Izvor: InfoKG arhiva vesti 10.06.2021

Koronom zaraženo još četvoro Kragujevčana

InfoKG 10.06.2021
Na teritoriji grada Kragujevca registrovana su četiri nova slučaja zaraze Korona virusom, pokazuju poslednji podaci ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje. U kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima do 8 sati… »

“Poginuo mi bivši muž ja sam udovica javite mi se”: Kragujevčanka par dana pre nego je nasrnula nožem na bivšeg muža…

InfoKG 10.06.2021
Uhapšena pedesetjednogodišnja Julijana R. koja je juče u prepodnevnim časovina nožem nasrnula na bivšeg muža četrdesetsedmogodišnjeg Ivicu i ubola ga u ruku, par dana pre tog čina objavila je bizarnu poruku sa fotografijama na svom Facebook… »

Predstava "Napred u otadžbinu" humanitarnog karaktera, sakuplja se novac za lečenje Dušana Ostojića

InfoKG 10.06.2021
U cilju prikupljanja sredstava za lečenje Dušana Ostojića (1999), glumci Pozorišta mladih Centra "Abrašević" odigraće večeras predstavu "Napred u otadžbinu", od 20 sati u MZ Erdeč. Cena ulaznice na ovaj događaj humanitarnog karaktera je 200… »

Kazna za neopravdano odsustvo, uvodi se elektronsko glasanje: Nacrt novog Poslovnika gradskog parlamenta upućen u skupštinsku…

InfoKG 10.06.2021
Komisija za izradu Nacrta novog Poslovnika gradskog parlamenta završila je rad na tom dokumentu i uputila ga u skupštinsku proceduru na razmatranje i usvajanje. Poslovnik je koncipiran u 18 glava. Novina je da su prava i dužnosti odbornika kao… »

Vodička tura „Đura u Kragujevcu“: Kultura, istorija, eko i etno turizam i gastronomija

InfoKG 10.06.2021
GTO „Kragujevac“ organizovaće u subotu, 12. juna, turističku vodičku turu „Đura u Kragujevcu“, koja je posvećena službovanju slikara i pesnika Đure Jakšića u Kragujevcu. Tura je autobuskog karaktera i krenuće sa Trga kod Krsta, u 11… »

Da li će u Srbiji biti odobrena vakcinacija protiv Korona virusa dece starosti od 12 do 15 godina?

InfoKG 10.06.2021
Nacionalna Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije primila je zahtev kompanije Fajzer za odobrenje korišćenja te vakcine i kod dece starosti od 12 do 15 godina u Srbiji. Odluka tim povodom očekuje se u narednih nekoliko dana, rekao je Tanjugu… »

“Crveni” započeli pripreme za superligašku misiju

InfoKG 10.06.2021
Nepunih mesec dana po završetku prethodne, izuzetno uspešne sezone, koju su okončali kao šampioni Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 ponovo su se okupili na stadionu “Čika Dača” kako bi krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu u… »

Počinje ciklus kocerata "Podijum mladih", pred publiku prvi Luka Simić

InfoKG 10.06.2021
Muzički centar, u saradnji sa muzičkom školom "dr Miloje Milojević", započinje ciklus koncerata pod nazivom "Podijum mladih" na kojima će se publici predstavljati najtalentovaniji učenici i mladi umetnici. Prvi u nizu koncerata održaće Luka… »

Film "Staze Đure Jakšića" povodom godinu dana otvaranja Gelerije Kuće Đure Jakšića

InfoKG 10.06.2021
Sa ciljem obeležavanja godinu dana od otvaranja Gaalerije Kuće Đure Jakšića sutra od 19 sati u tom prostoru biće prikazan dokumentarno-igrani film „Staze Đure Jakšića“ autora Žike Trakića. Životopis Đure Jakšića, koji je kao… »

Registracija vozila i posle 5. jula pod nepromenjenim uslovima: Evo koliko košta tehnički pregled u Kragujevcu

InfoKG 10.06.2021
Građani će i nakon 5. jula pod nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja. Iako je do nedavno u Kragujevcu tehnički pregled u gotovo svim specijalizovanim firmama za to bio besplatan, stanje se… »