EurActiv

Počinje samit G7, donacija vakcina na vrhu agende

EurActiv pre 24 sata
Samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta počinje 11. juna u Velikoj Britaniji, a na agendi će se naći niz tema, od vakcina protiv kovida-19 i ekonomskog oporavka, do klimatskih promena i geopolitike. Samitu u letovalištu Karbis… »

Liderima Zapadnog Balkana predstavljen investicioni plan EU vredan 30 milijardi evra

EurActiv pre 24 sata
Evropska komisija je liderima Zapadnog Balkana na samitu u Tirani predstavila svoj ekonomski i investicioni plan IPA-III od gotovo 30 milijardi evra. Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji je naveo da plan, čija vrednost odgovara trećini bruto… »

SE: Uprkos napretku, u Hrvatskoj opstaje diskriminacija Srba i Roma

EurActiv pre 2 dana
Diskriminacija pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, pre svega Srba i Roma, i dalje je prisutna uprkos napretku u toj oblasti, zaključio je Savetodavni komitet Saveta Evrope (SE) za Okvirnu konvenciju za zaštitu nacionalnih manjina. U danas… »

Brisel pokrenuo postupak protiv Nemačke zbog kršenja prava EU

EurActiv pre 2 dana
Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Nemačke zbog kršenja prava Evropske unije, a povod je odluka nemačkog ustavnog suda kojom je, prema oceni Brisela, doveo u pitanje nezavisnost Evropske centralne banke (ECB) i, pre svega, primat prava EU… »

Proizvodnja plastike u Evropi opala za 5% zbog pandemije

EurActiv pre 2 dana
U Evropi je godišnja proizvodnja plastike opala za 5,1% zbog pandemijske krize, uglavnom usled manje potražnje plastike u sektoru proizvodnje ambalaže i automobilskoj industriji. Evropsko udruženje proizvođača plastike (PlasticsEurope) saopštilo je… »

Jovanović: Centralni registar stanovništva - brža i efikasnija komunikacija građana i uprave

EurActiv pre 2 dana
Direktor Кancelarije za informacione tehnologije (IT) i elektronsku upravu Srbije Mihailo Jovanović ocenio je da je Centralni registar stanovništva omogućio brže i efikasnije obavljanje poslova u kontaktu sa državnom administracijom, jer se svi… »

Albanski parlament opozvao šefa države, konačna odluka na Ustavnom sudu

EurActiv pre 2 dana
Parlament Albanije izglasao je opoziv predsednika države Iljira Mete. Odluka, međutim, nije konačna i Meta će nastaviti da obavlja predsedničku funkciju do mišljenja Ustavnog suda koji treba da se izjasni u roku od tri meseca. Iljiru Meti (52)… »

EU ne komentariše američke odluke o Zapadnom Balkanu

EurActiv pre 3 dana
Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da Evropska unija ne smatra da treba da komentariše najnoviju odluke američke administracije, da proširi kriterijume za uvođenje sankcija osobama koje destabilišu Zapadni Balkan. Stano je rekao da… »

EUObserver: Zašto se Srbija ne pridružuje sankcijama EU protiv Belorusije

EurActiv pre 3 dana
Srbija se verovatno neće pridružiti merama koje je Brisel preduzeo protiv Belorusije zbog hapšenja opozicionara Romana Protaševiča, kako iz međunarodnih tako i iz domaćih razloga, ocenjuje EUobserver. Briselski portal podseća da se Beograd od… »

Poljska najavila zatvaranje najveće evropske elektrane na ugalj

EurActiv pre 3 dana
Poljska energetska grupacija (PGE), državna energetska kompanija i najveći proizvođač struje u Poljskoj, objavila je vremenske rokove u kojima namerava da zatvori termoelektranu na ugalj Belhatov, najveći kompleks elektrana u Evropi. Prema podacima… »

EurActiv, najnovije vesti »