Bajern u osmini finala LŠ, šest golova u remiju Barselone i Intera

Beta 12.10.2022

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras u gostima Viktoriju Plzenj sa ubeljivih 4:2, u utakmici četvrtog kola Grupe C Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala tog takmičenja.Nemački tim je pitanje pobednika na ovom meču rešio u prvih 35 minuta utakmice kada je postigao sva četiri gola.

Seriju je otvorio Sadio Mane u desetom minutu, četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Tomas Miler, a potom je Leon Gorecka golovima u 25. i 35. minutu doneo Bajernu velikih 4:0.

Viktorija je u drugom poluvremenu uspela da ublaži poraz, a strelci su bili Adam Vlkanova u 62. i Jan Kliment u 75. minutu.

U drugom meču ove grupe, Barselona i Inter su na stadionu Kamp Nou odigrali nerešeno 3:3.

Barselona je bila bolji rival u prvom poluvremenu, što je "naplatila" u 40. minutu pogotkom Usmana Dembelea u 40. minutu, na asistenciju Serhija Roberta.

Međutim, posle samo pet minuta igre u nastavku Nikolo Barela je izjednačio na 1:1, da bi Lautaro Martines u 63. minutu doneo vođstvo italijanskom timu.

Robert Levandovski je u 82. minutu izjednačio na 2:2, sedam minuta kasnije novu prednost Interu donosi Robin Gosens, ali je Poljak u 92. minutu pogodio za važan bod Barselone u borbi za nokaut fazu Lige šampiona.

Bejern je prvi na tabeli sa 12 bodova, Inter ima sedam, Barselona četiri, dok je Viktorija Plzenj na poslednjem mestu bez bodova.

Fudbaleri Barselone će u narednom kolu dočekati Bajern, dok će Inter ugostiti Plzenj.

(Beta, 10.12.2022)

Pročitajte još

Bez straha na svoje bojište

Bez straha na svoje bojište

Politika pre 26 minuta
Kamerunac napušta Liverpul

Kamerunac napušta Liverpul

Sportski žurnal pre 38 minuta

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »