Biznis.rs

Fiskalni savet: Neselektivno deljenje novca građanima ekonomski veoma štetno

Biznis.rs pre 10 sati
o novim merama vlade srbije. Fiskalni savet Srbije u petak je saopštio da se protivi najavljenim vanrednim isplatama iz budžeta jer predstavljaju „nesistematsko i rastrošno“ upravljanje javnim finansijama i koštaće oko 550 miliona evra i biće… »

Tramp se suočava sa federalnim optužbama u slučaju poverljivih dokumenata

Biznis.rs pre 15 sati
Bivši predsednik SAD tvrdi da je nevin. Bivši predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) suočava se sa novim pravnim izazovima. Optužen je za nezakonito zadržavanje poverljivih dokumenata. Optužbe stižu od vlasti na čijem je čelu nekada bio, a… »

Benzin i evrodizel skuplji za dva dinara po litru

Biznis.rs pre 16 sati
objavljene cene za narednu nedelju. Benzin evropremijum BMB 95 i evrodizel prodavaće se u Srbiji od danas u 15.00 do sledećeg petka u isto vreme po cenama višim za po dva dinara, saznaje Beta u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine. Litar benzina… »

Prva žena na čelu turske centralne banke

Biznis.rs pre 15 sati
bogato iskustvo u investicionim bankama Goldman Sachs i First Republican. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imenovao je Hafize Gaje Erkan za novog guvernera centralne banke, zamenivši Sahapa Kavčioglua u potezu koji bi mogao da signalizira… »

Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto

Biznis.rs pre 1 dan
sednica Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP). Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je u petak sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je… »

Strani investitori smatraju da Srbija zaslužuje investicioni rejting

Biznis.rs pre 12 sati
istaknuta dobra reakcija na početku ukrajinske krize. Strani investitori sa kojima su u Londonu razgovarali predstavnici Narodne banke Srbije (NBS) i Ministarstva finansija smatraju da Srbija zaslužuje investicioni rejting. Kako je saopšteno iz NBS… »

Kako se prijaviti za isplatu 10.000 dinara po detetu?

Biznis.rs pre 19 sati
Prijava počinje 20. avgusta na portalu Uprave za trezor. Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je na svom zvaničnom Instagram profilu da su u toku pripreme za sprovođenje mere podrške majkama i samohranim očevima u vidu isplate po 10.000 dinara za… »

U Srbiji stopa nezaposlenosti 10,1 odsto

Biznis.rs pre 12 sati
U odnosu na prethodni kvartal 25.200 više nezaposlenih. Broj nezaposlenih u Srbiji u prvom kvartalu ove godine povećan je za 25.200 u poređenju sa prethodnim kvartalom, a stopa nezaposlenosti porasla je 0,7 procentna poena, na 10,1 odsto, objavio je… »

MAT: Rast industrijske proizvodnje i izvoza, opada inflacija

Biznis.rs pre 11 sati
Povoljna kretanja u prva četiri meseca ove godine. Industrijska proizvodnja u Srbiji od početka 2023. godine blago raste, zahvaljujući rastu proizvodnje električne energije, navedeno je u analizi ekonomskih kretanja u aprilu časopisa Makroekonomske… »

Šta nam donosi El Ninjo faza zagrevanja planete?

Biznis.rs pre 9 sati
Klimatske promene najavljuju vrelu 2024. godinu. Prirodni vremenski događaj poznat kao El Ninjo počeo je u Tihom okeanu, verovatno dodajući toplotu planeti koja se već zagreva zbog klimatskih promena. El Ninjo je pojava koja nastaje zbog okeanskih… »

Biznis.rs, najnovije vesti »