Izvor: Top press arhiva vesti 22.02.2021

U Topoli ponovo povećan broj zaraženih virusom korona, za dan 20 novih slučajeva

Top press 22.02.2021
Topola – Prema poslednjim podacima iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac, juče je u Topoli potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze virusom kovid 19. Visok broj zaraženih beleže i susedne opštine, u Kragujevcu 106 novozaraženih, u Aranđelovcu 26… »

Zašto je SBB izbacila lokalne televizije iz ponude zapadne Srbije, UMMR: Ako može HRT 1, 2, 3 i Aldžazira mora i Telemark

Top press 22.02.2021
Udruženje medija i medijskih radnika obratilo se danas kablovskom operateru SBB u kojem traži da u sistem ubaci tri lokalne televizije tv Telemark, tv Požega i tv Gornji Milanovac, koje su iz neshvatljivih razloga izbačeni iz ponude ovog kablovskog… »

Krizni štab zaseda u sredu

Top press 22.02.2021
Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u sredu, 24. februara, potvrđeno je Tanjugu u vladi. Sednica će biti održana u 8 sati ujutru. Prethodnih dana pojedini… »

Večeras u Dnevniku zapadne Srbije: Kreće rušenje kuća u Trbušnima, ko su kradljivci automobila i još 15 aktuelnih tema…

Top press 22.02.2021
U Dnevniku zapadne Srbije večeras u 20 časova, gledaćete: – U Trbušanika Koridor auto – puta ruši 12 kuća, a meštani moraju da se isele do početk aprila, gost u studiju je predsednik MZ Trbušani Milan Pavlović – Da li će se uvesti… »

Udruženje medija i medijskih radnika organizuje obuku za televizijske snimatelje i voditelje

Top press 22.02.2021
Čačak – Udruženje medija i medijskih radnika organizuje obuku za televizijske snimatelje i reportere. Obuka traje mesec dana a zatim sledi plaćena praksa i ponuda za stalni posao na lokalnim medijima i televiziji. U obzir dolaze mlade osobe koje… »

Kon: Porastom broja vakcinisanih sa dve doze – virus gubi potencijal

Top press 22.02.2021
Pandemija može samo vakcinacijom da se zaustavi, a kada dođemo do 1,5 miliona vakcinisanih sa dve doze, virus će početi da gubi potencijal, izjavio je danas epidemiolog i član Križnog štaba dr Predrag Kon. „Epidemiološka situacija je i dalje… »

Već 10 dana lažni i nekvalitetni med se povlači sa tržišta

Top press 22.02.2021
Povlačenje proizvoda koji ne ispunjavaju parametre kvaliteta da bi bili med, koji se upotrebljava kao namirnica u ishrani, traje već 10 dana, navode za Tanjug iz Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede. „U toku službenih kontrola… »

Iran zainteresovan za meso, kukuruz i seme iz Srbije

Top press 22.02.2021
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas sa delegacijom Irana o saradnji u poljoprivredi, a kao glavne tačke moguće saradnje navedeni su izvoz kukuruza i drugih žitarica, goveđeg i junećeg mesa, ali i… »