Izvor: WDR arhiva vesti 10.06.2021

30 milijardi za Zapadni Balkan – po određenim pravilima

WDR 10.06.2021
Saša Bojić, Keln Lideri Zapadnog Balkana okupili su se danas u Tirani na samitu posvećenom pripremama za primenu Ekonomskog i investicionog plana za taj region. Na samitu je učestvovao i komesar za proširenje EU Oliver Varheji. Srbiju je na skupu… »

Sankcije SAD protiv onih koji „ugrožavaju mir“

WDR 10.06.2021
Saša Bojić, Keln Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden je u utorak, dan pred dolazak u Evropu, potpisao uredbu kojom se proširuje opseg vanrednih mera u vezi sa regionom Zapadnog Balkana, proglašenih jos 2001. godine, kao i kriterijumi… »

Od danas digitalna potvrda o vakcinaciji

WDR 10.06.2021
Svi gradjani koji su se cepili protiv korone od danas mogu da dobiju i digitalnu potvrdu o vakcinaciji. Onima koji to žele na raspolaganju će biti aplikacija pod nazivom CovPass. Detalje o tome kako će funkcionisati digitalni „pasoš“ o vakcinaciji… »

"Što na podu spavaš" – novi roman Darka Cvijetića

WDR 10.06.2021
Davor Korić, Keln Nakon izuzetnog uspjeha koji je postigao s romanom „Schindlerov lift“ pjesnik, reditelj, glumac i pisac iz Prijedora Darko Cvijetić je napisao novi roman slične forme „Što na podu spavaš“. Romanom „Schindlerov lift“… »

Da li poslodavci mogu da primoraju zaposlene na vakcinisanje?

WDR 10.06.2021
Boris Rabrenović, Keln Od početka sedmice (7.6.) i lekari u preduzećima mogu da vakcinišu protiv Kovida-19. Mnogi poslodavci bi hteli da se zaposleni vakcinišu. Međutim, kako to tačno pravno izgleda? Da li kompanije od zaposlenih imaju pravo da… »