Kultura arhiva vesti 10.06.2021

„Naše društvo će se oporaviti kad RTS prikaže ovaj film“

Nova 10.06.2021
Nadam se, jer kažu - dobru se nadaj - oporavku našeg društva, a to će biti onaj dan kada Javni servis RTS prikaže ovaj film, i reprizira ga svakog meseca u udarnom terminu koji sada inače koriste za gluposti, rekao je glumac Tihomir Tika Stanić na… »

Osnovana Asocijacija filmskih festivala Srbije: Udruženi ćemo bolje i lakše finkcionisati

Blic 10.06.2021
Na konferenciji za štamppu, održanoj danas u Kombak dvorani, javnosti je saopšteno da je, na inicijativu Filmskog centra Srbije osnovana Asocijacija filmskih festivala Srbije (AFIFS) a potpisan je i Memorandum o sardanji. Asocijacija obuhvata sedam… »

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti u julu

N1 Info 10.06.2021
Rade Šerbedžija sa svojim bendom Zapadni kolodvor će u subotu 11. jula održati koncert u posebnom ambijentu Botaničke bašte. Šerbedžija je odabrao da baš pred beogradskom publikom održi svoj prvi koncert u Srbiji ove godine. Posle otkazanih… »

U Beču postavljena spomen ploča Mini Karadžić

Politika 10.06.2021
Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić” izdejstvovalo je da Mina Karadžić u Beču dobije spomen ploču. Spomen ploča ćerki reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića postavljena je na zgradi na adresi… »

Završen jugoslovenski pozorišni festival: "Čitač" odneo prestižne "Ardalione"

Večernje novosti 10.06.2021
foto: NP Užice U obrazloženju stručnog žirija napisano je, da komad nastao po tekstu Bernharda Šlinka i dramatizaciji Fedora Šilija, a u režiji Borisa Liješevića „temu krivice prikazuje uzbudljivim i visoko artikulisanim umetničkim… »

Knjige Nila Gejmena - "Poslastica za decu i roditelje"

RTS 10.06.2021
Ako želimo da obrazujemo decu treba da ih naučimo da čitaju ali imamo obavezu da deci čitamo naglas stvari u kojima uživaju, smatra Nil Gejmen, proslavljeni autor stripa i pisac fantastike. Preporuka za zajedničku čitalačku avanturu može biti… »

Koncert grupe "Konstantin" u Hilandarskom metohu kod Bogoslovije

Južne vesti 10.06.2021
Niški vokalni sastav Konstantin održaće koncert u nedelju, 13. juna, u hramu Vaskrsenja Hristovog koji se nalazi kraj Bogoslovije u Nišu. Koncert počinje nakon večernje službe od 18:30, a ulaz je slobodan. Uz poštovanje svih epidemioloških mera… »

​Otvara se stalna postavka u Konaku kneza Miloša

Politika 10.06.2021
Publika će moći da vidi brojne originalne predmete koji su pripadali voždu Karađorđu, knezu Milošu i njegovim naslednicima, kao i primerke naoružanja znamenitih ustanika. U obnovljenom Konaku kneza Miloša u Topčideru, depandansu Istorijskog… »

Pozorište će uvek živeti

Politika 10.06.2021
Jako sam disciplinovana, odgovorna, to je meni intravenozno usađeno. Ne mogu jednostavno to da pomeram, niti mogu da izdržim tu vrstu odnosa prema profesiji. Sofija Serebrjakova, Rosa, Bela Matović, Leonora Bah, Velma, Justa – samo su mali broj… »

Bajden se uključuje u dijalog Beograda i Prištine? Borelj želi da se konsultuje sa predsednikom SAD o Vučiću i Kurtiju

Srbija danas 10.06.2021
U utorak 15. juna u Briselu se od 8:30 nastavlja dijalog Beogrda i Prištine sastankom na najvišem političkom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv Kosova Aljbina Kurtija. Dijalog Beograda i Prištine nastavilja se u… »