BizLife » Vesti dana

http://bizlife.rs

BizLife

Britanski parlament odbacio plan o Bregzitu

BizLife pre 7 sati
Foto: Beta/AP Donji dom britanskog Parlamenta odbacio je ubedljivom većinom vladin predlog dogovora o razlazu sa Evropskom unijom. Protiv predloženog sporazuma o Bregzitu glasalo je 432 poslanika, a za je bilo 202. Poslanici iz grupe koja je za EU kao i one koja je za Bregzit odbacili su molbe... »

Zvonku Veselinoviću dve godine zatvora

BizLife pre 8 sati
Foto: Pixabay Viši sud u Pirotu je u ponovljenom postupku nepravosnažno osudio biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića na dve godine zatvora zbog malverzacija tokom radova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada, preneo je RTS. Veselinovićev kum Milan Radoičić,... »

Ko zakasni sa doprinosom, gubi svojstvo osiguranika

BizLife pre 9 sati
Foto: Beta/AP Izmenama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) predviđeno je da građanima koji se samostalno uključuju u obavezno osiguranje, a ne plate doprinos u roku od šest meseci od dana dospelosti, prestaje svojstvo osiguranika. Rok dospelosti je 15. u mesecu za svaki prethodni... »

Preminuo glumac Miodrag Radovanović Mrgud

BizLife pre 13 sati
Foto: Youtube Glumac Miodrag Radovanović (1929) preminuo je u Beogradu posle kraće, teške bolesti, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije. Poznat i pod nadimkom Mrgud ostvario je čitav niz rola na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čiji je bio član, igrao je i u drugim... »

Srbija do 2021. dobija dispečerski centar u železničkom transportu

BizLife pre 14 sati
Foto: Pixabay Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Srbija do 2021. trebalo da dobije najmoderniji dispečerski centar u železničkom transportu u koji će biti uloženo 100 miliona evra. “Ne možemo više da pričamo o tolikim... »

PepsiCo poziva sve diplomce da prihvate globalni izazov

BizLife pre 15 sati
Foto: Promo Kompanija PepsiCo pokrenula je globalni izazov „Dare To Do More“ (Usudi se da postigneš više) u okviru kog poziva diplomce iz osam država Evrope, uključujući i diplomce iz Srbije, da iskoriste svoja stečena znanja i prepoznaju sledeći veliki trend u industriji hrane i pića.... »

Nemačka privreda usporava: “Miriše” na recesiju?

BizLife pre 16 sati
Foto: Pixabay Rast nemačke privreda usporio se na 1,5 odsto prošle godine sa znacima globalnog usporavanja, mada je Nemačka uspela da izbegne ulazak u recesiju na kraju godine. Nemačka statistička služba saopštila je danas da je u celoj godini privreda imala rast od 1,5 odsto, što je... »

Katarina Radivojević našla posao u srpskom konzulatu u Njujorku

BizLife pre 17 sati
Foto: Youtube/Ženska TV Poznata glumica Katarina Radivojević odnedavno je deo osoblja srpskog konzulata u Njujorku. Popularna glumica koja već godinama živi i radi u SAD, angažovana je kao spoljni saradnik u našem diplomatskom predstavništvu. Radivojevićeva nema diplomatski status, već je... »

Kako nas vide holivudske zvezde: Met Dilon zna za “šmek” ovih prostora

BizLife pre 18 sati
Foto: Youtube Proteklih decenija naš region, pa i Srbija u njemu, stekli su neslavnu reputaciju u svetu. Zato nam je, čini se, veoma važno šta taj svet kaže o nama i kako izgledamo u njihhovim očima. Holivudski glumac Met Dilon gost je Srbije i festivala Kustendorf. Novinare je, naravno,... »

Japanski sud odbio zahtev bivšeg predsednika uo Nisana da bude pušten uz kauciju

BizLife pre 19 sati
Foto: Beta/AP/Michel Euler Japanski sud je odbio zahtev bivšeg predsednika Upravnog odbora Nisana Karlosa Gona da bude pušten uz kauciju, čime mu je produžio pritvor. Gon (64) je uhapšen 19. novembra, a optužen je, između ostalog, za lažno prikazivanje svojih primanja. Gonovi advokati su... »

©2018 Netmark d.o.o.