Izvor: Sputnik arhiva vesti 10.06.2021

Narodnoj skupštini vraćen deo ograde iz 1936. godine

Sputnik 10.06.2021
Deo nekadašnje skupštinske ograde koja je bila ispred parlamenta od 1936. do 1956. godine, danas je svečano, posle 65 godina, vraćena Narodnoj skupštini Srbije, a u pitanju je sačuvani fragment koji je ukrašavao vilu „Biljana“ na Ohridu u kojoj… »

UEFA zahteva od Ukrajine da povuče sporne dresove

Sputnik 10.06.2021
Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) naložila je fudbalskoj reprezentaciji Ukrajine da ukloni natpis „Slava herojima“ sa dresova na Evropskom prvenstvu, saopštila je za Sputnjik pres-služba UEFA. „Nakon dalje analize, konkretna… »

Liturgijom počelo obeležavanje slave Beograda – Spasovdana /video, foto/

Sputnik 10.06.2021
Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi jutros je počelo obeležavanje slave Grada Beograda - Vaznesenja gospodnjeg, Spasovdana. Liturgiju, koja je počela oko devet sati, služi patrijarh SPC Porfirije, a prisustvuju predstavnici Grada Beograda, političkih… »

Krivokapić: Postoje dva sporna člana u Temeljnom ugovoru

Sputnik 10.06.2021
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da su dva člana Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom sporna. „Ja sam u petak prosledio direktno pismo patrijarhu, njegovoj svetosti Porfiriju u kome sam kazao naš stav vezan za… »

„Strpite se!“ Novi šamar Zapadnom Balkanu iz EU

Sputnik 10.06.2021
U Evropskoj komisiji pozdravljaju napredak koji zemlje Zapadnog Balkana ostvaruju po pitanju epidemiološke situacije i vakcinacije, ali poručuju da treba biti strpljiv do konačnog stavljanja regiona na listu „bezbednih“ zemlja za čije građane… »

Ruska ambasada odgovorila Đukanoviću: Nikada se nismo „družili protiv“ nekoga

Sputnik 10.06.2021
„Nikada se nismo „družili protiv“ nekoga, pa ne nameravamo da to radimo ni ubuduće. Naše partnerstvo sa Srbijom je transparentno, nema skrivenog dnevnog reda“, saopštila je Ambasada Rusije u Srbiji povodom intervjua Mila Đukanovića… »

Policija potvrdila: U reci Bojani pronađeno telo bivšeg šefa ulcinjske policije

Sputnik 10.06.2021
Pripadnici granične policije sinoć su u reci Bojani pronašli beživotno telo policijskog službenika Rudolfa Elezovića, čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine, saopšteno je iz Uprave policije, prenose Vijesti. Iz te institucije pojasnili… »

Vladika Hrizostom otkriva detalje o rušenju crkve u Konjević Polju i građenju nove dve /video/

Sputnik 10.06.2021
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je da SPC ima u planu da gradi dve crkve, jednu u Bratuncu u spomen svim žrtvama srpskog naroda Podrinja, kao i u Konjević Polju, nakon što se utvrdi adekvatna lokacija. Građenje novih crkvi Hrizostom je… »

Prvi avion „Er Montenegra“ sleteo u Beograd

Sputnik 10.06.2021
Svečanim dočekom aviona „Er Montenegro“, koji je u 8.45 doleteo iz Podgorice, danas je na aerodromu „Nikola Tesla“ obeležen prvi let kojim je označen početak letačkih operacija novog crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika ka Beogradu. Prvim… »

Bugarski političar: Lovac MiG-29 možda oboren, hitno obustaviti sve vežbe NATO-a

Sputnik 10.06.2021
Lider bugarske vanparlamentarne stranke „Ataka“ Volen Siderov smatra da je avion MiG-29 koji se juče srušio tokom vežbi u Crnom moru mogao biti oboren, prenosi televizija „Alfa“. „Želeo bih da kažem nekoliko reči o mišljenju stranke… »