EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Tusk optimista oko dijaloga Beograda i Prištine

EurActiv pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk razgovarali su u Beogradu o konkretnim projektima u infrastrukturi, evrointegracijama Srbije i kosovskom problemu. U obraćanju posle sastanka Tusk je rekao da će predstojeći samit EU-Zapadni Balkan potvrditi spremnost... »

Za ulazak sa Balkana u Šengen prethodna dozvola i sedam evra takse

EurActiv pre 20 sati
Državljani zemalja Zapadnog Balkana moraće ubuduće preko interneta da od EU zatraže dozvolu za ulazak u prostor Šengena, iako im nije potrebna viza, i da plate taksu od sedam evra, predviđeno je u sklopu mera koje EU uvodi za mnogo stroži nadzor spoljnih granica Unije, potvrdili su agenciji... »

Nezavisnim medijima u Srbiji preti nestanak

EurActiv pre 23 sata
Bez podrške međunarodnih organizacija, nezavisnim medijima u Srbiji preti nestanak, a Srbija će postati "crna rupa", izjavila je za Radio Slobodna Evropa Polin Ad-Mevel, direktorka kancelarije za Balkan u Reporterima bez granica (RSF). Povodom objavljivanja novog godišnjeg izveštaja o medijskim... »

EK pozvala na jaču saradnju zemalja EU protiv zaraznih bolesti

EurActiv pre 20 sati
Evropska komisija apelovala je 26. aprila na članice Evropske unije da pojačaju saradnju protiv zaraznih bolesti koje se mogu sprečiti vakcinama. EK je izdala niz preporuka čiji je cilj veća pokrivenost imunizacijom, posebno protiv malih boginja, i dostupnost vakcina svim građanima EU. Među... »

Evrointegracije i Kosovo - Zbrka u glavama birača

EurActiv pre 23 sata
Kada su u poziciji da povežu pitanje Kosova sa pristupanjem Srbije Evropskoj uniji, građani Srbije već godinama pokazuju priličnu zbunjenost, što eksperti vide kao posledicu nedovoljno jasne državne politike i nedostatka argumentovane rasprave o oba važna politička pitanja. "Najšokantnije... »

Čadež: Ekonomska saradnja Srbije i Kosova u usponu

EurActiv pre 24 sata
Privredni sajam u Prištini, na kojem je učestvovalo oko 150 privrednika iz Srbije, pokazao je da je interes privrede povezivanje, traženje novih tržišta i zajednički projekti, kazao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. On je u intervjuu agenciji Beta rekao da je veliki interes... »

Otvoreno selfi foto-takmičenje "Delimo kulturno nasleđe"

EurActiv pre 24 sata
U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje "Delimo kulturno nasleđe" čiji je cilj promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine. Takmičenje traje do 21. maja 2018. godine. Na takmičenju mogu da... »

Dinamika procesa pristupanja Srbije EU ne prati reformske napore

EurActiv pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je 25. aprila da je Srbija pouzdan partner Evropskoj uniji i da su postignuti "novi koraci" u međusobnom približavanju, ali da "dinamika pristupnog procesa ne prati reformske napore i dostignuća" Srbije. Otvarajući konferenciju "Nove... »

Veliki pad Srbije na listi medijskih sloboda Reportera bez granica

EurActiv pre 1 dan
Srbija je na listi medijskih sloboda koju su 25. aprila objavili Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF) pala za 10 pozicija na 76. mesto, čime se našla među zemljama u kojima je zabeležen najveći pad slobode medija na svetu. RSF je ocenila da je u svetu primetan rast... »

Mali broj građana Srbije potpuno zadovoljan javnim uslugama

EurActiv pre 1 dan
Mali broj građana u Srbiji potpuno je zadovoljan javnim uslugama u oblasti zdravstva, edukacije i administracije, navedeno je u "Sivoj knjizi javnih usluga Srbije" koja je nastala u okviru dvogodišnjeg projekta "Partnerstvom do dobre javne uprave". Istraživanje je pokazalo da su građani... »

©2018 Netmark d.o.o.