EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Han: Sporazum Prištine i Beograda mora biti specifičan, ali ne presedan

EurActiv pre 2 dana
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izjavio je da sporazum Beograda i Prištine mora biti specifičan i prilagođen, a ne presedan, i da mora biti u skladu sa međunarodnim pravom. Han je rekao i da će EU nastaviti intenzivno da radi sa obe strane na sveobuhvatnom i... »

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

EurActiv pre 2 dana
Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele da sačuvaju punu kontrolu u procesu proširenja Unije, iako se srpska javnost zabavlja da ih "Hrvatska koči" u tom procesu, piše Euraktiv Hrvatska. U tekstu se ocenjuje da će pravo veta na proširenje ostati, uprkos Junkerovom predlogu da... »

Madridski univerzitet u centru afere Mastergejt zbog dodele diploma

EurActiv pre 2 dana
Madridski državni univerzitet, koji je već ranije bio optuživan da je gledao kroz prste visokorangiranim političarima i poklanjao im diplome iako nisu dolazili na predavanja, sada se našao na meti istrage pravosuđa zbog sumnje da je na njemu diplome pravnog fakulteta steklo nekoliko stotina... »

Socijalno uključivanje Roma važno i za ulazak Srbije EU

EurActiv pre 2 dana
Šef I sektora operacija Delegacije EU u Srbiji Nikolas Bizel izjavio je 21. septembra da je socijalno uključivanje Roma od posebne važnosti za proces priključivanja Srbije Evropskoj uniji. Bizel je rekao da je EU svesna da su Romi najveća etnička grupa u Evropi, a da su najviše... »

WeBER regionalna konferencija Građani na prvom mestu

EurActiv pre 2 dana
Centar za evropske politike (CEP) u ime Misli za Evropu mreže (TEN) organizuje prvu WeBER regionalnu dvodnevnu konferenciju "Građani na prvom mestu: Zahtevi civilnog društva za bolju upravu na Zapadnom Balkanu", u utorak, 25. septembra, u 9.00 u Hotelu Hilton (Kralja Milana 35, Beograd). Projekat... »

Nova ekonomska agenda za Jugoistočnu Evropu

EurActiv pre 2 dana
Fondacija Fridrih Ebert, kancelarija u Beogradu, u saradnji sa FES kancelarijom za regionalni dijalog JIE, organizuje konferenciju povodom predstavljanja regionalne studije "Nova ekonomska agenda za Jugoistočnu Evropu", u ponedeljak, 24. septembra, u 14.00 u Envoy konferencijskom centru (Gospodar... »

EU 30% struje dobija iz obnovljivih izvora, Srbija takođe

EurActiv pre 2 dana
Proizvodnja struje iz obnovljivih izvora energije pokriva 30% bruto potrošnje u EU, koliko i u Srbiji, objavila je 21. septembra Evropska statistička služba. U EU pet članica više od polovine potrošnje struje pokriva iz obnovljivih izvora a četiri zemlje manje od 10%, dok je šampion na... »

Srbija parafirala sporazum sa Fronteksom o boljem upravljanju migracijama

EurActiv pre 3 dana
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i evropski komesar za unutrašnja pitanja i migracije Dimitris Avramopulos parafirali su 20. septembra u Beogradu sporazum Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) u Srbiji. Na zajedničkoj... »

SAD: Srbija popravlja sposobnost za borbu protiv terorizma

EurActiv pre 3 dana
Vlada Srbije je preduzela korake da popravi svoju sposobnost u borbi protiv terorizma, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu koji je objavljen u Vašingtonu. U delu izveštaja o Srbiji se ukazuje da je ona donela Nacionalnu strategiju za sprečavanje i odgovor na... »

Nemačka gradi LNG terminal u znak dobre volje prema SAD

EurActiv pre 3 dana
Do kraja 2018. Nemačka će odlučiti gde će graditi terminal za tečni prirodni gas (LNG), a kao znak dobre volje prema SAD koje žele da Evropi isporučuju više gasa, objavio je nemački ministar ekonomije. Brisel je letos, u želji da odgovori predsednika SAD Donalda Trampa od uvođenja novih... »

"Novosti" saznaju: Tri nova poglavlja u decembru

Večernje novosti  pre 1 sat  još 5 povezanih

Premijerka sa Trampom i Guteresom

Večernje novosti  pre 1 sat  još 3 povezane

Proverite da li unosite dobre kalorije

Danas  pre 58 minuta  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.