Izvor: Subotica.com arhiva vesti 10.06.2021

Gradonačelnik ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji Subotice

Subotica.com 10.06.2021
Na osnovu Zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić doneo je Odluku da se od danas, 10. juna, ukida vanredna situacija na celoj teritoriji Grada Subotice. Kako se navodi u Odluci, ukida se vanredna situacija na celoj… »

Subotičani obeležili Spasovdan

Subotica.com 10.06.2021
Liturgijom u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i litijom kroz centar grada, Subotičani su danas obeležili Spasovdan, gradsku i hramovnu slavu. U litiji je učestvovao veliki broj građana svih generacija, koji su uz „Tropar Vaznesenja“, kroz grad… »

Predstava "Radnička hronika" subotičkog Narodnog pozorišta nagrađena u Užicu

Subotica.com 10.06.2021
Subotičko Narodno pozorište nastupilo je u Užicu na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu sa predstavom "Radnička hronika", koju je stručni žiri nagradio, a publika visoko ocenila. Stručni žiri, u sastavu profesor emeritus Svetozar Rapajić i… »

Vremenska prognoza za 11. jun (petak)

Subotica.com 10.06.2021
Tokom sutrašnjeg dana temperatura će se kretati u rasponu od 15 do 27 stepeni, a duvaće slab i promenljiv severni vetar, brzinom do 3 metra u sekundi. Dan će obeležiti sunčano vreme, uz povremenu pojavu oblaka. Jutarnje časove obeležiće sunčano… »

Na Horgošu zaplenjen kilogram narkotika

Subotica.com 10.06.2021
U saradnji sa policijom, carinici su sinoć sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene ispod tapacirunga jednog automobila na izlazu graničnog prelaza Horgoš. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu sat i po posle ponoći pristiglo… »

Atletika: Zapaženi rezultati Spartakovih pionirki na Prvenstvu Vojvodine u Sremskoj MItrovici

Subotica.com 10.06.2021
U subotu, 5. juna, u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire. I na ovom takmičenju podmladak AKŽ "Spartak" ostvario je zapažene rezultate. Najviše uspeha imala je mlada i perspektivna atletičarka Višnja Vilov… »

Isključenja struje za 11. jun (petak)

Subotica.com 10.06.2021
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika, radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava… »

Kabare "Ja pevam svoj bluz" Gorana Sultanovića 25. juna na Letnjoj pozornici

Subotica.com 10.06.2021
Kabare "Ja pevam svoj bluz" u izvođenju Gorana Sultanovića održaće se na Letnjoj pozornici 25. juna od 20.30 časova. Osim u anegdotama ovog barda glumišta, publika će uživati i u najlepšim ljubavnim stihovima Miroslava Antića, Laze Kostića… »

Apel građanima da ne pale biljne ostatke

Subotica.com 10.06.2021
Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da ne pale biljne ostatke jer, kako navode, nema ni jednu korisnu svrhu i često dovodi do nekontrolisanih požara na otvorenom, koji nanose veliku materijalnu štetu i stradanje ljudi. Kako se… »

„Bog masakra“ – diplomska predstava pred subotičkom publikom

Subotica.com 10.06.2021
Studenti četvrte godine glume na mađarskom jeziku Akademije umetnosti u Novom Sadu odigraće svoju diplomsku predstavu u pozorištu „Kostolanji Deže“. Komad „Bog masakra“ po tekstu Jasmine Reza na repertoaru je 12. juna, a među osam studenata… »