BizLife

Izjava dana: Ne treba vam budala i glupan za saradnika, već mediokritet (video)

BizLife pre 2 dana
Koliko vam se puta desilo da se pitate kakvi su vam saradnici potrebni? Verovatno ste u nekom momentu preispitivali i svoje bivše saradnike i saradnje kako biste izabrali bolje buduće. Glumac Milan Lane Gutović, izgleda, ima odgovor na to pitanje… »

Dulić i Drobnjak pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe

BizLife pre 3 dana
Oni su prethodno bili oslobođeni i prvostepenom presudom. Njih trojica se terete da su zloupotrebili službeni položaj od jula meseca 2009. godine do jula 2012. godine za izdavanje lokacijskih dozvola i saglasnosti građevinskih dozvola za postavljanje… »

Forum srednjih škola traži zabranu telefona u učionicama

BizLife pre 3 dana
Taj forum je u saopštenju podsetio da je radna grupa Ministarstva prosvete za prevenciju nasilja u decembru 2022. preporučila školama da pokrenu akciju „Stop mobilnim telefonima“ i da o tome samoinicijativno odluče. „Tri meseca od donošenja ove… »

Goran Bogdan podržao Deklaraciju zelenih stranaka z. Balkana

BizLife pre 3 dana
Jedan od najpopularnijih glumaca u regionu podržao je potpisivanje Deklaracije zelenih stranaka Zapadnog Balkana koja je usvojena i objavljena tokom vikenda prilikom sastanka održanog u Sarajevu. Bogdan je na ovom skupu bio kao ambasador „Rezolucije… »

Basta nezadovoljan privatizacijom i stečajima

BizLife pre 3 dana
Basta je na sastanku sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Donaldom Mekgetiganom rekao da je Srbija nedvosmisleno zabeležila napredak u oblastima poput korporativnog upravljanja i državnom vlasništvu u javnim preduzećima, i razvojnom… »

Veliko hapšenje: Lažnim fakturama oštetili državu za 246 miliona dinara

BizLife pre 3 dana
Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo poreska prevara u vezi sa PDV, u ukupnom iznosu većem od 246 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i… »

Najveći sindikat u Izraelu preti „istorijskim“ štrajkom

BizLife pre 3 dana
Odluka Histadruta, koji predstavlja više od 700.000 radnika u raznim sektorima od banaka, do transporta i zdravstva, mogla bi da parališe velike delove ekonomije Izraela, navodi AP. Bar-David je rekao da najavljuje „istorijski“ štrajk radnika u… »

Mega projekat Saudi Aramka u Kini

BizLife pre 3 dana
Projekat u gradu Panđinu u provinciji Ljaoning biće drugo veliko Aramkovo rafinersko-petrohemijsko ulaganje u Kini, a ugovor je potpisan nakon što je najveći svetski izvoznik nafte prijavio rekordnu dobit u 2022. godini od 161 milijardu dolara… »

Očekujte bar 30 odsto skuplje leto u Crnoj Gori

BizLife pre 3 dana
Armenko je za podgorički Dan ocenio da je situacija izuzetno kompleksna, jer Crna Gora iako prepoznata kao atraktivna destinacija, polako gubi korak sa regionom. „Svi se žale da nedostaje radne snage, jer radnici idu u Hrvatsku zbog većih plata, a… »

Industrija „zapošljava“ milion robota

BizLife pre 3 dana
„Automobilska industrija je zapravo izumela automatizovanu proizvodnju“, kaže Marina Bil, predsednica te federacije. „Danas roboti igraju ključnu ulogu u omogućavanju prelaza ove industrije s motora s unutrašnjim sagorevanjem na električnu… »