Izvor: Insajder arhiva vesti 22.02.2021

Brnabić: Srbija danas dobija više od 90.000 vakcina, ne može se govoriti o ceni

Insajder 22.02.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija danas, uz 50.000 prve doze vakcina Sputnjik V, dobiti i još 46.800 Fajzerovih vakcina koje treba da stignu u podne na beogradski aerodrom. Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da "nijedna zemlja… »

Kovid19: U Srbiji još 2.956 novozaraženih, u poslednja 24 sata preminulo 14 obolelih

Insajder 22.02.2021
U poslednja 24 časa u Srbiji je koronavirusom zaraženo 2.956 osoba, od testiranih 12.054. Od posledica infekcije preminulo je još 14 obolelih. U bolnicama širom zemlje hospitalizovano je ukupno 3.641 pacijent, a na respiratorima se nalazi njih 153. Na… »

Brnabić: Neće biti ukidanja studentske poliklinike

Insajder 22.02.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po rezultatima javne rasprave neće biti ukinute studentske poliklinike, kako je ranije bilo najavljivano i zbog čega protestuju predstavnici studenata. Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da je… »

Ministarstvo odbacilo zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik DS

Insajder 22.02.2021
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke,. Protiv tog rešenja se tužbom može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana od… »

Epidemiolog: Okupljanjima u čast Balaševića bez zaštite odaje se počast koronavirusu

Insajder 22.02.2021
Epidemiolog Ivana Prokić ocenila je da oni koji se okupljaju da bez zaštitnih maski i distance odaju počast kantautoru Đorđu Balaševiću ne shvataju da pretvaraju to u skup podrške koronavirusu od koga je on i umro. "Ko još treba da umre da bi… »

Pretučen sin srpskog političara s Kosova Nenada Rašića, uhapšeno osam osumnjičenih

Insajder 22.02.2021
Osamnaestogodišnji sin srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića pretučen je danas oko podneva u dvorištu gimnazije u Lapljem selu. Kosovska policija je saopštila da je uhapsila osam osoba osumnjičenih za napad, od kojih je jedan maloletnik. Iako… »

Ministri EU: Sankcije Rusiji zbog Navaljnog, ali i saradnja gde ima interesa

Insajder 22.02.2021
Rusija se usmerava ka autoritarnoj državi i želi sukobljavanje sa EU zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog, a Evropska unija odlučila je da zavede sankcije ruskim zvaničnicima koji su odgovorni za represiju prema Navaljnom, izjavio je danas… »

Brnabić s članovima Nacionalnog konventa o EU o Medijskoj strategiji, ustavnim promenama i borbi protiv korupcije: Vladavina…

Insajder 22.02.2021
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa članovima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji o pitanjima Medijske strategije, ustavnih promena i borbe protiv korupcije. Brnabić je tokom onlajn dijaloga sa članovima ovog… »

MUP: Uhapšena službenica Ministarstva pravde zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Insajder 22.02.2021
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su državnu službenicu Ministarstva pravde S. V. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo… »

Kon: Tražili smo sednicu Kriznog štaba, danima upozoravamo da je potrebno pooštriti mere

Insajder 22.02.2021
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da je medicinski deo Kriznog štaba tražio njegovu sednicu, koja bi trebalo da se održi u sredu, navodeći da danima u javnosti upozoravaju da je potrebno pooštravanje mera. "Policijski čas je prošla tema i… »