Balkan Rock

Five Points Gang u okviru evropske turneje prvi put u Beogradu

Balkan Rock pre 20 sati
Five Points Gang (UK) jedan je od najmoćnijih i najoriginalnijih nadolazećih rock-blues bendova na britanskoj muzičkoj sceni. Nakon zimske turneje u Velikoj Britaniji, dolaze u Evropu na svoju prvu opsežnu turneju sa koncertima u preko 15 zemalja… »

Dejan Gvozden slavi dolazak proleća singlom „Lebdimo

Balkan Rock pre 19 sati
Frontmen beogradske grupe Kristali, Dejan Gvozden, objavio je još jedan novi solo singl, „Lebdimo“. Kao i do sada, Dejan Gvozden je ne samo autor muzike i teksta, već i producent pesme. „Lebdimo“ je romatična pesma mid tempa koja poručuje da… »

Kultur shock stiže u Niš

Balkan Rock pre 19 sati
Džipsi pank-metal atrakcija sa bazom u Sijetlu, Kultur shock, nastupiće po prvi put u Nišu i to u petak, 7. aprila u klubu Feedback. Njihov koncert će od 21 sat otvoriti kanadski džipsi-pankeri Erik And The Worldly Savages, čija muzika će se… »

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova objavio singl “Sve se promenilo”

Balkan Rock pre 21 sat
foto: Iva Tanacković Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa koja se okupila još davne 2012. godine kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom izdvojili od drugih bendova na… »

Bruce Dickinson u Sarajevu: Noć ozbiljne muzike i emotivnog susreta

Balkan Rock pre 1 dan
Dugo najavljivani povratak Bruce Dickinsona u Sarajevo napokon se desio jučer u prepunoj dvorani “Mirza Delibašić“. Jedan dio koncerta je bio posvećen albumu Deep Purple-a iz 1969. godine, “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“ koji… »

Aleksa Nedić (Hali Gali): Jako je toksična transgeneracijska atmosfera u rok muzici

Balkan Rock pre 1 dan
Ovogodišnje, zvanično peto, nezvanično ko zna koje izdanje festivala Hali Gali, najavljeno je za petak, 24. mart. Osam bendova i šest didžejeva nastupiće u klubu Drugstore, u okviru ovogodišnjeg izdanja Kontakt konferencije. Od dižejeva tu su Lil… »

Lečenje distorzijom: 40 godina albuma „Metal Health“

Balkan Rock pre 1 dan
Slučajno ili ne, tačno uoči prve godišnjice smrti jednog od najperspektivnijih gitarista rokenrola pojavila se ploča koja, danas naročito, izgleda kao nesvakidašnja posveta izgubljenom talentu. Randy Rhoads je imao samo 25 godina i popriličan… »

Zajednički koncert Doomsday, No OFFENCE! i San Debelih Žena u Beogradu

Balkan Rock pre 1 dan
U subotu, 25. marta u Atom Akademiji održaće se svirka bendova No OFFENCE! iz Ljubljane i San Debelih Žena i The Doomsday iz Beograda. Bendovi su energični, unikatni i ističu se autentičnim autorskim radom. Očekuje se olična atmosfera. Doomsday… »

Blankfile izbacio novi EP “Zlatni Standard”

Balkan Rock pre 1 dan
foto: Dušan Jauković Ako je prethodno izdanje, Truth Be Sold, iznenadilo mnoge ljubitelje dela i lika beogradskog benda Blankfile, novi EP definitivno ne bi trebalo. Naprotiv, svi oni, koji su i pomislili da momci prave samo izlet sa kog će se ubrzo… »

Partibrejkers u Domu kulture NS

Balkan Rock pre 1 dan
Jedan od najvećih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, održaće koncert početkom aprila u Novom Sadu. Novosađani dugo nisu imali prilike da uživaju u hitovima 40 godina duge karijere Partibrejkersa u klupskoj atmosferi, stoga je ovaj koncert… »

Balkan Rock, najnovije vesti »