Izvor: Dojče vele arhiva vesti 22.02.2021

Sve što ste oduvek hteli da znate o sankcijama EU

Dojče vele 22.02.2021
Ministri spoljnih poslova EU danas raspravljaju o novim sankcijama protiv Rusije. Kako EU uvodi sankcije i prema kojim kriterijima? Kako se odvija postupak donošenja odluke? I kako se ukidaju jednom uvedene sankcije? DW.COM Lavrov: Rusija spremna da… »

Taz: Kome je bilo namenjeno oružje iz Hrvatske?

Dojče vele 22.02.2021
Da li su krijumčari oružja iz Hrvatske u Nemačku sledili i političke ciljeve? Tim pitanjem se u članku pod naslovom „Oružje između Hrvatske, Bavarske i Berlina" bave novinari berlinskog lista Tagecajtung. DW.COM Puška kao uspomena: Hrvati se… »

Izrael: vakcina Bajontek/Fajzer značajno smanjuje širenje zaraze

Dojče vele 22.02.2021
Dve važne vesti u vezi sa koronom stižu iz Izraela. Prva: nova naučna studija pokazuje da vakcina Bajontek/Fajzer značajno smanjuje i prenošenje virusa. I druga: Izrael je već uveo korona-pasoše. Izraelska studija daje razlog za nadu da vakcina… »

Nova serija: „Mi deca sa stanice Zoo“

Dojče vele 22.02.2021
Knjiga je bila kultna, film se gledao u celom svetu. Sada, posle četiri decenije, „Mi deca sa stanice Zoo“ postoji kao serija na platformi Amazon prajm. To je priča o heroinu i zaboravljenoj omladini. Kristijane F. To ime je krajem sedamdesetih i… »

Đoković se hrani kritikama – zato je najbolji

Dojče vele 22.02.2021
„Kao i mnogo puta do sada, izgledalo je da je Đoković sateran u ćošak. A to retko prođe bez posledica po provitnike na terenu“, pišu nemački mediji o pobedi Novaka Đokovića u Melburnu. Nemački mediji su već u naslovima opisali rutinski… »

Ralf Brinkhaus: Nemačkoj je potrebna reforma veka, možda čak i revolucija

Dojče vele 22.02.2021
Korona je pokazala da Nemačka nije spremna da brzo i jedinstveno reaguje na krize, kaže šef poslaničke grupe CDU/CSU u Bundestagu Ralf Brinkhaus. On se zato zalaže za temeljnu reformu nemačke administracije. Šef poslaničke grupe CDU/CSU u… »

Zapadnjak je arogantan, Istočnjak je uvređen

Dojče vele 22.02.2021
Gde su koreni novog nerazumevanja Zapada i Istoka unutar Evrope? Kako jedni i drugi gledaju na naciju, na kapitalizam ili na EU? Tome je knjigu posvetio novinar Norbert Mapes-Nidik. Nesreća se ogleda u tome što ne mogu da pričaju jedan sa drugim, jer… »