Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 10.06.2021

U ekološke projekte u lokalnim samoupravama NIS ulaže 107,5 miliona dinara

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
U želji da nastavi da pozitivno utiče na ekologiju i da unapređuje stanje životne sredine u Srbiji, kompanija NIS potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike… »

U Srbiji koronom inficirano još 210 osoba

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Prema najnovijim podacima u Srbiji u poslednjih 24 časa na Kovid 19 testirano 9,730 osoba, a kod njih 210 potvrđeno je je prisustvo virusa. Na mehaničkoj ventilaciji sa težom kliničkom slikom nalazi se 20 obolelih. Od opakog virusa u danu za nama… »

Demineri u Pridvorici: Todorović upozorio građane da se ne kreću po zelenim površinama i njivama

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Čačak - Prema informacijama dobijenim od menadžmenta kompanije „Sloboda“ Čačak, ekipe deminera su na terenu u okolini mesta akcidenta, u cilju pronalaženja i uklanjanja ostataka eksplozivnih naprava u reonu Pridvorice. Komandant gradskog štaba… »

Danas je Spasovdan

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Spasovdan spada u pokretne praznike - pada istog dana, ali se menja datum jer se računa od Vaskrsa. Praznuje se uvek u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova. Osim kao stočarski i ratarski praznik, slavi se i kao Krsna slava, ali i… »

Direktor Puteva Srbije postao i zvanično počasni građanin opštine Lučani, Drobnjak nije mogao da sakrije suze

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Lučani - Direktor JP „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak od danas je i zvanično „Počasni građanin Opštine Lučani”. Kako ističu u Dragačevu, to je zaslužio zbog ličnog angažovanja da opština Lučani bude prioritet u obnovi saobraćajne… »

Na teritoriji Zlatiborskog okruga 20 novoinficiranih kovidom 19

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Užice - Od prethodnog izveštaja do danas na teritoriji Zlatiborskog okruga, COVID-19 je potvrđen kod 20 lica. Najviše novoinficiranih registrovano je u Prijepolju – 11, slede Arilje – 2, Nova Varoš – 2, Sjenica – 2, Kosjerić – 1, Požega… »

Ko hoće da složi Rubikovu kocku, mora da zna šta je algoritam

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Čačak - Ove godine obeležava se 45. godina od postojanja Rubikove kocke, a u čačanskom Domu kulture tim povodom juče je održano takmičenje u brzini slaganja kocke. Ljubitelji Rubikove kocke imali su priliku da odmere svoje veštine, ipak kažu za… »

Čačak obeležio gradsku slavu Spasovdan

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Čačak – Grad Čačak i hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg zajedno su danas obeležili svoju slavu Spasovdan. Tim povodom u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg upriličena je praznična liturgija kojoj su pored starešine hrama Vaznesenja Gospodnjeg Marka… »

Gradonačelnica obišla radove na putnim pravcima u MZ Kačer

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Užice - Miodrag Gardić i Miloš Tanasković meštani zaseoka Tanaskovići u Kačeru sa zadovoljstvom su dočekali gradonačelnicu i njene saradnike na putnom pravcu koji je danas asfaltiran. Izražavaju zahvalnost, jer kako ističu ovde mladi žele da… »

Čitač - najbolja predstava 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Užice - Predstava “Čitač” u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je od strane žirija za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Ardalion za najbolju režiju dobio je Boris Liješević reditelj… »