Biznis i finansije

Kako su nas industrije nafte i duvana dovele u situaciju da sumnjamo u nauku?

Biznis i finansije pre 15 sati
Sa ekspanzijom interneta i društvenih mreža deluje da dolazi i do sve većeg širenja raznih teorija zavera. Oprobani recept za kreiranje sumnje između ostalih usavršile su i industrije nafte i duvana. Da li poznajete nekoga ko se protivi vakcinaciji… »

Evropski avio-saobraćaj u padu, samo kargo u plusu

Biznis i finansije pre 15 sati
Broj letova u prvoj nedelji maja manji je za čak 65 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol). Prema studiji koja se bavila uticajem… »

Cena srebra za godinu dana porasla za 70 posto

Biznis i finansije pre 16 sati
Cena srebra, metala koji je često u senci njegovog sjajnijeg srodnika – zlata, skočila je u poslednjih godinu dana za više od 70 posto, a robni stratezi kažu da će se uspon verovatno nastaviti kako se globalna ekonomije bude ponovo otvarala… »

Tražnja za “superjahtama” na rekordnim nivoima

Biznis i finansije pre 18 sati
Tražnja za “superjahtama” intenzivno raste već godinama, a taj rast nije uspela da osujeti čak ni pandemija korona virusa. O ovome se doduše ne bi mnogo ni pisalo da Džef Bezos, bivši direktor Amazona, nije nedavno kupio jednu takvu, što je… »

Novim akcizama manja cena viskija a veća cena rakije

Biznis i finansije pre 1 dan
Akciza na viski, koja se sada plaća 348,17 dinara po litru po usvajanju novog zakona biće 185 dinara. Ovo pod uslovom da je reč o viskiju sa udelom alkohola od 40 odsto. Isti nivo akciza važiće i za sva druga jaka alkoholna pića sa ovolikim… »

Beograđani će u junu glasati za izgled metroa

Biznis i finansije pre 1 dan
Beograđani će sredinom juna imati priliku da glasaju koju od četiri predložene kompozicije metroa žele, najavile su prestoničke vlasti. Glasanje će trajati dva meseca. Trenutno se radi na nekoliko predloga za beogradski metro čija prva linija bi… »

Porast cene zemljišta ne raduje seljaka

Biznis i finansije pre 1 dan
Mada rast cene poljoprivrednog zemljišta uvećava vrednost seljačke imovine, teško da raduje paora – poskupljuje i zakup hektara a time i proizvodnja, dok uvećanje poseda postaje skuplje i teže. Poljoprivredno zemljište u Vojvodini je bezmalo… »

Pica pečena na vulkanskoj lavi postala hit među turistima

Biznis i finansije pre 1 dan
Jedan računovođa iz Gvatemale je u aktivnom vulkanu uočio šansu za zaradu kroz kreiranje nesvakidašnje gastronomske ponude za turiste – pice pečene u lavi. Otkad prodaje đakoniju pod nazivom “Pacaya Pizza”, kako se zove i pomenuti vulkan… »

Srbija i Grčka će potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga

Biznis i finansije pre 3 dana
Premijerka Srbije izjavila je danas u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga. „Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji… »

Zbog vakcinacije porastao broj rezervacija na Airbnb-u za 52 odsto

Biznis i finansije pre 2 dana
Airbnb je objavio da mu je, posle rasta broja vakcinisanih, u prvom kvartalu ove godine skočio i broj rezervacija za 52 odsto. Da podsetimo, ova platforma smatrana je jednim od velikih gubitnika aktuelne krize, jer je broj putovanja drastično smanjen, a… »

Biznis i finansije, najnovije vesti »