Biznis i finansije » Vesti dana

http://www.bif.rs

Biznis i finansije

Deloitte: U 2019. očekuje nas proboj pametnih zvučnika, veštačke inteligencije i 5G mreže

Biznis i finansije pre 2 dana
Industrija pametnih zvučnika će ove godine dostići vrednost od 7 milijardi dolara i time postati kategorija povezanih uređaja sa najbržim rastom, saopštava Deloitte u svom 18. istraživanju „Trendovi u oblasti tehnologija, medija i telekomunikacija“, i podseća da je do sada prodato 164... »

Fluktuacija pameti

Biznis i finansije pre 2 dana
Izgleda da nas zaista više ništa ne može iznenaditi. Još u junu 2017. pisao je zagrebački Večernji list kako hrvatski policajci, nezadovoljni niskim platama i napredovanjem po partijskim kritetijumima, odlaze ponajviše u Nemačku i Irsku da “arbajtuju”. Novembra prošle godine pojavila se... »

eKapija raspisala konkurs za nagradu Aurea 2019

Biznis i finansije pre 2 dana
Poslovni portal eKapija raspisao je konkurs za nagradu za investiciju godine u Srbiji Aurea 2019, koja se dodeljuje od 2009. godine. Kompanije koje su tokom prethodne kalendarske godine započele ili realizovale inovativne/originalne, društveno korisne i finansijski održive projekte, mogu se... »

Forum #IZAZOV2019 25. i 26. marta u Beogradu

Biznis i finansije pre 2 dana
Jubilarni, peti po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz... »

Miodrag Stojanović, direktor sektora za prodaju i distribuciju u Sberbank: Veliki rast kreditnog portfolija

Biznis i finansije pre 3 dana
Koliko je segment poslovanja s malom privredom važan za poslovanje Sberbanke u Srbiji? Miodrag Stojanović: Segment malih preduzeća i preduzetnika u Sberbanci čine kompanije koje ostvaruju do milion evra prihoda na godiš- njem nivou. Ono što je veoma bitno da napomenem na samom početku, jeste... »

UniCredit na prvom mestu u 28 kategorija u 2019. godini prema Euromoney Anketi o finansiranju trgovine

Biznis i finansije pre 3 dana
UniCredit je imenovan za Najboljeg globalnog pružaoca usluga u kategorijama “Sve usluge”, “Savetovanje”, “Finansiranje/Plaćanja”, “Sveukupno izvršenje” i “Proizvodi” prema Anketi o finansiranju trgovine 2019. koju je sproveo časopis Euromoney. Ovo istraživanje, koje se... »

Prodavci imaju pravo na dve cene za isti proizvod

Biznis i finansije pre 3 dana
Nije retko da prodavci u samoj reklami prikažu nižu cenu proizvoda a da naznače da je moguće proizvod kupiti i putem beskamatnog kredita, ali tada (ne)važi niža cena proizvoda. Kamatica je istraživala zašto neki trgovci imaju jednu cenu za gotov novac, a drugu za odloženo plaćanje i kako... »

Blokčejn tehnologija i javni sektor: Ni Panakeja, ni šećerna vodica

Biznis i finansije pre 3 dana
Šta se zaista krije iza blokčejna, i koji modeli njegove upotrebe mogu da donesu dobre rezultate u javnom sektoru, ili bilo kojoj industrijskoj grani? „Ne treba bezglavo da hrlimo u revoluciju, već da racionalno prostudiramo domete ove nove tehnologije, kako bismo iskoristili njen puni... »

Tehnologija i privremeni rad: Online platforme kao globalne berze rada

Biznis i finansije pre 3 dana
Oko 48 miliona frilensera širom sveta pruža usluge preko online platformi za spajanje poslodavaca i radnika, a Srbija zajedno sa Rumunijom predvodi evropske zemlje kada je reč o takvom načinu zarađivanja. U svetu fleksibilnog radnog vremena treba savladati i različite prepreke, od neizvesnosti... »

Kina ubrizgava velike svote novca u bankarski sistem

Biznis i finansije pre 4 dana
Centralna banka Kine je napravila svojevrstan rekord upumpavši u jednom danu 560 milijardi juana (83 milijarde dolara) u svoj bankarski sistem, što je za mnoge analitičare pokazatelj problema u najvećoj azijskoj ekonomiji. Osim toga, prinosi na desetogodišnje kineske obveznice pali su ispod 3,1... »

©2018 Netmark d.o.o.