Biznis i finansije

MMF:Troškovi Srbije za energiju narasli na dva odsto BDP-a

Biznis i finansije pre 7 sati
Ukupni troškovi Srbije za energiju narasli su na dva odsto BDP-a zbog problema u domaćoj proizvodnji struje koji su se preklopili sa rastom globalnih cena energije u zimu 2021/22, ocenjuje MMF u drugom razmatranju rezultata savetodavnog aranžmana sa… »

Delez Srbija do zdravijih namirnica kroz saradnju sa beogradskim fakultetima

Biznis i finansije pre 9 sati
Maloprodajni lanac Delez Srbija predstavio je godišnji Izveštaj održivog poslovanja za 2021.godinu. Na tradicionalnom junskom događaju sumirane su inicijative, projekti i rezultati kompanije u oblastima zdravije ishrane, zaštite životne sredine… »

Vrednost kao prioritet: korak dalje za model „kao-usluga“

Biznis i finansije pre 9 sati
Model „kao-usluga“ (as-a-service) postojao je mnogo pre nego što je postao mejnstrim, pa čak i pre nego što je brendiran „kao usluga“. U početku su ga uglavnom koristila mala i srednja preduzeća, kao i startapi kako bi mogli da dobiju pristup… »

Šta je uzrok kraha kriptovaluta?

Biznis i finansije pre 10 sati
Kritičari virtuelnog novca ističu da je fijasko kriptovaluta nakon izbijanja rata u Ukrajini konačno ogoleo piramidalnu šemu imovine bez realnog pokrića, dok vatreni zagovornici kriptotržišta tvrde da je ratni sukob, u kojem politička i vojna moć… »

Priprema se prodaja dvogodišnjih i desetogodišnjih obveznica

Biznis i finansije pre 11 sati
Uprava za javni dug objavila je danas raspored aukcija državnih hartija od vrednosti u dinarima za treći kvartal 2022. godine i u njemu su samo dve planirane aukcije. Država će 12. jula emitovati dvogodišnje dinarske obveznice sa planiranim obimom… »

Putnik ima pravo na naknadu ako avio-prevoznik uskrati ukrcavanje, kasni ili otkaže let

Biznis i finansije pre 13 sati
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je da putnik ima pravo na naknadu u slučaju da avio-prevoznik uskrati ukrcavanje, kasni ili otkaže let. Putnik ima pravo na obeštećenje u slučaju otkazivanja leta zbog operativnih razloga… »

Najisplativije branje vrganja i lisičarki

Biznis i finansije pre 14 sati
Obilne kiše i topli dani doprineli su da gljiva u šumama Centralne Srbije bude u izobilju. Među onim jestivim, najcenjenije su vrganji i lisičarke, pa berači pečuraka ovih dana zadovoljno trljaju dlanovima, jer se za kilogram svežeg vrganja može… »

Atlantic našao strateškog partnera za Palanački kiseljak

Biznis i finansije pre 1 dan
Atlantic Grupa potpisala je sa kompanijom Vik Pro Univerzal d.o.o. kupoprodajni ugovor za prodaju proizvodne lokacije Palanački kiseljak u Smederevskoj Palanci. Predmet kupoprodaje je celokupna proizvodna lokacija sa svom imovinom, uključujući i… »

Plaćanje na odloženo u novom ruhu

Biznis i finansije pre 1 dan
U Evropi su sve popularniji startapi koji svojim korisnicima nude mogućnost da kupe određenu robu sada a plate je odloženo. Osim građana, njihove usluge mogu koristiti i preduzeća za nabavku određene robe ili sirovina. Našim čitaocima ne treba… »

Proizvodi iz uvoza poskupeli skoro 27 odsto

Biznis i finansije pre 1 dan
Fizički obim izvoza u prva četiri meseca ove godine povećan je za četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali je ukupna vrednost izvoza povećana za 25,2 odsto. Razlika se odnosi na rast cena izvoznih proizvoda od čak 20,4 odsto… »

Biznis i finansije, najnovije vesti »