Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Korona ubrzala smanjenje poreza

Vesti online 13.01.2021
Smanjenje poreza od 2.160 dolara, za sve zaposlene s prosečnim primanjima, po mišljenju stručnjaka, može da bude glavni razlog izlaska ekonomije iz recesije, izazvane pandemijom korone. Povraćaj poreza po automatizmu Tabela. Glavni ekonomista… »

Predstavnički dom usvojio rezoluciju o razrešenju Trampa

Vesti online 13.01.2021
Predstavnički dom američkog Kongresa prihvatio je rezoluciju kojom se od potpredsednika SAD Majka Pensa traži da primeni 25, amandman na američki ustav i preuzme predsednička ovlašćenja od predsednika Donalda Trampa. Za rezoluciju koju su… »

“Amerika je podeljena”

Vesti online 13.01.2021
Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri događaje u SAD i upad demonstranata u Kapitol vidi kao povod koji bi svim Amerikancima,kako kaže, trebalo da bude znak za uzbunu – da je demokratski sistem SAD ugrožen, te da se ovi događaji ne… »

Špan: Nemačka neće ukidati mere protiv korone početkom februara

Vesti online 13.01.2021
“Nemačka neće moći da ukine sve mere uvedene zbog suzbijanja širenja koronavirusa početkom februara”, najavio je ministar zdravlja Jens Špan, ističući potrebu za daljim smanjivanjem kontakata da bi se zemlja odbranila od zaraznijeg novog soja… »

Šta stoji iza postupka opoziva Trampa?

Vesti online 13.01.2021
Za manje od dve nedelje američkom predsedniku Trampu ističe mandat. Zašto onda američka Demokratska partija planira pokretanje postupka opoziva predsednika – impičment? Stručnjaci vide dva valjana razloga. “Direktno ugrožavanje” demokratije… »

U Austriji 1.917 novozaraženih i 49 umrlih

Vesti online 13.01.2021
U Austriji je, u poslednja 24 sata, registrovano 1.917 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najveći broj novozaraženih beleži pokrajina Donja Austrija sa 383, zatim slede Beč sa 361, pa Gornja Austrija sa 302, Štajerska sa 296, Koruška sa 165, Tirol… »

Nova tehnologija čuva planetu

Vesti online 13.01.2021
Energetsku tranziciju Australije s fosilnih na obnovljive izvore energije mogao bi ubrzati najavljeni projekat ogromne baterije za skladištenje električne energije, kapaciteta 700 megavati, u Novom Južnom Velsu. Postojeća infrastruktura Trka za… »

Korona mere sprečavaju i druge infektivne bolesti

Vesti online 13.01.2021
Stroge anti-korona mere imaju pozitivnu nuspojavu u Austriji, a to je da je zabeleženo jasno smanjenje kod drugih infektivnih bolesti, ističe austrijsko zdravstveno osiguranje (OeGK). Za sada, u Evropi i širom sveta nema epidemije gripa, dodaje OeGK… »

Škole ostaju zatvorene do kraja februarskog raspusta?

Vesti online 13.01.2021
Ðaci širom Austrije trebalo je da se vrate u školske klupe od 18. januara, ali bi povratak mogao da bude odložen do posle semestarskog raspusta u februaru. Austrijska vlada, iz straha od širenja novog, britanskog soja koronavirusa, trenutno razmatra… »

Zbog SAD austrijski parlament povećava bezbednost

Vesti online 13.01.2021
Nakon upada građana u Kapitol u Vašingtonu, a i terorističkog napada od 2. novembra u Beču, predsednik austrijskog parlamenta Volfgang Sobotka želi da poveća bezbednosne mere u skupštini. Sobotka je u pismu parlamentarnim strankama predložio… »