Izvor: Kamatica arhiva vesti 22.02.2021

Pad akcija u Evropi zbog inflacije

Kamatica 22.02.2021
Panevropski indeks STOKS 600 potonuo je za 0,7 posto na trgovanju do 8:10 časova po srednjoevropskom vremenu, predvođen padom tehnoloških kompanija i akcija preduzeća iz prehrambenog sektora, izveštava Rojters. Nemački referentni indeks akcija DAKS… »

U domaćim bankama dva i po miliona više tekućih nego klijenata

Kamatica 22.02.2021
Otvaranje osnovnog računa je besplatno, kao i zatvaranje, ali se njegovo održavanje u gotovo svim bankama plaća od 95 do čak 295 dinara mesečno. Događa se da se na neaktivnim računima nakupe dugovi, a podaci o tome dođu do Kreditnog biroa, pa… »

Kako internet kupovina menja odeću?

Kamatica 22.02.2021
Prošle godine je u Evropskoj uniji 89 posto ljudi starosti od 16 do 74 godine koristilo internet, a među njima je bilo 72 posto onih koji su za privatne potrebe kupovali onlajn proizvode ili usluge. Tako je onlajn kupovina u EU, pokazuju podaci… »

"Iznajmljivanje garaža je unosan biznis koji ima prostora da raste"

Kamatica 22.02.2021
Kako su mediji ranije preneli, ono se pokazuje kao isplativije od rentiranja stanja, jer bez gotovo imalo ulaganja cena bude skoro pa ista - navodno do 200 evra na mesečnom nivou. Proveravali smo da li je to zaista tako. Uz to, cveta i kupovina -… »

LinkedIn razvija servis koji će biti namenjen frilenserima

Kamatica 22.02.2021
Poslovna društvena mreža u vlasništvu Majkrosofta, LinkedIn u drugoj polovini godine namerava da pokrene novi servis koji će biti namenjen frilenserima koji će uskoro preko ovog servisa moći lakše da se povezuju sa osobama i firmama koje traže… »

Grci planiraju da turistima plate polovinu troškova za PCR testiranje

Kamatica 22.02.2021
Iz ove mediteranske zemlje stižu optimistične vesti. Naime, predsednik Helenskog hotelijerskog saveza (POKS), Grigoris Tasios, rekao je da hotelijeri trenutno razmatraju mogućnost plaćanja dela troškova testiranja na kovid 19 za turiste. U… »

Bolji posao - više novca: Novi ponedeljak i nova radna mesta

Kamatica 22.02.2021
Kompanija: Emakina RS d.o.o. Pozicija: Web developer Uslovi: Dve ili više godina iskustva u web development-u, dobro znanje Java script-a, poznavanje i svakodnevna upotreba dizajnerskih paterna, poznavanje SCRUM-a, KANBAN i SAFE-a Lokacija: Novi Sad… »