Izvor: Srbija danas arhiva vesti 10.06.2021

Vučić o palminom slučaju: Ako je Marković kriv neće ga štititi ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija

Srbija danas 10.06.2021
Ako je Dragan Marković za bilo šta kriv, on će da odgovara, i niko ga neće štititi, ni ja ni bilo ko drugi, poručio je danas u Jagodini predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je, odgovarajući na pitanje da li su institucije završile istragu… »

Danas je slava grada Beograda: Litija kreće od 19 sati, a ove ulice će biti zatvorene

Srbija danas 10.06.2021
Litiju koja će na Spasovdan, krsnu slavu Beograda, biti održana centralnim gradskim ulicama danas u 19 sati, prvi put predvodiće patrijarh Porfirije, koji će koračati pod autentičnim "nebom" - ceremonijalnim crkvenim baldahinom koji je pripadao… »

Saopštenje Advokatske komore Srbije: Otklonjen razlog za organizovanje protesta

Srbija danas 10.06.2021
Advokatska komora Srbije poziva advokate Srbije da pruže podršku komori u njenim naporima da novonastalu situaciju reši u najboljem interesu advokature. Upravni odbor Advokatske komore Srbije ukazuje da je potpisivanjem Sporazuma između Advokatske… »

(Foto/video) Spasovdanska litija U Beogradu: Patrijarh služio liturgiju u Hramu, prisustvovao veliki broj građana

Srbija danas 10.06.2021
Ovogodišnja Spasovdanska litija krenula je večeras od 19 časova nešto izmenjenom rutom u odnosu na ranija izdanja, od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save. Uz oglašavanje zvona u svim gradskim crkvama iz Ulice admirala Geprata ispred Vaznesenjske… »

Pronađen leš hrvatskog vojnika: Drugi bizarni slučaj u roku od dva dana, oglasilo se Ministarstvo odbrane

Srbija danas 10.06.2021
U utorak je na području Zagrebačke županije pronađen smrtno stradali dobrovoljac. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije danas je pronađeno telo pripadnika Oružanih snaga RH, što je drugi slučaj od utorka, kada je takođe pronađen… »

Stigao nalaz obdukcije: Ovo je uzrok smrti dečaka (5) iz Knina kojeg je otac zaboravio u autu ceo dan

Srbija danas 10.06.2021
Mališanov otac je kobnog dana dobio poziv da se hitno javi u kasarnu, zaboravio je da nije ostavio dečaka u predškolsku ustanovu. Mališan (5), čije telo je pronađeno 8. juna u automobilu u Imotskoj ulici u Kninu, preminuo je od posledica toplotnog… »

Prevara u Novom sadu: Skupljali potpise za krečenje fasada, pa se kandidovali za MZ

Srbija danas 10.06.2021
Građani tvrde da su potpise dali za uređenje fasada i za očuvanje zelenih površina, a da nisu potpisali ničiju kandidaturu za izbore za mesnu zajednicu. Stanovnici MZ Gavrilo Princip na Novom naselju smatraju da su obmanuti i masovno povlače potpise… »

"U region će biti distribuirano 30 milijardi evra" Varhelji nakon sastanka u Tirani: Ovo je godina Zapadnog Balkana

Srbija danas 10.06.2021
Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas u Tirani da je ova godina - godina Zapadnog Balkana. Varhelji je, posle održanog samita lidera Zapadnog Balkana WB6, rekao da će sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana u regionu… »

Akcija „Recikliraj za život”: „Gradska čistoća“ i GO Stari grad za malog Boška

Srbija danas 10.06.2021
Beograđani će pomoć moći da pruže kroz akciju „Recikliraj za život“, doniranjem reciklažnog otpada malom Bošku, a prikupljanje reciklabila organizovaće se u subotu od 08.00 do 20.00 časova u dvorištima sedam osnovnih škola na teritoriji GO… »

Država će pronaći počinioce! Biće rešena ubistva novinara Ćuruvije i Pantića

Srbija danas 10.06.2021
Radi se o novinaru koji je ubijen u vreme DOS-ovskog režima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će država uspeti da završi proces istrage ubistva novinara Milana Pantića u Jagodini i Slavka Ćuruvije. Vučić je, upitan… »