BizLife

Počela najveća „smotra“ knjige

BizLife pre 3 sata
Foto: screenshot Međunarodni beogradski sajam knjiga, 64. po redu, pod sloganom „Pismo = Glava“, otvoren je večeras na Beogradskom sajmu, gde će se do 27. oktobra predstaviti oko 500 izlagača od kojih je 60 iz inostranstva. Književnik Milan… »

Neke je i zbunilo: Prva neradna nedelja u Crnoj Gori

BizLife pre 6 sati
Foto: Pixabay Nakon više decenija, na ulicama crnogorskih gradova viđena je neobična slika, pošto je na snagu stupila izmena Zakona o unutrašnjoj trgovini, koja prodavnicama zabranjuje rad nedeljom. Zakon je propisao da se nedeljom i u dane državnih… »

MMF globalno pesimističan, Srbija i region bolji od svetskog proseka

BizLife pre 10 sati
Foto: Pixabay Globalni rast je najsporiji još od svetske finansijske krize, navodi se u opisu najnovije projekcije rasta svetske privrede koju je dao Međunarodni monetarni fond u svom redovnom polugodišnjem izveštaju „Svetski ekonomski izgledi“… »

Komšije ostaju bez lekara: Nemci na ulici „love“ zdravstvene radnike

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Predstavnici nacionalne nemačke agencije u centru Zagreba primali su hrvatske zdravstvene radnike i nudili im posao. „Počinju s platom koja zavisi od regije u Nemačkoj, o bolnici ili vrsti klinike. Reč je o zaradama koje se kreću od… »

Avion leteo 19 sati i šest minuta, slede analize

BizLife pre 13 sati
Foto: Pixabay Avion australijskog avioprevnoznika nakon leta od 19 sati sleteo je u Sidnej. Bio je to prvi direktan let iz Njujorka za Australiju, kao i prvo testiranje uticaja dugih letova na ljudski organizam. Kvantas QF 7879 poleteo je sa njujorškog… »

Zašto Džek Ma veruje mašinama više nego ljudima

BizLife pre 14 sati
Foto: Beta/AP Kineski tehnološki gigant Alibaba Grupa na meti je oko 300 miliona pokušaja sajber napada dnevno, izjavio je osnivač kompanije i bivši izvršni direktor grupe, Džek Ma. Ma je rekao da je „ponosan“ što uprkos najezdi pokušaja… »

Turizam im važniji od škole: Privrednici bi da pomere raspust

BizLife pre 13 sati
Privredna komora Crne Gore uputila je apel Ministarstvu prosvete da, u cilju bolje pripreme zimske turističke sezone, raspust bude pomeren od 15. januara do 6. februara. Iz Ministarstva prosvete za CdM ističu da promena školskog kalendara, za sada… »

Izjava dana: Bolna istina

BizLife pre 14 sati
Foto: screenshot Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić, gostujući u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, odgovara na pitanje „da li je istina kažnjiva i šta zakon kaže, koliko može da se odleži za istinu?“ Po našem zakonu istina nije kažnjiva… »

„Konstantin“ i Morava“ pod istom kapom

BizLife pre 14 sati
Foto: Beta Aerodrom Кonstantin Veliki u Nišu i Aerodrom Morava u Кraljevu od sada imaju jedinstvenog operatera, čime je okončan i postupak realizacije Odluke o statusnoj promeni pripajanja niškog aerodroma privrednom društvu „Aerodromi Srbije“… »

Uvoz auta u BiH: Tri najskuplja milion maraka

BizLife pre 14 sati
Foto: Pixabay U prvih devet meseci ove godine u Bosnu i Hercegovinu uvezeno je ukupno 57.883 automobila od kojih je najskuplji bio Bentli „Continental GT Coupe“, čija cena je iznosila čak 422.714,27 maraka, dok su drugo i treće mesto zauzeli Porše… »

BizLife, najnovije vesti »