Izvor: Sandžak press arhiva vesti 10.06.2021

Koronu preležalo skoro 6.000 Novopazaraca

Sandžak press 10.06.2021
Od početka epidemije korona virusa u Novom Pazaru su testirana 39.402 uzorka, medju kojima su pozitivna bila 5.844, rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić. On je za Radio Sto plus naveo da su od korona virusa više obolevale… »

Novopazarac oslobođen zbog ubistva privrednika sa Kosova

Sandžak press 10.06.2021
Viši sud u Novom Pazaru oslobodio je E.Š. (40) iz ovog grada optužbe da je 1. oktobra prošle godine ubio privrednika sa Kosova Seljatina Janjevu (52), potvrđeno je radiju Sto plus u tom sudu. Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru E.Š. se… »

Raspoređen medijski dinar u Prijepolju

Sandžak press 10.06.2021
Prijepolje – Prvi čovek opštine Prijepolje, Vladimir Babić, potpisao je rešenje o raspodeli devet miliona dinara iz opštinske kase za sufinansiranje medijskih projekata u 2021 godini.Time je potvrđen predlog Komisije da novac dobije 10 medija iz… »

Pamtin 4.000 ljudi u Pazaru pripadamo među osam timova: Vratio se u klub posle osam godina – ovo je plan za ljeto

Sandžak press 10.06.2021
Prošla sezona završena je pre manje od mesec dana (19. maja), ali superligaši već okupljaju ekipe za početak priprema za novu, takmičarsku 2021/22. Iskusni srpski stručnjak Milan Milanović (58) napustio je ovog leta Rad i posle dramatičnog… »

Tandir: Tokom korone država dala maksimum, na lokalu to nije funkcionisalo

Sandžak press 10.06.2021
Narodni poslanik SPP-a Samir Tandir u današnjem obraćanju u Skupštini R. Srbije govorio o privrednom stanju u kojem se trenutno nalazimo nakon korona virusa. „Posle borbe za zdravlje i živote svih građana i građanki, svakako je najvažnija borba… »

Zukorlić: Ne možemo amnestirati odgovorne za veliku smrtnost u Novom Pazaru prošle godine

Sandžak press 10.06.2021
Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su izvještaje o radu nekoliko komisija za proteklu godinu. Osvrćući se na državnu pomoć, akademik Muamer Zukolrić ističe da je upravo država Srbija u vrijeme najveće smrtnosti u Novom Pazaru i Sandžaku bila… »

Akademik Zukorlić večeras na RTS-u u debati o izbornim uslovima

Sandžak press 10.06.2021
Ima li dogovora o izbornim uslovima bez stranih posrednika, kada izbori treba da se održe i šta ne sme da se dešava u izbornom postupku Srbija je ušla u izbornu godinu, do predsedničkih i izbora za skupštinu Beograda ostalo je manje od 12 meseci… »

Đerlek: Korona me uništila, pluća su mi razorena, dobio sam aritmiju

Sandžak press 10.06.2021
Dr Đerlek je sa podelio i svoje lično iskustvo, posledice koje je korona ostavila na njegovo zdravlje. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek u razgovoru za medije najavljuje ozbiljnu strategiju i lekarsku podršku onima koji imaju… »

Završena prva junska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru

Sandžak press 10.06.2021
Danas je uspješno završena prva junska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru. Volonteri Crvenog krsta kažu da dosta lijepo vrijeme utiče na posjećenost akciji. Sa druge strane, naglasili da vakcinisani građani mogu ne smetano da daju krv… »

BNV pozdravilo presudu Ratku Mladiću

Sandžak press 10.06.2021
Bošnjačko nacionalno vijeće ocenilo je danas da je pravosnažna presuda Haškog tribunala kojom je Ratko Mladić osuđen za genocid i druge zločine važan korak u skidanju odgovornosti sa budućih generacija srpskog naroda za zločine počinjene u… »