Ekonomija arhiva vesti 10.06.2021

Isplata 3.000 dinara za vakcinisane – penzionerima 16. ostalima od 17. juna

N1 Info 10.06.2021
Ministar finansija Siniša Mali danas je saopštio da će 16. juna biti isplaćeno po 3.000 dinara penzionerima koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31.maja. Prijavljivanje vakcinisanih građana za jednokratnu pomoć od 3.000 dinara traje… »

Nema poverenja u regionu ako stigmatizujete ceo jedan narod

Politika 10.06.2021
JAGODINA – Ako neko misli da je moguće govoriti o poverenju, a stigmatizovati ceo narod, zaboravljajući na činjenice i uprkos činjenicama, onda tu rešenja nema, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom različitih reagovanja u… »

NBS: Snažan rast BDP-a od početka godine

B92 10.06.2021
Beograd -- Izvršni odbor Narodne banke Srbije zadržao je na današnjoj sednici referentnu kamatnu stopu na nivou od 1,0 posto. Kako je saopšteno iz NBS, Izvršni odbor je pri donošenju takve odluke pre svega imao u vidu da se efekti prethodno donetih… »

Rebalansom republičkog budžeta opredeljena 141 milijarda dinara za najugroženije

Beta 10.06.2021
Državni sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković izjavio je danas da je u budžetu za ovu godinu posebna pažnja posvećena opredeljivanju sredstava za dečju, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, saopšteno je iz ovog Ministarstva… »

Raiffeisen banka je prva na tržištu omogućila Garmin Pay uslugu korisnicima svojih Visa kartica

Mondo 10.06.2021
Brzo, sigurno i beskontaktno plaćanje. Brzo, sigurno i beskontaktno plaćanje Raiffeisen banka je svim klijentima banke, korisnicima Visa kartica, omogućila korišćenje usluge Garmin Pay. Ovim nastavljamo trend implementiranja najsavremenijih… »

Bitkoin uzleteo nakon odluke El Salvadora o legalizaciji

Dnevnik 10.06.2021
NjUJORK: Bitkoin je skočio danas za 13 procenata nakon što je El Salvador doneo zakon kojim je ova digitalna valuta postala zakonito sredstvo plaćanja u toj zemlji. Najstarija svetska kriptovaluta je skočila na ranom jutarnjem trgovanju, oko 4:48… »

Rekonstrukcija Rajačkih pimnica, Fabrici kaže – neverovatan potencijal

N1 Info 10.06.2021
Šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici posetio je Rajačke pimnice kod Negotina, gde će u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, biti sprovedeni infrastrukturni radovi – elektrifikacija, vodosnabdevanje i popločavanje… »

Fišer: Srbija je sjajna zemlja sa najboljim uslovima za ulaganje

Politika 10.06.2021
JAGODINA- Grupacija Fišer odabrala je da u Jagodini otvori novu fabriku, jer ni u jednoj zemlji Evrope nije našla ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, a naročito u 27 zemalja EU, rekao je danas na svečanom otvaranju fabrike vlasnik kompanije Klaus… »

Ekonomski odnosi dve zemlje sve bolji: Evo koje proizvode Srbija promoviše na sajmu u Kini

B92 10.06.2021
Ningbo -- Trenutno je u toku Drugi međunarodni sajam robe široke potrošnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Ningbou. Sajam se održava u periodu od 8. do 11. juna, uz brojne prateće tematske konferencije, samite, B2B sastanke, kao i druge… »

"Srbi počeli da kupuju nekretnine na turskom primorju"

Kamatica 10.06.2021
Lista kupaca i zainteresovanih za kupovinu, sve je duža, a na njoj se, pored naših građana, nalaze i naši gastarbajteri, i to najviše onih koji rade u Austriji, Kanadi i Americi. U ponudi su i različiti objekti širom turske obale, ali je po prodaji… »