BizLife » Vesti dana

http://bizlife.rs

BizLife

Premijerka: Vw još nije odlučio

BizLife pre 1 sat
Foto: Pixabay Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nemački Folksvagen još nije doneo finalnu odluku da li će otvarati nove proizvodne pogone u ovom delu Evrope. „Ukoliko se takva finalna odluka donese mi ćemo se boriti, daćemo sve od sebe“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije.... »

1,18 milijardi dinara za nastavak uređenja hrama

BizLife pre 2 sata
Foto: Pixabay Vlаdа Srbije odobrila je dotаciju Srpskoj prаvoslаvnoj crkvi (SPC) u iznosu od 1,18 milijardi dinara. Novac je namenjen za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama svetog Save u Beogradu. Vlada je na sednici utvrdila godišnji Plan obrazovanja odraslih, za šta su opredeljena... »

Nagradni fond Rolan Garosa povećan na 42,6 miliona evra

BizLife pre 2 sata
Foto: Pixabay Organizatori Rolan Garosa, drugog Gren slem turnira u sezoni, odlučili su da povećaju nagradni fond za 8 posto u odnosu na 2018. i iznosiće 42.661.000 evra. Šampionima u obe konkurencije pripašće po 2,3 miliona evra, dok će poraženi u borbi za trofej inkasirati po 1.180.000... »

Prodaja stanova u ekspanziji

BizLife pre 2 sata
Foto: BIZLife Tržište nepokrentnosti u Srbiji je u ekspanziji u poslednje dve i po godine, kada je prodaja i kupovina stanova porasla za 35 odsto, saopštila je Grupacija posednika u prometu nepokretnosti Srbije. Po podacima te grupacije, koja radi u okviru Udruženja za trgovinu Privredne komore... »

Stižu peticije protiv ukidanja Muzeja vazduhoplovstva

BizLife pre 3 sata
Foto: BIZLife Sve više organizacija oštro se protivi odluci Vlade da se Muzej vazduhoplovstva Beograd ukine, a njegova prava, obaveze, građa i arhiva prosledi Ministarstvu odbrane pod čijom ingerencijom bi ovaj muzej trebalo da nastavi rad. Prema njihovom mišljenju, neodređen način na koji je... »

Dug Crne Gore 3,2 milijarde evra

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Ukupan javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 3,2 milijarde evra, odnosno više od 70 odsto procenjenog bruto društvenog proizvoda. Prema podacima Ministarstva finansija, na dan 31.decembar 2018. godine, ukupan dug Crne Gore je 3.268,56 miliona evra ili 70,99 odsto... »

Grupa evropskih kompanija istražuje baterijske ćelije

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Grupa evropskih kompanija okupljenih oko nemačkog Folksvagena i švedskog proizvođača baterija Nortvolta odlučiila je da udruži snage na istraživanju baterijskih ćelija. Evropska unija za baterije (EBU) startovaće početkom naredne godine sa ciljem akumulacije znanja o... »

Legendarna serija i kao mjuzikl ruši rekorde (video)

BizLife pre 3 sata
Foto: screenshot Britanska humoristička televizijska serija „Mućke“ (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom Vest Endu. Britanci, opterećeni temom Bregzita, rado gledaju novu... »

Puna podrška države projektu „Jadar“ kod Loznice

BizLife pre 4 sata
Foto: Pixabay Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će to ministastvo dati punu podršku realizaciji projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto, koji obuhvata istraživanje i razvoj ležišta litijuma u okolini Loznice. Trivan je istakao da je taj projekat od nacionalnog i... »

Đaci prave stikere za Vajber sa motivima Beograda

BizLife pre 4 sata
Foto: Pixabay Đaci Škole za dizajn na Dedinju izradiće nove stikere sa motivima Beograda, a Grad će donirati potrebnu opremu za realizaciju projekta, najavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević. Dogovoreno je da đaci osmisle nove stikere za javni čet Beograda, koji Beograd koristi... »

©2019 Netmark d.o.o.