BizLife » Vesti dana

http://bizlife.rs

BizLife

Video koji mora da vam ulepša dan

BizLife pre 20 minuta
Foto: print screen Zoološki vrt na Brevard na Floridi ponosno je predstavio još uvek bezimenu bebu retke vrste medveda. Upoznajte, tek na svet pristiglo, mladune usnatog medveda. specifičnog za indijski podkontinent. Ovaj mališan kada poraste biće dug između 140 i 190 centimetara. Prosečna... »

Izgradnja novog rudnika bakra i zlata od 2020.

BizLife pre 32 minuta
Foto: Pixabay Gradnja rudnika bakra i zlata Čukaru Peki kod Bora počeće 2020. godine i planirano je da bude završen 2022. godine, najavljeno je iz kompanije Rakita eksplorejšn “Ovo je jedna od najvećih investicija u Srbiji, imaćemo oko 590 miliona dolara ulaganja do 2022. godine i još 457... »

Izjava dana: O čemu li naši ministri razmišljaju dok trče maraton?

BizLife pre 1 sat
Foto: youtube Ministar za rad Zoran Đorđevič nedavno je sa svojom kolegom zaduženim za finansije Sinišom Malim istrčao maraton u Atini. Sa medaljom u ruci ministar Đorđević gostovao je u jutarnjem programu Prve televizije. Na pitanje o čemu je razmišljao dok je trčao, usledio je odgovor.... »

Ljudi će uskoro masovno leteti dronovima (video)

BizLife pre 12 sati
Foto: Hoversurf Masovna vožnja privatnim dronovima je sve bliža, bar za one sa dubljim džepovima, imajući u vidu da se tehnologija ovih lakih letelica razvija i napreduje neverovatnim tempom. Pored letećeg automobila Lerija Pejdža, jednog od osnivača Gugla, ili ruskog Kalašnjikova, koji je... »

Gas će do 2030. biti drugi najveći izvor energije

BizLife pre 13 sati
Foto: Pixabay Očekuje se da će do 2030. godine prirodni gas umesto uglja postati drugi najveći svetski izvori energije posle nafte, usled nastojanja da se smanji zagađenje i poveća upotreba tečnog prirodnog gasa (TPG), objavila je Međunarodna agencija za energetiku (IEA). IEA, sa sedištem u... »

Ostvarili “san” srpskih lidera: Tamo radnici ne žele u inostranstvo

BizLife pre 14 sati
Foto: Pixabay Bregzit, veće plate i rekordno niska nezaposlenost, pretvorile su zemlju koju je nekada radna snaga želela da napusti, u mesto koje radnici ne žele da napuste, piše Blumberg. Najnovija istraživanja pokazala su da 9 od 10 anketiranih Poljaka ne želi da potraži posao u... »

Gradonačelnik poziva na tender za beogradsku gondolu

BizLife pre 15 sati
Foto: Beoinfo Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je sve zainteresovane firme da učestvuju na tenderu za izgradnju beogradske gondole “Kalemegdan–Ušće”. Radojičić je naveo da otvoreni postupak javne nabavke traje do 30. novembra, a da je procenjena vrednost investicije oko... »

Kriminalistička policija bogatija za 322 automobila

BizLife pre 18 sati
Foto: MUP Srbije Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je pripadnicima Kriminalističke policije uručio 322 nova vozila, saopšteno je iz MUP-a. “Drаgo mi je dа dаnаs imаmo priliku dа poboljšаmo uslove rаdа kriminаlističke policije u svih 27 policijskih uprаvа u... »

Ivan Ivanović: Neobrazovan čovek danas nema nikakve šanse

BizLife pre 20 sati
Foto: youtube Ivan Ivanović je jedan od trenutno najpopularnijih voditelja na našim prostorima. U svojoj emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” ugostio je brojne svetske i domaće zvezde. Uspeo je da stvori brend od svog imena i onoga što radi. Sve to ga je kvalifikovalo da sa njim popričamo... »

Nova pravila za odlazak u stečaj

BizLife pre 21 sat
Foto: Pixabay Predlog izmena i dopune zakona o stečaju, koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini, predvidja veću transparentnosti podataka u stečajnom postupku i razmene informacija između stečajnog upravnika i poverilaca. Predviđeno je i poboljšanje položaja svih poverilaca i definisanje... »

©2018 Netmark d.o.o.