BizLife » Vesti dana

http://bizlife.rs

BizLife

Er Srbijom do Brača?

BizLife pre 11 sati
Foto: Pixabay Hrvatsko primorje je sve popularnija turistička destinacija za posetioce iz Srbije. To su, očigledno, prepoznale i avio kompanije. Brač je na dobrom putu da u idućoj turističkoj sezoni bude dvaput nedeljno avio linijom povezan s Beogradom. Direktor aerodroma Brač, Tonči Peović... »

Jar: Marihuana može, ali kod kuće

BizLife pre 8 sati
Foto: Pixabay Najviši sud u Južnoafričkoj Republici legalizovao je pravo odraslih da upotrebljavaju kanabis na privatnom posedu, prenosi BBC. Odluka o legalizaciji i uzgoju marihuane za privatnu upotrebu donesena je jednoglasno. Međutim, Južnoafrička vlada usprotivila se legalizaciji, tvrdeći... »

Epl platio Irskoj sporni porez od 14,3 milijardi evra

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Kompanija Epl uplatila je irskoj vladi 14,3 milijarde evra poreza, koliko je Evropska komisija presudila da američki tehnološki gigant duguje na ime nezakonitih poreskih olakšica. Irsko Ministarstvo finansija ocenilo je ovu isplatu kao “značajnu prekretnicu”, iako Dablin tvrdi... »

Poslovni model Amazona pod lupom EK

BizLife pre 9 sati
Foto: Beta/AP Evropska komisija istražuje aktivnosti online trgovine, ali i tržišta Amazona, izražavajući zabrinutost da bi kompanija zbog svoje dvostruke uloge mogla nepravedno konkurisati, objavio je visoki evropski komesar. Amazon svoje proizvode prodaje neposredno, ali pruža svoju... »

Nova fabrika Namenske počela probnu proizvodnju

BizLife pre 9 sati
Foto: MOD U Hemijskoj industriji Milan Blagojević Namenska u Lučanima počela je probna proizvodnja u novoj fabrici za nitraciju koja obezbeđuje jedinjenja za barute i raketna goriva. Reč je o najsavremenijoj svetskoj tehnologiji u toj oblasti, koja se naziva “kontinualna nitracija... »

Svetska banka: Rekordno niska stopa siromaštva

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Stopa siromaštva u svetu pala je na rekordno nizak nivo, saopštila je Svetska banka, uz ocenu da je usporavanje pada dovelo u pitanje cilj da se iskoreni ekstremno siromaštvo. Deset odsto svetske populacije živelo je s manje od 1,9 dolara dnevno u 2015. godini, dok je dve godine... »

Propade najveća investicija u BiH

BizLife pre 10 sati
Foto: FI Kineski konzorcijum definitivno će se povući nakon septembra iz kapitalnog projekta gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Reč je o konzorcijumu China Gezhouba Group Company Ltd – CGGC i China Energy Engineering Group, Guangdong Electric Power Design Institute Co. i Ltd – GEDI, a... »

Otvoren stečaj Zastava kamiona iz Kragujevca

BizLife pre 14 sati
Foto: Beta Privredni sud u Kragujevcu otvorio je danas stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara. Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, a sud je utvrdio da blokada računa... »

UNIQA uvodi online plaćanje rata osiguranja

BizLife pre 15 sati
Foto: Promo Klijenti UNIQA osiguranja od danas rate za životno, kasko, dobrovoljno zdravstveno, osiguranje od nezgode i domaćinstva mogu da izmire bez provizije i u potpunosti online, upotrebom platnih kartica na veb sajtu ove kompanije ( www.uniqa.rs). Uvođenjem nove aplikacije, UNIQA je postala... »

Džek Ma upozorava na posledice trgovinskog rata

BizLife pre 15 sati
Foto: Beta/AP Suosnivač kineske platforme za onlajn trgovinu “Alibaba” Džek Ma uputio je ozbiljno upozorenje u vezi sa trgovinskim ratom između SAD i Kine. Kineski milijarder kaže da će taj trgovinski rat potrajati i imati veće posledice nego što većina ljudi misli. Predsednik kompanije... »

©2018 Netmark d.o.o.