Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 22.02.2021

Bela kuća odala poštu 500.000 Amerikanaca umrlih od Kovida 19

Glas Amerike 22.02.2021
VAŠINGTON — Minutom ćutanja, uz 500 upaljenih sveća, na stepenicama Bele kuće predsednik Džo Bajden, prva dama Džil Bajden, potpredsednica Kamala Haris i njen suprug Dag Elmhof odali su poštu 500.000 Amerikanaca umrlih od koronavirusa. Predsednik… »

Studenti i ministar Lončar u političkom klinču

Glas Amerike 22.02.2021
BEOGRAD — Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas u razgovoru sa studentima da Studentska polinklinika ostaje, a takođe i demantovao navode da se sprema opšta optimizacija zdravstvenog sistema i smanjenje broja zdravstvenih ustanova u… »

Junajted obustavlja letove Boingom 777 pošto mu je tokom leta otpao deo motora

Glas Amerike 22.02.2021
VAŠINGTON — Američke nadležne agencije naložile su dodatne inspekcije aviona Boing 777 pošto mu je tokom leta kompanije Junajted otpao deo motora. Japan je potpuno obustavio letove Boingom 777 dok se incident ne istraži. Pod lupom su motori Prat i… »

Sletanje rovera Persevirans na Mars

Glas Amerike 22.02.2021
Američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) objavila je video snimak sletanja rovera Persevirans (Perseverance - Istrajnost) na planetu Mars. Robotsko vozilo, koje se smatra najnaprednijom astrobiloškom laboratorijom, prošlog… »

Vrhovni sud odobrio objavu podataka o Trampovim finansijama

Glas Amerike 22.02.2021
VAŠINGTON — Vrhovni sud, najviša američka pravosudna instanca, odobrila je njujorškom tužiocu da pribavi poreske prijave i druge finansijske podatke bivšeg predsednika Donalda Trampa u okviru krivične istrage koja se vodi protiv njega. Tramp… »

Učesnica nereda na Kapitolu tvrdi da se sastala sa pripadnicima Tajne službe

Glas Amerike 22.02.2021
VAŠINGTON — Liderka ekstremno desničarske grupe Čuvari zakletve, čiji su članovi učestvovali u nasilnom upadu u Kongres 6. januara, rekla je da se pre nereda sastala sa pripadnicima Tajne službe, inače zadužene za obezbeđivanje zvaničnika… »

Uprkos restrikcijama, stanovnicima Teksasa stigli računi za struju od 5.000 dolara

Glas Amerike 22.02.2021
HJUSTON — Pojedini zvaničnici u Teksasu pozvali su predstavnike te savezne države da pomognu građanima u plaćanju računa za struju. Naime, iako struje nije bilo zbog nevremena, nekim građanima su stigli enormni računi. Tržište električne… »

Bajden uveo promene da bi pomogao najmanjim preduzećima u Americi

Glas Amerike 22.02.2021
VAŠINGTON — Američki predsednik Džo Bajden najavio je promene u federalnom programu pomoći pogođenima pandemijom, kako bi se pomoć usmerila na najmanja preduzeća u zemlji i firme u vlasništvu Afroamerikanki i drugih manjina. Bajden kaže da su… »

Kraj "dvojca" Daft Pank posle 28 godina

Glas Amerike 22.02.2021
Jedan od najuticajnijih bendova na polju elektronske muzike, Daft Pank, saopštio je da se rastaje posle 28 godina saradnje. Francuski "dvojac" podelio je vest u osmominutnom video snimku nazvanom "Epilog". Ketrin Frejžer, dugogodišnja publicistkinja… »

Vlada odlučila: Zoran Brdjanin v.d. pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore

Glas Amerike 22.02.2021
Vlada Crne Gore donijela je kasno u ponedjeljak rješenje o određivanju Zorana Brđanina za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije, uprkos protivljenju najveće od tri vladajuće koalicije, Demokratskog fronta. U odluci o… »