Biznis i finansije » Vesti dana

http://www.bif.rs

Biznis i finansije

Henkel će investirati 25 miliona evra u 2018. godini

Biznis i finansije pre 8 sati
Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Kruševcu, kompanija Henkel Srbija proslavila je 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Tom prilikom, gospodin Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu i gospodin Igor Erić, direktor logistike, osvrnuli su se na proteklih 15 godina... »

Neadekvatna primena propisa i nelojalna konkurencija najveći izazovi za poslovanje u Srbiji

Biznis i finansije pre 10 sati
Predvidivost izmena i primene propisa, posebno poreskih, i nelojalna konkurencija sive zone najveći su izazov za poslovanje u Srbiji, a unapređenje efikasnosti pravosuđa i smanjenje korupcije najvažniji su preduslovi za nove investicije, zaključak je istraživanja „Peto prolazno vreme –... »

UniCreditov Međunarodni program prakse za studente

Biznis i finansije pre 10 sati
Fondacija UniCredit i univerziteti je petu godinu zaredom otvorila konkurs za Međunarodni program prakse, u okviru kojeg će 30 studenata iz Evrope, uključujući i studente iz Srbije, imati priliku da provedu tri meseca na praksi u bankama članicama UniCredit Grupe u Austriji, Bosni i... »

UNIQA prijatelj izložbe „Refrakcija identiteta“ Maše Đuričić Džudžević

Biznis i finansije pre 11 sati
UNIQA osiguranje prijatelj je izložbe „Refrakcija identiteta“ akademske slikarke Maše Đuričić Džudžević. Ova jedinstvena izložba portreta spaja klasičnu umetnost i najsavremeniju tehnologiju – zahvaljujući projektu VR All Art kompanije „Digital Mind“ svi posetioci imaće priliku... »

OTP kupila Vojvođansku a zainteresovana je i za Komercijalnu banku

Biznis i finansije pre 11 sati
OTP banka Srbija i Nacionalna banka Grčke (NBG) zatvorile su finansijsku transakciju, čime je uspešno završena kupovina Vojvođanske banke, kojom je do sada upravljao grčki NBG. Ukupan iznos koji je mađarska banka platila dosadašnjim grčkim vlasnicima iznosi oko 125 miliona evra. Ovom... »

Država ukida PDV na kupovinu investicionog zlata?

Biznis i finansije pre 12 sati
Krajem decembra očekuje se ukidanje PDV a na kupovinu investicionog zlata, što će podstaći štednju građana u tom plemenitom metalu, koja je u svetu sve popularnija. Kako piše Blic, pred parlamentom će se naći izmene i dopune zakona o PDV-u kojim se, između ostalog, ukida 20% poreza na... »

B&F reč nedelje: Budžet za 2018.

Biznis i finansije pre 1 dan
Već nedeljama se priča o budžetu za 2018, koji bi trebalo da određenim slojevima društva donese povećanje zarada i penzija od pet do 10 odsto. Penzioneri će naime imati pet odsto veće penzije, a u MUP, MO, BIA stižu 10 odsto veće zarade. Sudovi i tužilaštva bi trebalo da dobiju... »

EU program IPARD poljoprivrednicima obezbeđuje bespovratna sredstva za mehanizaciju

Biznis i finansije pre 1 dan
Prvi poziv za dobijanje sredstava bespovratnog EU programa IPARD za nabavku traktora i mehanizacije biće objavljen 20. decembra, najavio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović. On je za RTS rekao danas da su u pitanju predpristupna sredstva EU-IPARD namenjena poljoprivredi koja će... »

Dekriminalizacijom droge Portugal drastično smanjio broj zavisnika

Biznis i finansije pre 2 dana
Otkako su 2001. u Portugalu dekriminalizovane droge drastično je pao broj žrtava predoziranja, infekcija HIV-om i kriminala povezanog sa narkomanijom. Godine 2000. ova zemlja je na svakih milion stanovnika beležila 104 nova slučaja zaraze HIV-om, da bi 2015. ova brojka pala na 4,2 slučaja. Ova... »

Opsesija modernog društva magičnim ciframa: Brojevi s karijerom

Biznis i finansije pre 2 dana
Nalepnica na majicima ili vratima stanova „667- sused Zveri“ potiče od poigravanja pop kulture sa apokaliptičnim brojem 666, ali je u svetu rokenrola broj 27 dobio daleko jezivije značenje. Sa razvojem računara i tehnološke kulture, „brojevi s misijom“ su uglavnom proistekli iz... »

SL - Drugi trijumf "Delfina", Crna Gora potopljena na "Čairu"!

Sportske.net  pre 3 sata  još 23 povezane

Milorad Mažić sudi večiti derbi

Beta  pre 6 sati  još 22 povezane

Milojičić: Dajte dokaze da Šutanovac radi u Jugoimportu

Danas  pre 5 sati  još 20 povezanih

Milojević: Nema razloga da budemo rasterećeni

Beta  pre 10 sati  još 21 povezana
©2017 Netmark d.o.o.