Biznis i finansije » Vesti dana

http://www.bif.rs

Biznis i finansije

Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%

Biznis i finansije pre 18 sati
Prema poslednjoj analizi Ekonomskog uticaja pivskog sektora, pivarska industrija u Srbiji beleži blagi oporavak od kumulativno 5,2% za period 2015-2016, a blagi rast se beleži i u 2017. godini. Pivarska industrija je deo prerađivačke industrije, koja je učestvovala sa 15,6% u formiranju BDP-a... »

Da li su kompanije u Srbiji spremne za GDPR?

Biznis i finansije pre 18 sati
Veliki broj kompanija u Srbiji još nije utvrdilo da li se na njih odnosi opšta uredba EU o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – GDPR), čija primena počinje 25. maja. Čak se i kompanije koje su sigurne da se na njih odnosi ova uredba nalaze u početnoj fazi usklađivanja,... »

Sicilija preko „alijanse“ sa Srbijom

Biznis i finansije pre 18 sati
Sicilija je jedna od najbitnijih regija u Italiji sa svojim privrednim, turističkim, kulturnim i istoriskim potencijalom. Međutim, kada razgovaram sa ljudima u Evropi i šire, kod mnogih prva asocijacija na Siciliju je Cosa Nostra što je daleko od istine, kaže Sergio Russello, direktor kompanije... »

Ryanair zabeležio visok profit uprkos problemima u poslovanju

Biznis i finansije pre 18 sati
Uprkos talasu lošeg publiciteta i otkazivanju brojnih letova, niskotarifni avioprevoznik Ryanair zabeležio je rekordne godišnje rezultate – njegov profit je do marta ove godine porastao za 10 odsto na 1,45 milijardu evra. Od marta 2017. do marta 2018. godine najveća niskobudžetna... »

Studenti na obuci u Mercatoru

Biznis i finansije pre 19 sati
Među više od 250 prijavljenih kandidata, odabrano je 13 studenata Ekonomskog, Saobraćajnog i Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS ComTrade, koji će dobiti priliku da svoja znanja usavršavaju u okviru... »

SAD i Kina postigle primirje u trgovinskom ratu

Biznis i finansije pre 19 sati
Kina i SAD složile su se da izbegnu svaki trgovinski rat i povećanje carina, izjavio je kineski vice premijer Liu He, a prenela je danas zvanična kineska agencija Sinhua. “Dve strane su postigle konsenzus da ne uđu u trgovinski rat i ne povećavaju uzajamne carinske namete”, rekao je Liu... »

Indijski sistem obrazovanja u Srbiji: Učenje zbog sebe, a ne radi drugih

Biznis i finansije pre 1 dan
Edukativni program BrainOBrain nastao je u indijskom gradu Čenaju pre 15 godina, a u međuvremenu se proširio po modelu franšiznog poslovanja u 37 zemalja širom sveta. Zaposleni u Brainobrain Srbija ističu da se uspeh ovog programa zasniva na originalnoj metodologiji koja podstiče decu da... »

Neobičan razvojni put „Belgradera“: Ronilac koji proizvodi sir

Biznis i finansije pre 2 dana
Priča o siru „Belgrader“ nije samo priča o drugačijem proizvodu, već i o životnom i poslovnom putu koji je, za razliku od zapadnih zemalja, kod nas i dalje neuobičajen. Tvorac ovog sira na domaćem tržištu, naš sugrađanin Milan Stojilković, oprobao se u mnogim poslovima – od vojnog... »

Za sada nije odobren novi aranžman sa MMF-om

Biznis i finansije pre 3 dana
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođena Džejmsom Rufom sa Vladom Srbije nije postigla dogovor o novom aranžmanu “čuvarkući”, saznaje danas “Politika”. Glavni razlog je ovaj neuspeh je, piše ovaj list, taj što Srbija posle ostavke Dušana Vujovića nema ministra... »

Eurobanka proslavlja 15 godina poslovanja

Biznis i finansije pre 3 dana
Eurobanka je proslavila 15 godina uspešnog poslovanja na trištu Srbije. Tom prilikom je generalni direktor Eurobank Grupe Fokion Karavias u svom govoru čestitao rukovodstvu i osoblju Eurobanke na tome što je ona postala važan igrač na visoko konkurentnom srpskom tržištu. Predsednik Izvršnog... »

CAJT: Srbija razmišlja da odustane od EU

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Demostat: Plate u Srbiji na začelju Evrope

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Skupština: Rasprava o više od 600 amandmana

B92  pre 52 minuta  još 2 povezane

Vremenska prognoza: U utorak pre podne sunce, po podne pljuskovi i grmljavina

Večernje novosti  pre 10 sati  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.