Beograd arhiva vesti 10.06.2021

Uživo - Spasovdanska litija u Beogradu Patrijarh Porfirije predvodi kolonu, reka ljudi na prestoničkim ulicama

Alo 10.06.2021
Veliki broj građana okupio se oko Vaznesenjske crkve u Beogradu. Ovogodišnja Spasovdanska litija krenula je večeras od 19 časova nešto izmenjenom rutom u odnosu na ranija izdanja, od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save. Alo!/Masanori Jošida… »

(Foto/video) Spasovdanska litija U Beogradu: Patrijarh služio liturgiju u Hramu, prisustvovao veliki broj građana

Srbija danas 10.06.2021
Ovogodišnja Spasovdanska litija krenula je večeras od 19 časova nešto izmenjenom rutom u odnosu na ranija izdanja, od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save. Uz oglašavanje zvona u svim gradskim crkvama iz Ulice admirala Geprata ispred Vaznesenjske… »

Incident u meljaku: Muškarac napao ekipu komunalaca koja je zaprašivala komarce

Večernje novosti 10.06.2021
Foto Privatna arhiva Akciju protiv komaraca ekipa je obavljala na području GO Barajevo, a napadnuta je u Ulici maršala Tita. Nepoznati napadač zaustavio je službeno vozilo kojim se sprovode akcije protiv komaraca i verbalno napao zaposlene. - Ekipe… »

Heroj: Stefan Trifunović spašavao putnike iz zapaljenog autobusa

Blic 10.06.2021
Stefan Trifunović, zaposlen u JKP „Beogradske elektrane“ heroj je jučerašnjeg dana. Ovaj tridesetogodišnji mladić, ugasio je požar u autobusu koji je saobraćao na liniji 16 u Bulevaru despota Stefana. Stefan je sa kolegama izvodio radove na… »

Škola odabrala udžbenike, roditelji nemaju novca da ih kupe

Politika 10.06.2021
Savet roditelja od uprave osmoletke traži da odobri udžbenike iz „Besplatne biblioteke”. U školi tvrde da postupaju u skladu sa zakonom kada je reč o izboru udžbeničkih kompleta. Nabavka udžbenika za školsku 2021/2022. godinu uzburkala je… »

Narodnoj skupštini vraćen deo ograde iz 1936. godine

Politika 10.06.2021
Deo nekadašnje skupštinske ograde koja je bila ispred parlamenta od 1936. do 1956. godine, danas je svečano, posle 65 godina, vraćena Narodnoj skupštini Srbije, a u pitanju je sačuvani fragment koji je ukrašavao vilu „Biljana” na Ohridu u kojoj… »

Građani Vračara i Zemuna da obezbede vodu za sutra: Suve česme u ovim ulicama skoro ceo dan

Telegraf 10.06.2021
Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna. Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na Vračaru, sutra od 8.30 do 18 sati, bez vode će biti potrošači u Gročanskoj ulici. Takođe, zbog radova na vodovonoj mreži u Zemunu… »

Festivali Srbije pozvali mlade da se sutra vakcinišu u Beogradu

Sandžak haber 10.06.2021
Ujedinjeni festivali Srbije pozvali su danas mlade da dodđu sutra 10.00 do 16.00 sati na mobilnom punkt ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. U Autobusu, adaptiranom u mobilni punkt, biće dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine, kojima će moći da se… »

Program u parku vojvode vuka: "Omladinska četvrt" u subotu

Večernje novosti 10.06.2021
Foto Vikipedija Program će otvoriti nastup grupe "Dinamika mjuzik", električni gudački kvartet čiji repertoar originalnih aranžmana obuhvata istoriju muzike, od Vivaldija do Majkl DŽeksona. Program će se nadalje održavati svake prve subote u… »

Potresni vapaj očajne majke: "Vratite mi dete!" Devojčicu (9) dali ocu, od koga beži i koji je ostavio pre nego što se i…

Alo 10.06.2021
Devojčica učestalo beži od oca, a njeno fizičko i psihičko zdravlje je ugroženo. I niko baš ništa ne preduzima tim povodom. Devetogodišnja K. P. iz Beograda prinuđena je da živi sa ocem, od koga beži i koji je tuče, a koji je godinama nije… »