Izvor: RINA arhiva vesti 22.02.2021

Preminuo pacijent usled posledica korona virusa na odeljenju čačanske bolnice: Tri osobe u teškom stanju priključene na…

RINA 22.02.2021
Čačak – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovani 63 pacijenta, što je za dva bolesnika više u odnosu na protekli dan. RINA… »

Korona i dalje ne miruje u Arilju: U proteklih 24 sata potvrđen virus kod još 28 osoba

RINA 22.02.2021
Užice - Od prethodnog izveštaja do danas COVID-19 je potvrđen kod 105 lica: Užice – 35, Arilje – 28, Požega – 12, Priboj – 10, Prijepolje – 9, Čajetina – 7, Sjenica –2, Nova Varoš – 1 i Kosjerić – 1. Od početka epidemije do… »

Mladići u Prilikama ukrali fijat punto: Sa autom sleteli u kanal, zatim pobegli sa lica mesta

RINA 22.02.2021
Ivanjica - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, po nalogu nadležnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv dvojice šesnaestogodišnjaka iz Ivanjice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo… »

Zašto je SBB izbacila lokalne televizije iz ponude zapadne Srbije, UMMR apeluje: Ako može HRT 1, 2, 3 i Aldžazira mora i…

RINA 22.02.2021
Udruženje medija i medijskih radnika obratilo se danas kablovskom operateru SBB u kojem traži da u sistem ubaci tri lokalne televizije tv Telemark, tv Požega i tv Gornji Milanovac, koje su iz neshvatljivih razloga izbačeni iz ponude ovog kablovskog… »

Na teritoriji Zlatiborskog okruga hospitalizovano ukupno 340 pacijenata: Na respiratorima 20 najtežih bolesnika

RINA 22.02.2021
Užice – U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitlizovano 111 kovid pacijenata, a od tog broja 14 najtežih bolesnika priključeno je na respiratore. U bolnici u Krčagovu nalazi se 109 kovid pacijenata sa srednje teškom i lakšom kliničkom… »

Dva javna preduzeća poslovala sa gubitkom: Vodovod i Regionalna deponija Duboko u finansijskom minusu

RINA 22.02.2021
Užice - Na sednici gradskog veća u Užicu, članovi su prihvatili informaciju koja se odnosi na usklađenost planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja gradskih javnih preduzeća u prošloj godini. Prema podacima, od osam javnih… »

Nakon Arilja u još jednoj opštini korona virus nije zaobišao decu: U Priboju za mesec dana zaraženo 30 mališana

RINA 22.02.2021
Priboj – U pribojskom Domu zdravlja, od sredine januara korona je potvrđena kod 30 mališana školskog uzrasta. Najviše zaražene dece, su osnovci, uzrasta od 7 do 13 godina. RINA… »

Ronioci ponovo tragaju za muškarcem koji je početkom godine sleteo u Lim: Na dnu reke umesto njegovog vozila, pronašli…

RINA 22.02.2021
Prijepolje – Nakon što se stabilizovao vodostaj Lima kod Prijepolja, ronilačke ekipe pri jedinicama Žandaremerije nastavile su potragu za Prijepoljcem Z. Ž. koji je u reku sleteo krajem januara. Tada je vozilo bilo locirano na dvadesetak metara… »

Ruši se 12 objekata u selu Trbušani kod Čačka zbog gradnje trase autoputa od Preljine do Požege: Iseljavanje šest…

RINA 22.02.2021
Čačak - Na gradnji auto-puta "Miloš Veliki", užurbano se radi, a prema najavama rok za završetak je do kraja ove godine. Na trasi ovbog dela koridora, našlo se i dvanaest objekata u selu Trbušani kod Čačka, u vlasništvu šest porodica, a koji… »

Za budućnost rudarstva u Srbiji važno je da vodimo računa o domaćim naučno-istraživačkim institucijama: Izmenom zakona…

RINA 22.02.2021
Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa direktorom Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, Miletom Bugarinom, o planovima za razvoj rudarstva u Srbiji i podršci… »