BizLife » Vesti dana

http://bizlife.rs

BizLife

Imovina Nemaca blizu 6 biliona evra

BizLife pre 4 sata
Foto: Pixabay Zahvaljujući više nego stabilnom tržištu rada i kontinuiranom ekonomskom rastu, građani Nemačke su proteklih godina mogli uštedeti još više nego obično. Prema aktuelnim podacima za treći kvartal 2017, imovina Nemaca se povećala za 1,2 posto i sad iznosi 5,779 biliona evra,... »

Uvezli smo 100.000 krševa

BizLife pre 4 sata
Foto: Beta Prošle godine su u Srbiju uvezena 158.462 polovna automobila, od kojih su čak 97.393 starija od 13 godina, za šta je potrošeno najmanje pola milijarde evra. Za uvoz vozila koja su “proterana” sa drumova Evrope, naši sugrađani su dali sasvim sigurno 500 miliona evra, i to... »

Canetov manifest: O idolopoklonstvu, (ne)kulturi i birokratiji

BizLife pre 4 sata
Foto: YouTube Cane i Brejkersi gostovali su u Zagrebu ovog vikenda. Neposredno pred nastup na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu, Cane je u svom fazonu progovorio za Večernji list. “Ne opravdava te količina hitova, nego koliko si emocija pružio kroz neku pesmu i pomogao čoveku u nekom... »

Dobila posao preko nzs, ili je bar tako mislila

BizLife pre 5 sati
Kada je jednoj Beograđanki u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rečeno da je dobila posao u školi, nije ni sumnjala da će dobiti otkaz i pre nego što počne da radi. Otišla sam na biro u Nacionalnu službu za zapošljavanje za invalide, budući da sam osoba s invaliditetom prvog stepena.... »

Karađorđevići traže deo Svetog Stefana

BizLife pre 6 sati
Foto: Pixabay Princ Aleksandar Karađorđević traži od Crne Gore da mu bude vraćena imovina na Svetom Stefanu, budući da je deo zemljišta između luksuznih vila od 13.293 metara kvadratnih obeleženo za restituciju kraljevskoj porodici. Reč je o dvorištu grada hotela između luksuznih vila... »

Dva “stila” plivanja za Časni krst (video)

BizLife pre 6 sati
Foto: MOD Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje u Srbiji je obeležen plivanjem za Časni krst, a ove godine, tradicija koju su ove godine obeležile dve trke sa interesantnim ishodima – jednim za primer, a drugim za zaborav. Prvi, onaj “časni” detalj, kojem se manje pažnje posvetilo u... »

Kišobran je najveći srpski neprijatelj

BizLife pre 20 sati
Piše: Milenko Vasović Šta prvo pomislite kada na pljusku vidite čoveka bez kišobrana- da je siromah ili da ga je nevreme zateklo. Ili jednostavno da je primitivac. Kišobran je odavno postao sastavni deo opreme bez koje pristojni svet ne izlazi iz kuće ako je nebo tmurno. Toliko je to... »

Gugl “opipava” region

BizLife pre 1 dan
Foto: Pixabay Predstavnici Gugla (Google) ovih dana borave u poseti Sloveniji i nude saradnju malim i srednjim preduzećima. Sastali su se i s predstavnicima Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju i predložili projekte kojima bi, preko saradnje s malim i srednjim firmama, ojačali izvozni... »

Ugovor za novi savski most

BizLife pre 1 dan
Foto: Beoinfo U utorak, 23. januara, biće potpisan ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP za izradu projekta novog mosta, koji treba da bude izgrađen na mestu Starog savskog mosta. To je najavio gradski menadžer Goran Vesić, ističući da se početak radova očekuje u prvoj polovini 2019.... »

Kini fali 60 miliona žena

BizLife pre 1 dan
Foto: ziwuwu.com Zbog većeg broja muškaraca nego žena u Kini, neveste dostižu astronomske cene, a društvo i ekonomija moraju se prilagoditi novonastaloj situaciji, piše The Economist u nedavnom članku. Kina je patrijarhalno društvo, što znači da se mlada nakon udaje seli u muževu kuću,... »

©2018 Netmark d.o.o.