Izvor: Pravda arhiva vesti 22.02.2021

Napadnut konvoj UN: Ubijen italijanski ambasador

Pravda 22.02.2021
U današnjem napadu na konvoj Mirovne misije UN na istoku Konga, poginuli su ambasador Italije Luka Atanacio i jedan karabinjer, saznaje ANSA iz dobro obaveštenog izvora. Napad je izveden na konvoj Mirovne misije UN u Kongu, u kojoj je bio i šef… »

SZO saopštila prognozu: Evo kada će biti kraj pandemije

Pravda 22.02.2021
Direktor za Evropu SZO Hans Kluge izjavio je da veruje da će se pandemija koronavirusa okončati početkom 2022. godine. On je za dansku DR televiziju rekao da će kovid-19 i ove godine biti prisutan, ali da će se lakše kontrolisati nego 2020, prenosi… »

Gradonačelnik Novog sada: Neće biti ulica ni mostova sa Balaševićevim imenom

Pravda 22.02.2021
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je muzičar i pisac Đorđe Balašević zaslužio da neka novosadska ulica ili most dobiju njegovo ime, ali da nije želeo da mu se „podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom”… »

Kosnet uputio dramatičnu depešu sa kosmeta: Ne smemo nikud napolje od čopora pasa lutalica, a i ljudi ne nose maske!

Pravda 22.02.2021
Takozvani američki ambasador iz Prištine uputio je depešu u Stejt department u kojoj opisuje tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi službenici na Kosovu i Metohiji. U dokumentu koji je potpisao Filip Kosnet, tzv. ambasador SAD u Prištini, naveden… »

Uporišta DžIHADISTA u pepelu: Ruski udarni dron „Orion“ izveo 17 napada na teroriste u Siriji (video)

Pravda 22.02.2021
TV kanal "Rusija 1" je objavila snimak borbenih letova dronova "Orion" u Siriji tokom kojih je izvršeno 17 napada na teroriste. Snimak pokazuje njihovo dejstvo, uključujući i noću, kada "Orion" koristi termalni kanal svog sistema optičkog lociranja… »

Zakon o utvrđivanju porekla imovine otvara mogućnost zloupotreba

Pravda 22.02.2021
Primena Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji će biti računat po stopi od 75 odsto, zavisiće od efikasnosti rada posebne jedinice Poreske uprave koja će se time baviti, ocenjuju stručnjaci. Ističu takođe i da još nisu… »

Svet se suočio s pandemijom kršenja ljudskih prava: Bude se postojeće podele,slabosti i nejednakosti

Pravda 22.02.2021
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš izjavio je da se godinu dana od izbijanja pandemije korona virusa pokazalo da se svet suočava sa pandemijom kršenja ljudskih prava. COVID-19 produbio je postojeće podele, slabosti i… »

Bečki kardinal o patrijarhu porfiriju: Odnosi među crkvama u Austriji

Pravda 22.02.2021
Bečki nadbiskup kardinal Kristof Šenborn istakao je povodom izbora novog patrijarha SPC Porfirija, da se radi o ličnosti koja se već do sada veoma zalagala za pomirenje i dijalog. Šenborn je podvukao ekumensku otvorenost novog patarijarha, izrazivši… »

Dan uoči presude lokalnom šerifu! Evo šta je rekao novinar kojem su spalili sve što je imao!

Pravda 22.02.2021
Novinar Milan Jovanović, kome je u decembru 2018. godine zapaljena kuća, kaže za N1 da je tokom sudskog postupka čuo gomilu laži i od okrivljenih i od njihovih advokata. Zadovoljan je što se suđenje bliži kraju, ali naglašava da je "na… »

Zabrinjavajuća prognoza profesora kočovića: Broj novozaraženih raste i sve počinje da liči na novembar prošle godine

Pravda 22.02.2021
Svaki put kada korona brojke krenu da padaju dođe do opuštanja i učestalijeg nepoštovanja mera te vrlo brzo sav trud padne u vodu, a broj novozaraženih počne da raste. Na takav model sada upozorava i profesor Petar Kočović koji je trenutnu… »