Balkan Rock

Deep Purple predstavili još jednu pesmu sa buduće ploče

Balkan Rock pre 6 sati
Rok veterani bend Deep Purple objavili su novu pesmu “Nothing At All“ koja će se naći na njihovom predstojećem albumu. Nova ploča “Whoosh!” trebalo bi da bude objavljena 7. avgusta preko diskografske kuće earMUSIC. U pitanju je 21. studijsko… »

Mašinko predstavlja novi singl i videospot „Izgubljenom vremenu“

Balkan Rock pre 6 sati
Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot „Izgubljenom vremenu“ s aktualnog albuma „Danas ću, sutra ću“. Uz reference na povijesne likove, grčku i rimsku mitologiju, „Izgubljenom vremenu“ stoji kao himnično promišljanje… »

Future Islands se vratili novom pesmom

Balkan Rock pre 7 sati
Sastav iz Baltimora, Future Islands, objavio je novi spot za singl “For Sure” gde im društvo pravi Jenn Wasner iz benda Wye Oak. Još uvek nema reči o novoj ploči, ali prošlo je tri godine od njihovog albuma “The Far Field”, tako da je možda… »

“Dance to forget” treći je singl Je Veux

Balkan Rock pre 1 dan
“Dance to forget” treći je singl Je Veux, novog solo projekta Željke Veverec iz grupe Mangroove kojim se najavljuje nadolazeći debitantski album. Nakon odlično primljenog prvog singla „Girlfriend“, te sjajnog „Beautiful“, nova “Dance to… »

Irski post-rock velikani God Is An Astronaut ponovno u Zagrebu

Balkan Rock pre 1 dan
Rado viđeni gosti u ovim krajevima, irski post rock velikani God Is An Astronaut spremaju se za povratak u Zagreb. Još je svježi njihov spektakularan nastup na otvorenju šestog izdanja riječkog Impulse festivala (Pogon kulture, 2018.), a zasigurno… »

Ništa od EXIT festivala u avgustu

Balkan Rock pre 1 dan
Kako se nakon našeg poslednjeg obraćanja zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila, a imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbednost svih učesnika festivala na prvom mestu, obaveštavamo vas da se obeležavanje 20 godina EXIT festivala… »

Analiza umA predstavlja novi sing “Teslektrika”

Balkan Rock pre 1 dan
Hard rockeri Analiza umA imaju novi singl koji će vas izbaciti iz cipela svojom jačinom! Riječ je o singlu „Teslektrika“, svojevrsnoj posveti Nikoli Tesli, a koji na glazbenu scenu stiže na rođendan ovog velikana svjetske znanosti, danas… »

Balkanrock Live ide na odmoru

Balkan Rock pre 1 dan
2020. godina za sve ljubitelje žive svirke bila je do sada poprilično neopogodna. Zbog svetske pandemije ekstremno zaraznog virusa sva javna okupljanja otkazana su ili odložena do daljnjeg. Kako Balkanrock redakciju čini grupa velikih zaljubljenika u… »

Father John Misty objavio nov EP izdanje

Balkan Rock pre 2 dana
Američki kantautor Josh Tillman, koji nastupa pod imenom Father John Misty objavio je novi EP pod nazivom „Anthem +3“. Mini album se sastoji četiri pesme, a naslovna numera obrada je pesme “Anthem” (sa albuma “The Future” iz 1992. godine)… »

Valentino Bošković predstavio novi singl

Balkan Rock pre 2 dana
Popularni duo Valentino Bošković, što predstavlja ime prvog bračkog astronauta, objavio je novi singl pod nazivom “Amorella”. Sve su, kao i do sad, izventali, otpevali i odsvirali Branko Dragičević i Josip Radić koji za jesen najavljuju izlazak… »

Balkan Rock, najnovije vesti »