Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 22.02.2021

U Srbiju stiglo još 50 hiljada doza vakcine “Sputnjik V”

Ritam grada Kg 22.02.2021
Na beogradski aerodrom sleteo je avion sa još 50.000 doza vakcine “Sputnjik V”. Prema rečima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi. Popović je naveo da su… »

Sazdanović: Raste broj zaraženih, hospitalizovani u teškom stanju

Ritam grada Kg 22.02.2021
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu Predrag Sazdanović izjavio je da zabrinjava rast broja novozaraženih u odnosu na broj testiranih, što je posledica velikih prazničnih okupljanja u turističkim mestima. “Juče smo u odnosu na… »

U Šumadijskom okrugu registrovano 156 novoobolelih

Ritam grada Kg 22.02.2021
U Šumadijskom okrugu je potvrđeno 156 novih slučajeva koronavirusa, a u kragujevačkom Kliničkom centru je na lečenju od COVID-19 trenutno 157 pacijenata. Prema saopštenju Instituta za javno zdravlje Kragujevac (IZJZ), od testiranih 658 za 24 sata… »

Priređen prijem u čast odlikovanih zdravstvenih radnika

Ritam grada Kg 22.02.2021
Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić organizovao je prijem za doktorku Draganu Evtov, suprugu premunulog kragujevačkog pulmologa dr Bore Evtova i Vesnu Kazaković, glavnu sestru Univerzitetskog kliničkog centra, koje je povodom Dana državnosti… »

Bez štrajka u kompaniji “FIAT plastik”, počinju pregovori

Ritam grada Kg 22.02.2021
Radnici „FIAT plastika“ koji su započeli generalni štrajk, danas ne štrajkuju navodeći da je to „gest dobre volje“ u susret pregovorima na poziv poslodavca. Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković rekao je agenciji Beta da je im je… »

Pobede košarkašica i košarkaša Radničkog značajne u borbi za opstanak

Ritam grada Kg 22.02.2021
I košarkašice i košarkaši Radničkog zabeležili su pobede koje ih ostavljaju u igri da ostavre cilj zacrtan pred početak sezone – opstanak u najvišem rangu takmičenja. Dame su pobedom nad ekipom Novosadske ŽKA u „SBB Jezeru“, rezultatom… »

Antitela najbrže stvara “Fajzer”, a najsporije kineska vakcina

Ritam grada Kg 22.02.2021
Na reprezentativnom istraživanju na bazi uzoraka lekara koji su primili vakcine protiv korona virusa, pokazalo se da sve tri vakcine koje su u upotrebi u Srbiji imaju jako dobar odgovor u vidu stvaranja antitela, izjavila je danas predstavnica Instituta… »

Koji se novi model sprema za fabriku automobila u Kragujevcu?

Ritam grada Kg 22.02.2021
Kako piše Clubalfa.it, u narednih nekoliko godina Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV bi mogli da se proizvode u Kragujevcu. Clubalfa.it u svom tekstu dalje navodi i da, kao što znamo, Stellantis ima važnu fabriku FIAT Krajsler automobili u… »