Izvor: Pravda arhiva vesti 10.06.2021

Tepić: Odlazak Vučića u Jagodinu direktna poruka i pritisak na tužilaštvo!

Pravda 10.06.2021
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić smatra da je pojavljivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju fabrike u Jagodini sa Draganom Markovićem Palmom direktna poruka tužilaštvu, koje se, kako kaže, nalazi u… »

Evropski parlament tuži Evropsku komisiju: Posvađali se oko novca

Pravda 10.06.2021
Evropski parlament (EP) usvojio je danas rezoluciju kojom je predviđeno da će tužiti Evropsku komisiju (EK) zbog njenog neuspeha u održavanju vladavine prava, u sporu koji bi mogao uticati na dodeljivanje milijardi evra pomoći EU. Poslanici su… »

Vučić o nastavku dijaloga sa prištinom: Već su počeli da nam prete

Pravda 10.06.2021
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da razgovori u Briselu neće biti laki, a predstavnicima Prištine ponovo je poručio da ukoliko misle da dolaze po ono o čemu govore, ne moraju ni da putuju u Brisel. Vučić je preneo da u ponedeljak… »

Krivokapić štiti državu od crkve: Sporna su mu dva člana temeljnog ugovora sa SPC

Pravda 10.06.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da su dve tačke sporne u Nacrtu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer, kako kaže, nisu u skladu sa zakonima Crne Gore, a da je, pošto je to uočeno, njegova obaveza da štiti… »

"Posao još uvek nije završen": Klark pokušava da se opere pred sudom istorije: Da je Sloba prihvatio Rambuje, NATO ne bi…

Pravda 10.06.2021
Klark tvrdi da je "sporazum ponuđen predsedniku Slobodanu Miloševiću u osnovi bio identičan sporazumu predviđenom za Bosnu i Hercegovinu". Da je nekadašnje jugoslovensko rukovodstvo prihvatilo sporazum u Rambujeu verovatno ne bi došlom do toga da… »

Danica Grujičić: Tokom NATO agresije počinjen ekocid

Pravda 10.06.2021
Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije profesor dr Danica Grujičić naglasila je da je tokom agresije NATO-a počinjen ekocid, ali da od tada traje tihi genocid na celom Balkanu. Navela je da je korišćena municija sa osiromašenim… »

EU doživela slom: Fijasko Brisela u nemačkom istraživanju

Pravda 10.06.2021
Većina Nemaca veruje da je politički sistem EU doživeo slom nakon debakla oko vakcinisanja protiv virusa korona, pokazuje novo istraživanje. Tako 55 odsto Nemaca smatra da je birokratija doživela neuspeh u tom smislu pošto je vakcinisano samo 46… »

Američki general upozorio senat: Kina povećava svoje vojne kapacitete "veoma ozbiljnim tempom"

Pravda 10.06.2021
Kina povećava svoje vojne kapacitete "veoma ozbiljnim tempom" rekao je danas američki general Mark Majli u Senatu. On je istovremeno upozorio na rizik od pojačane pretnje po mir i globalnu stabilnost, preneo je Rojters. "Moramo obezbediti održavanje… »

Američki ambasador zvao Dodika: Srpski član Predsedništva BiH udario na Bajdena

Pravda 10.06.2021
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u telefonskom razgovoru sa američkim ambasadorom u BiH Erikom Neslonom da Uredba Bele kuće koja se odnosi na Zapadni Balkan, nije ni demokratska, niti je u duhu poštovanja… »

Vizija Vašingtona za Zapadni Balkan: Palmer komentarisao scenario koji su Ameri skrojili!

Pravda 10.06.2021
Izaslanik SAD za Balkan Metju Palmer rekao je danas da je dosledna američka vizija za Zapadni Balkan ona koja ovaj region vidi posvećen evrointegracijama. Kao i u miru sa svim susedima. - Nadam se da to nije samo vizija koju SAD i EU imaju za ovaj… »