Buro

Fikcija ili realnost: Koliko se naša stvarnost razlikuje od serije "Sluškinjina priča"?

Buro pre 3 sata
Distopija. Ako bismo konsultovali rečnik, u najkonkretnijem značenju ova reč predstavlja sve što je protivteža utopiji. Fiktivno društvo ili sistem koji karakteriše ugnjetavajuća društvena kontrola, poput autoritarnih ili totalitarnih političkih… »

Umetnost zvana revenge dressing

Buro pre 6 sati
“Ova godina nas je naučila koliko je zabava važna za naše mentalno zdravlje i ako lepa haljina može da učini da se osećate makar malo bolje u ovom mizernom svetu, ne treba je zanemarivati.” Požuda na prvi pogled. Nekontrolisana, opojna… »

Zapratite ove spisateljice koje pišu o hrani i budite u toku sa svim trendovima u gastro svetu

Buro pre 8 sati
Ako bismo uspeli da izračunamo o čemu najviše mislimo i razgovaramo u toku dana sigurni smo da bi hrana lagano zauzela prvo mesto. Usporavanje života usled pandemije možda vas je inspirisalo da opašete kecelju oko struka i krenete sa eksperimentima… »

Da li ste znali da je moguće piti previše vode? Ovo su znaci na koje treba da obratite pažnju

Buro pre 1 dan
Nedovoljan unos vode na dnevnom nivou jeste velik i realan problem, a njegove posledice - umor, loše varenje, zamagljena glava (i glavobolja) - i te kako osećamo. Sve, apsolutno sve u našem telu zavisi od njegove optimalne hidriranosti, od toga da vam… »

Volite engleski stil, otkrivamo vam male brendove koji nude detalje za kuću u tom stilu

Buro pre 1 dan
Ako vam kao asocijacija na reč “idila” na pamet padaju engleske seoske kućice, možda je vreme da sopstveni dom uredite više u tom stilu? Dobre vesti jesu da ne morate da sve prevrnete naglavačke, dovoljno je da izaberete šarmantne detalje… »

Neon nijanse su (ne)zvanični modni vladari sezone, izdvojili smo za vas najbolje komade

Buro pre 1 dan
Nisu neke vesti da je leto sezona u kojoj žive neon nijanse. Na kraju krajeva, one najbolje i izgledaju uz preplanulu kožu - bilo da se radi o noktima ili o kupaćim kostimima. Ipak, u ovom krugu, povratak neon nijansama je masovan. Vrišteće žute… »

Poznata lica lokalne DJ scene, Mimi Djo i Fakin Yoma o muzici, budućnosti i malim radostima

Buro pre 1 dan
Savremeni svet je svet u kome su problemi možda mnogi, ali i u kom postoji barem isto toliko pojedinaca koji će na te probleme reagovati kako najbolje umeju. Kroz način na koji pristupaju životu i daju primer drugima, kroz umetnost ili muziku koju… »

Šta je novo u dizajn svetu? Ovo su saradnje kojima se radujemo!

Buro pre 1 dan
Dizajn scena kao i svakog proleća cveta i sve je više saradnji koje predstavljaju najbolje od različitih svetova, udružuju se veliki brendovi, umetnici, zanatlije, pa čak i kuvari. Rezultat njihovih kreativnih promišljanja jesu kolekcije koje plene… »

Uskoro počnje festival španskog filma. Ovo su naslovi koje nećemo propustiti!

Buro pre 1 dan
Dok neprestano proveravamo da li je Španija otvorena i kada će biti, i klikćemo refresh dugme češće nego što bi trebalo, Španija je stigla kod nas. Situacija verovatno još neko vreme neće biti takva da možemo da se uputimo u Madrid ili… »

Čudesni svet Elona Muska i šta ste sve propustili ovih dana

Buro pre 2 dana
Ako Elon Musk nije sa neke druge planete, onda stvarno ne znamo ko je. Pored Grimes, razume se, što samo potvrđuje da pored toga što su power couple jesu i iz neke druge dimenzije. Uostalom, u prilog tome ide i što je i sam Elon pre neki dan napisao… »

Buro, najnovije vesti »