EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Han: Svih šest zemalja Zapadnog Balkana ima perspektivu članstva u EU

EurActiv pre 7 sati
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je 19. novembra u Beču da svih šest zemalja Zapadnog Balkana ima perspektivu članstva u EU, ali da nije verovatno da će one zajedno pristupiti Uniji. Na sastanku sa predstavnicima regiona, prema Hanovim rečima, razgovaralo se i o formiranju... »

Reforma javne uprave: Ozbiljna politizacija uprave, večito v.d. stanje

EurActiv pre 8 sati
Srbija, kada je reč o reformi javne uprave, najveći problem ima sa nedovoljnom transparentnošću rada vlade i državne uprave, kao i politizacijom uprave, dok je stanje mnogo bolje u sektoru pružanja usluga građanima, pokazao je izveštaj koji je 19. novembra predstavljen novinarima. Reforma... »

Makron poručio da Evropa treba da spreči globalni haos

EurActiv pre 8 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron zauzeo se u Berlinu da Francuska i Nemačka ulože zajedničke napore kako bi Evropa na svetskoj političkoj pozornici postala snažniji i samosvesniji faktor koji bi mogao da spreči globalni "haos". Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel iskoristili su niz... »

U pravosuđu Srbije i dalje postoji politički uticaj

EurActiv pre 7 sati
Komentarisanje istraga koje su u toku, kao i optužnica ili sudskih procesa "i dalje može predstavljati vrstu neprikladnog političkog uticaja na sudstvo i tužilaštvo" ocenjuje se u poslednjoj verziji izveštaja o stanju u pravosuđu u Srbiji, koji je Evropska komisija predala članicama EU.... »

Mediji tvrde da su mađarske diplomate pomogle Gruevskom da pobegne

EurActiv pre 3 dana
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski pobegao je u Mađarsku preko Crne Gore i Srbije, piše podgorička štampa. Gruevski je u Crnu Goru ušao iz Albanije sa makedonskom ličnom kartom, u vozilu sa mađarskim diplomatskim tablicama, a u diplomatskom vozilu i u pratnji mađarskih diplomata je i... »

Nacionalni PAR Monitor izveštaj - Srbija 2017-2018

EurActiv pre 3 dana
Centar za evropske politike (CEP) organizuje Četvrti sastanak Nacionalne radne grupe za praćenje reforme javne uprave u Srbiji u okviru WeBER projekta u ponedeljak, 19. novembra, u 10.30 u Envoy (Gospodar Jevremova 47, Beograd). Na skupu će biti predstavljen Nacionalni PAR Monitor izveštaj –... »

Telefoniranje unutar EU biće jevtinije od maja

EurActiv pre 3 dana
Operatori telefonije od maja 2019. više neće moći da naplaćuju više od 19 evro centi za minut razgovora unutar EU. I slanje poruka između članica EU biće jevtinije, odlučili su evroposlanici. Ukidanje rominga u EU već je znatno povećalo korišćenje telefona tokom godišnjih odmora u... »

DrumoDomu potrebna gurka

EurActiv pre 3 dana
Krenula je crowdfunding kampanja "Poguraj Drumodom" za podršku DrumoDomu – specijalnom autobusu koji će pružati mobilne usluge beskućnicima u Beogradu. U prva 24 časa prikupljeno je 27% ciljanih sredstava. Kampanja traje do 13. decembra 2018. godine. Plan je da do kraja tekuće godine... »

Britanska vlada usvojila nacrt sporazuma o Bregzitu

EurActiv pre 4 dana
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk najavio je finalizaciju sporazuma o Bregzitu na vanrednom samitu Evropske unije 25. novembra. Posle godinu i po dana pregovora, vlada britanske premijerke Tereze Mej usvojila je nacrt sporazuma o budućim odnosima dve strane. Posle višečasovne burne sednice... »

Svetska upotreba antibiotika raste, u Srbiji opala za trećinu

EurActiv pre 4 dana
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je globalna upotreba antibiotika u porastu, ali da je, kampanjom Ministarstva, njihova upotreba u Srbiji u protekle dve godine umanjena za skoro trećinu. Istovremeno je u Briselu saopšteno da je i u EU upotreba antibiotika smanjena ali i da je... »

©2018 Netmark d.o.o.