Biznis i finansije » Vesti dana

http://www.bif.rs

Biznis i finansije

Beldocs Industry 2019

Biznis i finansije pre 3 sata
Beldocs Industry predstavlja jedinstveni događaj u regionu Zapadnog Balkana i jedno od glavnih mesta okupljanja audiovizuelnih profesionalaca iz Evrope, regiona i Srbije sa ciljem razvoja tržišta kreativnih dokumentaraca. Tokom dvanaestog po redu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma... »

Sledeća velika ekonomska kriza će početi u Evropi

Biznis i finansije pre 3 sata
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu održana je promocija knjige „Svetska finansijska kriza – deset godina posle“, profesora dr Đorđa Đukića, koja govori o posledicama velike finansijske krize, ali i o opasnosti od izbijanja nove krize. Na promociji su pored autora govorili... »

Kredit UniCredit Banke za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva

Biznis i finansije pre 3 sata
UniCredit Banka će, u saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), odnosno GEFF programom za finansiranje zelene ekonomije na Zapadnom Balkanu, predstaviti svoj potrošački kredit za energetsku efikasnost na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu koji traje do 20. aprila. Na... »

Protest poljoprivrednika u Novom Bečeju zbog rudnika Nekse grupe

Biznis i finansije pre 4 sata
Više stotina poljoprivrednika iz Novog Bečeja danas je protestovalo zbog bojazni da Nekse (Nexe) grupa, vlasnik novobečejske fabrike gradjevinske keramike Polet, namerava da otvori rudnik na poljoprivrednom zemljištu prve klase. Upozorili su da će u tom slučaju ozbiljno biti ugrožen... »

Garancija ili saobraznost – šta je važnije kada kupujete električne uređaje?

Biznis i finansije pre 1 dan
Prilikom kupovine malog elektronskog uređaja čitalac Kamatice B.A. (puno ime i prezime poznato redakciji) od prodavca je dobio, kao garanciju, papir na kome je pisalo da je „očekivani vek upotrebe proizvoda godinu dana“. Ovo se potpuno kosi sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, po kome... »

Rezultati uspešnosti poslovanja pravnih lica u 2018: Rast neto dobitka

Biznis i finansije pre 1 dan
Blagi rast domaće privredne aktivnosti obeležio je i poslovnu 2018. godinu. Bruto domaći proizvod je na godišnjem nivou povećan za 4,3%, a nešto niži rast (1,3%) beleži industrijska proizvodnja. Na povoljna makroekonomska kretanja ukazuje i porast stranih direktnih investicija i... »

Addiko 100 najvećih: Na rukovodećim pozicijama u Srbiji tek 30% žena

Biznis i finansije pre 2 dana
Na rukovodećim pozicijama u Srbiji nalazi se 71 odsto muškaraca i tek 30 odsto žena, tačnije 152.463 njih. Sopstveni biznis u našoj zemlji pokrenulo je oko 135.000 pripadnica lepšeg pola, što je ponovo 30 procenata od ukupnog broja vlasnika različitih privrednih subjekata. Sa druge strane,... »

Biznis & Finansije 160: Kako masovna kultura podstiče masovni turizam: Neka zvuči tako da zveči

Biznis i finansije pre 2 dana
Zar je moguće da neko nije čuo za „Luvr“? Moguće je. To je onih 50%, za koliko je porasla poseta ovom muzeju nakon što je u njegovim prostorijama snimila spot američka pevačica Bijonse. Nekadašnja upozorenja Duška Dugouška da se nikako ne skreće za Albukerki, u eri mеtamfеtamina i... »

Srpski dobrotvor za koga niste čuli: Zašto smo zaboravili Frotingama?

Biznis i finansije pre 2 dana
Džon Frotingam je bio američki bogataš i filantrop koji je od početka Prvog svetskog rata pa do svoje smrti 1935. godine koristio sopstveni uticaj i novac da pomogne ratom uništenoj Srbiji. Osnovao je domove za ratnu siročad, zanatske škole i jedan fudbalski klub, obezbeđivao ratne bolnice,... »

Četvrtina kompanija u regionu se susreće sa zloupotrebama u procesu nabavke

Biznis i finansije pre 2 dana
Više od 37 odsto kompanija u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA), susreće se sa problemima nastalim usled zloupotrebe troškova putovanja, otkriva novo istraživanje kompanije SAS. Druge vrste finansijskog kriminala i grešaka sa kojima se suočavaju kompanije iz regiona uključuju... »

Pobeda karijere i plasman karijere: Lajović izbacio Tima!

Mozzart sport  pre 27 minuta  još 43 povezane

Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara

Radio 021  pre 1 sat  još 28 povezanih

Kremacija Mire Marković danas u Moskvi, urnu donosi D. Karić

Politika  pre 51 minuta  još 20 povezanih

Vučić: Očekujem brojne pritiske

RTS  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.