Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Odlučna borba sa kovidom: Epidemiološke mere u Republici Srpskoj produžene!

Srbija danas 13.01.2021
U Republici Srpskoj ostaju na snazi ranije donete mere za sprečavanje širenja korona virusa do 1. februara, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije. To znači da se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, muzika… »

Pitanje trenutka kada će stići u Srbiju: Novi zarazniji soj korone otkriven nadomak naše zemlje

Srbija danas 13.01.2021
Novi soj je otkriven u uzorcima uzetim od tri pacijenta. U Mađarskoj je otkriven novi, zarazniji soj korona virusa, koji je prvobitno registrovan u Velikoj Britaniji, izjavila je danas visoka mađarska zdravstvena zvaničnica Sesilija Miler. Ona je… »

Majk Pens doneo odluku! Trampova sudbina je sada poznata

Srbija danas 13.01.2021
Američki potpredsednik nije imao dilemu kada je pozivanje na 25. amandman u pitanju. Ameriki potpredsednik Majk Pens izjavio je da se neće povinovati pod pritiskom Predstavničkog doma sa većinskim demokratama da se pozove na 25. amandman i preuzme… »

"Najbolja je na svetu": Putin odabrao najefikasniju vakcinu i nije teško pogoditi koja je u pitanju

Srbija danas 13.01.2021
Ruski predsednik je podelio svoje mišljenje sa članovima vlade. Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da se ruska vakcina protiv virusa korona najbolje pokazala u svetu. Sada je njena superiornost očigledna i potvrđena u praksi. - Ruska vakcina je… »

Azeri učinili brutalno delo: Iznenada počeli da pucaju u jermenske vojnike, napravili ozbiljan prekršaj (foto)

Srbija danas 13.01.2021
Oglasio se šef predsedničkog štaba. Šef predsedničkog štaba Arcaha, Artak Beglarjan, saopštio je danas da je jedan vojnik teško ranjen u napadu koji su izvršili azerski vojnici, bez ikakvog razloga. - Azerbejdžan je danas prekršio dogovor o… »

Tramp otišao u istoriju: Opozvan po drugi put, Senat donosi odluku o uklanjanju predsednika SAD sa funkcije (video)

Srbija danas 13.01.2021
Posle nekoliko sati debate u Predstavničkom domu, većina kongresmena glasala je za opoziv. Predstavnički dom Kongresa započeo je danas sednicu na kojoj je razmotrao član o opozivu protiv Donalda Trampa, koji predsednika tereti za podsticanje pobune u… »

Zastrašujuća prognoza SZO: Ova godina pandemije biće možda teža nego prošla!

Srbija danas 13.01.2021
Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO). - Ušli smo u drugu godinu… »

Opasnost iz svemira stigla na zemlju: Velika eksplozija neutronske zvezde uzrokuje probleme sa telefonima širom planete!

Srbija danas 13.01.2021
Mogući su problemi sa telefonima. Velika eksplozija dogodila se u našoj galaksiji, ogroman bljesak protutnjao je Sunčevim sistemom, a naučnici veruju da je eksploziju izazvala neobična, vrlo moćna neutronska zvezda poznata kao magnetar, ali je isto… »

Potpuni haos! Pada vlada u Italiji? Koalicija Đuzepa Kontea ostaje bez većinske podrške u parlamentu

Srbija danas 13.01.2021
Bivši italijanski premijer Mateo Renci saopštio je večeras da povlači iz vlade ministre iz svoje stranke "Italija viva". Time vladajuća koalicija ostaje bez većine u parlamentu. Njegova odluka, saopštena na konferenciji za medije, gura Italiju u… »

Doneta odluka: Poznati pravoslavni glumac vodiće inauguraciju Bajdena

Srbija danas 13.01.2021
Poznato koje još poznate ličnosti će biti prisutne. Glumac Tom Henks vodiće 20. januara, na dan inauguracije Džoa Bajdena, svečani program, saopštili su organizatori ovog događaja. U specijalnoj emisiji koja će trajati 90 minuta i zvaće se… »