Biznis i finansije

Javne i privatne marine u Srbiji: Privezišta za čamce prerasla u pristaništa

Biznis i finansije pre 1 dan
Država je razmatrala lokacije u studiji za izgradnju marina na nekoliko lokacija u Vojvodini i u drugim delovima Srbije, a na tenderu će biti izabrane firme koje će komercijalno upravljati ovim objektima. Koliku će finansijsku korist od toga imati… »

Razrešen neobičan spor oko unosa peciva u avion

Biznis i finansije pre 13 sati
Krajnje neobičan spor koji je nastao između niskobudžetne avio-kompanije RyanAir i vlade Balearskih ostrva u vezi tradicionalnog peciva zvanog ensaimada je dobio epilog. Putnici koji lete iz arhipelaga sada će moći da unesu do dve poslastice sa… »

Evroobveznice države: Niskorizično ulaganje sa prinosom iznad 6%

Biznis i finansije pre 14 sati
Rast referentnih kamatnih stopa učinio je obveznice države atraktivnijim finansijskim instrumentom, koji sada donosi prihvatljive prinose. Osnovne karakteristike obveznica su fiksna i prihvatljiva zarada. Dok je ova prva komponenta neodvojiva od… »

Domaći kvalitet ispunjava globalne standarde

Biznis i finansije pre 15 sati
Kompanija McDonald’s ima jasno definisane standarde koje neka kompanija mora da ispuni da bi postala njihov dobavljač. Ti standardni su svuda isti i zato je svejedno da li jedete u McDonald’s restoranu u Americi, Evropi, Aziji, Africi, Australiji jer… »

Evrozona upala u recesiju, izgledi loši i za ostatak godine

Biznis i finansije pre 16 sati
Evrozona je ušla u recesiju u prvom kvartalu ove godine, a ekonomisti nisu optimisti ni za naredne mesece. 20-člani blok zemalja koji koriste evro prijavio je bruto domaći proizvod od -0,1% za prvi kvartal, prema revidiranim procenama regionalnog… »

EU bez većine za veće oporezivanje tehnoloških giganata

Biznis i finansije pre 16 sati
Većina članica EU za sada odbija predlog evropskih velikih telekomunikacionih kompanija da se tehnološkim gigantima poput Googlea, Facebooka ili Netflixa nametne poseban porez kojim bi se finansirale investicije u infrastrutkuru, posebno u 5G mrežu… »

Šta je depozitni sistem odlaganja ambalaže i kako on može unaprediti reciklažu u Srbiji?

Biznis i finansije pre 2 dana
Depozitni sistem podrazumeva postavljanje mašina u koje bi građani odlagali iskorišćenu ambalažu, zauzvrat dobijajući određenu svotu novca za istu. Uvođenjem ovog sistema Srbija bi smanjila količinu ambalažnog otpada na deponijama, a… »

Besplatna veb-aplikaciju domaćinstva koja prodaju mleko “na flašu’

Biznis i finansije pre 2 dana
Sa ciljem da pomognu proizvođačima mleka koji su se našli na mukama zbog trenutne situacije na tržištu, dvojica programera osmislili su besplatnu veb-aplikaciju preko koje možete pronaći domaćinstva širom Srbije koja prodaju mleko “na… »

U Srbiji ponovo povećana referentna kamatna stopa

Biznis i finansije pre 1 dan
Izvršni odbor NBS odlučio je da poveća referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 6,25 odsto. „Pri donošenju ovakve odluke Izvršni odbor je procenio da je još uvek potrebno nastaviti sa umerenim zaoštravanjem monetarnih uslova kako… »

Tražnja za svim kreditima je u padu, osim za stambenim

Biznis i finansije pre 1 dan
Kreditna aktivnost banaka prema nemonetarnom sektoru u prvom tromesečju ove godine je, posmatrano na međugodišnjem nivou, nastavila da usporava, navodi se u analizi trendova u kreditnoj aktivnosti u ovom periodu Narodne banke Srbije (NBS). Iz NBS… »

Biznis i finansije, najnovije vesti »