Zvezda poražena od Mitjilanda u Ligi Evropa

Beta 04.11.2021

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na svom terenu od ekipe Mitjilanda sa 0:1, u meču četvrtog kola Grupe F Lige Evropa.

Danski tim je do pobede došao autogolom Gelora Kange u 56. minutu.

Zvezda je u 12. minutu ostala sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Miloš Degenek. Igrač crveno-belih je kao poslednji u odbrani napravio prekršaj nad Gustavom Isaksenom.

Jedini udarac u okvir gola tokom prvog poluvremena uputio je igrač gostiju Pione Sisto, ali je njegov šut u 40. minutu, sa ivice šesnaesterca odbranio golman Zvezde Milan Borjan.

U nastavku meča gosti dolaze do vođstva, golom u 56. minutu. Evander je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, a loptu je u svoju mrežu skrenuo Kanga.

Zvezda je prvu ozbiljniju priliku imala u 70. minutu, kada je udarac Kange sa dvadesetak metara otišao iznad prečke.

Osam minuta kasnije Radovan Pankov je nakon centaršuta iz kornera glavom šutirao preko gola.

Do kraja meča domaći tim ostao je sa devet igrača na terenu, jer je u četvrtom minutu nadoknade drugi žuti karton dobio Marko Gobeljić.

Zvezda je u šestom minutu nadoknade imala priliku za izjednačenje, kada je sa pet metara glavom pored gola šutirao Aleksandar Dragović.

Braga je u drugom meču Grupe F pobedila na svom terenu Ludogorec sa 4:2. 

Na tabeli Grupe F dva kola pre kraja vodi Braga sa devet bodova, Zvezda je druga sa sedam, dok Mitjiland na trećem mestu ima dva boda manje, a Ludogorec na poslednjem ima jedan bod.Zvezda u sledećem kolu 25. novembra dočekuje Ludogorec, a Mitjiland na svom terenu igra protiv Brage.

(Beta, 11.04.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »