Izvor: Telegraf arhiva vesti 13.01.2021

Brnabić razgovarala sa Ramom, obavestila ga da će Srbija ukinuti PCR test za građane Albanije

Telegraf 13.01.2021
U planu je da u narednom periodu budu potpisana tri nova sporazuma. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je jutros telefonom sa albanskim premijerom Edijem Ramom i obavestila ga da će Srbija ukinuti obavezni negativan PCR test za građane… »

Usvojena rezolucija o razrešenju Trampa

Telegraf 13.01.2021
Potrpedsednik Majk Pens sada ima 24 sata da se izjasni da li je spreman da postupi po usvojenoj rezoluciji. Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u utorak uveče rezoluciju kojom se potpredsednik Majk Pens poziva da pokrene proceduru… »

Ivanuša: Još je ozbiljno, ali se nadam da su iza nas najteži dani, novi tip virusa se lakše prenosi

Telegraf 13.01.2021
I dalje je dosta ljudi u bolnicama. Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša kaže da se nada da su iza nas najteži dani kada je reč o epidemiji korona virusa, da je situacija bolja, ali da je još uvek… »

Voda se povlači sa poplavljenih područja na jugu Srbije: U Medveđi i dalje problem sa strujom

Telegraf 13.01.2021
Vanredno je u 13 opština. Na poplavljenom područjima na jugu Srbije stanje se normalizuje, voda se povlači, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, najviše u opštini Medveđa. Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih… »

SAD pogubile Lisu Montgomeri: Ona je prva žena kojoj je ubrizgana smrtonosna injekcija

Telegraf 13.01.2021
Posle dramatičnog odlaganja egzekucije u poslednjem trenutku, američka osuđenica je pogubljena rano jutros. Lisa Montgomeri (52), jedina žena osuđena na smrtnu kaznu na saveznom nivou u SAD, pogubljena je rano jutros zbog ubistva. Lisa je primila… »

Uhapšen Vranjanac koji je u uniformi policajca presreo auto na putu i vozaču uzeo 9.000 evra

Telegraf 13.01.2021
Pretresom porodične kuće osumnjičenog policija je pronašla automatsku pušku, pištolj, municiju, dve bombe, službenu legitimaciju, maskirnu uniformu, blinkere, kapu-fantomku. Pripadnici MUP u Vranju uhapsili su V. S. (58) iz ovog grada, zbog… »

Mađari otkrili novi tunel na granici sa Srbijom: Bio je ispod privremene ograde

Telegraf 13.01.2021
Vlasti su zatrpale tunel. Mađarska policija pronašla je novi tunel ispod granice sa Srbijom u regiji grada Aspthalom na jugu Mađarske, saopštio je portparol lokalne policije. Kako se navodi, policijska patrola otkrila je tunel ispod privremene ograde… »

Poslednja najava RHMZ-a: Dolaze ledeni dani. Evo kada počinju i koliko će trajati

Telegraf 13.01.2021
Temperatura će pasti i do -10. Republički hidrometeorološki zavod najavio je dolazak ledenih dana za predstojeći vikend i početak sledeće sedmice. Kako je objavio RHMZ, tada se očekuje veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i… »

Informator o vakcinaciji protiv korone u Srbiji: Gde, ko je prvi, ko poziva i kad će biti okončana?

Telegraf 13.01.2021
Ako dogovorene količine vakcina budu pristizale po planu, imunizacija u Srbiji bi trebalo da se završi do kraja juna. Vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji je počela 24. decembra prošle godine, trenutno su u našoj zemlji dostupne dve vakcine… »

Ružić: Male mature će biti, ona je kruna školovanja. Ne traje korona osam godina

Telegraf 13.01.2021
Zdravstveni deo Kriznog štaba je rekao da nema epidemioloških razloga da se prolongira zimski raspust. Male mature će biti, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da nema racionalnog razloga da se završni ispit, kao kruna osmogodišnjeg… »