Izvor: Nova/Svet arhiva vesti 22.02.2021

Sve što ste oduvek hteli da znate o sankcijama EU

Nova 22.02.2021
Ministri spoljnih poslova EU danas raspravljaju o novim sankcijama protiv Rusije. Kako EU uvodi sankcije i prema kojim kriterijima? Kako se odvija postupak donošenja odluke? I kako se ukidaju jednom uvedene sankcije? Sankcije su važno i često sredstvo… »

Da li ćete smeti da uđete u Boing posle ovog teksta

Nova 22.02.2021
Iz američke kompanije za proizvodnju aviona Boing preporučeno je da se prizemlji svih 777 letelica koje lete širom sveta, jer se na jednoj od njih pokvario motor, prenosi BBC na srpskom. Tokom vikenda se pisalo o tome kako su dva Boingova aviona… »

Kongo: Napadnut konvoj UN, poginuo ambasador Italije

Nova 22.02.2021
Italijanski ambasador u Kongu ubijen je danas u napadu na konvoj Ujedinjenih nacija na istoku zemlje. “Ambasador i vojnik koji su bili u automobilu u konvoju misije UN poginuli su u napadu”, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Italije… »

Šef SZO optužuje: Bogate zemlje “ruše” program Kovaks

Nova 22.02.2021
Šef Svetske zdravstvene organizacije optužio je danas neke bogate zemlje da podrivaju program distribucije antikovid vakcina Kovaks namenjen pre svega siromašnim zemljama, time što se direktno obraćaju proizvođačima da bi sebi obezbedile više… »

Direktor SZO za Evropu: Najgori scenario je iza nas

Nova 22.02.2021
Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge izjavio je da će pandemija koronavirusa (COVID-19) biti okončana početkom 2022. godine, javlja Agencija Anadolija (AA). U razgovoru za dansku državnu televiziju DR, Kluge je naglasio… »

Nastavljaju se protesti u Mjanmaru uprkos pretnjama

Nova 22.02.2021
Demonstranti su se i danas okupili u Mjanmaru na ulicama grada Jangona, uprkos pretnjama hunte da će upotrebiti silu, ukoliko se ljudi odazovu pozivu na generalni štrajk, prenosi agencija Beta. Više od 1.000 demonstranata okupilo se oko američke… »

Britancima svanulo: Ublažavanje mera počinje 8. marta

Nova 22.02.2021
Britanski premijer Boris Džonson predstavio je plan popuštanja strogih zaštitnih mera u četiri faze, počevši od 8. marta, kada će ponovo početi da rade sve škole, do 21. juna, kada bi trebalo da budu ukinuta sva ograničenja, pod uslovom da… »

(VIDEO) Stigao prvi snimak s Marsa

Nova 22.02.2021
Prvi video-zapis sa Marsa, zahvaljujući NASA-inom roveru Perseverance poslat je sa Crvene planete. Perseverance, najnaprednije svemirsko vozilo koje je poslano na drugi svet, ušao je u četvrtak u atmosferu Marsa i potom sigurno sletio u krater Jezero… »

Vrhovni sud omogućio istragu Trampovih finansija

Nova 22.02.2021
Vrhovni sud SAD otvorio je danas put njujorškom tužiocu da pribavi poreske prijave i druge finansijske podatke bivšeg predsednika Donalda Trampa u okviru krivične istrage, što je udarac zahtevima bivšeg predsednika za prikrivanje detalja o njegovim… »

Sedam pitanja Nebojše Medojevića o Velji Nevolji

Nova 22.02.2021
Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću postavio sedam pitanja vezanih za nedavni boravak Veljka Belivuka u Crnoj Gori i smatra da… »