Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.02.2021

Inflacija u januaru u odnosu na 2020. godinu veća za 1,1 odsto

Nova ekonomija 22.02.2021
Inflacija je u januaru 2021. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećana za 1,1 odsto, pokazuju novi podaci Republičkog zavoda za statistiku. Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u januaru 2021. godine su u odnosu na decembar 2020… »

Takmičenje za pronalazače: Raspisan konkurs Svetske organizacije za intelektualnu svojinu

Nova ekonomija 22.02.2021
Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije je povodom obeležavanja svoje 100. godišnjice raspisao konkurs za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za 2020. godinu, u četiri kategorije takmičenja. U saopštenju se… »

Novi Sad planira subvencije za kupovinu bicikala

Nova ekonomija 22.02.2021
U Novom Sadu, za dodelu subvencija pri kupovini bicikala biće nadležna Gradska uprava za zaštitu životne sredine, prenosi portal 021. Nezvanično, prijave za te subvencije odvijaće se po principu "ko se prvi prijavi" putem elektronske pošte, a na… »

Komisija istražuje još trgovaca elektronikom zbog navodnog narušavanja tržišta

Nova ekonomija 22.02.2021
Iako je prethodno najavila postupke u kojima ispitiuje da li su firme Comtrade Distribution, Roaming Electronics i Tehnomanija narušile tržišne uslove, Komisija za zaštitu konkurencije proširila je pokretanjem postupaka i protiv Gigatron… »

Vlada Srbije subvencioniše prirodna dobra sa 264,8 miliona

Nova ekonomija 22.02.2021
Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je definisala raspored i korišćenje subvencija namenjenih za upravljače zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa. Sredstva su obezbeđena iz državnog budžeta, a poslovi koji se subvencionišu ovom… »

Majkrosoft razvija svoju frilensersku platformu na LinkedIn-u

Nova ekonomija 22.02.2021
LinkedIn razvija novu uslugu pod nazivom Marketplaces, koja treba da omogući korisnicima da pronađu i ugovore posao sa frilenserima, čime će postati direktna konkurencijama kompanijama Upwork i Fiverr, pisao je The Information. Platforma je… »

NVO: Brojne manjkavosti Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći

Nova ekonomija 22.02.2021
Godinu dana nakon što je stupio na snagu Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, predstavnici civilnog sektora upozoravaju na brojne nedostake u njegovoj primeni. Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A 11 i udruženje Praxis, u zajedničkom saopštenju… »

Crna Gora kupila dva aviona za novu nacionalnu avio-kompaniju

Nova ekonomija 22.02.2021
Vlada Crne Gore dogovorila je sa kompanijom GE Capital Aviation Services (GECAS) nabavku dva aviona Embraer E195 na lizing, namenjenih novoj nacionalnoj avio-kompaniju ToMontenero, piše ExYuaviation. Te avione ranije je koristio sada ugašeni prevoznik… »

Umetnici iz Portlanda ostatku SAD predstavljaju srpske znamenitosti

Nova ekonomija 22.02.2021
Dvadesetak autora iz Sjedinjenih Američkih Država i Srbije završilo je publikaciju, koja će srpsku kulturu prezentovati Americi. Kreatori trenutno tragaju za sredstvima koja bi omogućila njenu dalju distribuciju. " Briding the Balkans: Portland meets… »

Kako lako promeniti banku

Nova ekonomija 22.02.2021
Svi smo nekad bili u vezi za koju smo bili sigurni da nije najsjajnija, i odlagali raskid jer smo se plašili promene, ostajali prijatelji samo iz navike, odlazili u isti restoran samo zato što je blizu, iako više nismo zadovoljni uslugom. Svi smo… »