EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Lavrov kaže da je rusofobija gora nego u vreme Hladnog rata

EurActiv pre 11 sati
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je rusofobija Zapada gora nego za vreme Hladnog rata i upozorio da Moskva ima "crvene linije" koje treba poštovati. Lavrov je osudio nastojanja da se "Rusija na svaki način kazni" a za zapadne sankcije je rekao da su "apsurdne i... »

Velika koalicija na pomolu u Nemačkoj

EurActiv pre 24 sata
Razgovori između nemačkih konzervativaca Angele Merkel (CDU/CSU) i socijaldemokrata (SPD) Martina Šulca počinju 22. januara nakon što je vanredni kongres SPD dao zeleno svetlo za drugu rundu pregovora o formiranju tzv. velike koalicije. Ishod će umnogome zavisiti od kompromisa sa zahtevima... »

Luda ideja za inovacionu agendu za Zapadni Balkan

EurActiv pre 10 sati
Ako EU planira da koristi isti stari pristup štapa i šargarepe da podstakne Zapadni Balkan na putu ka EU, mogla bi da se razočara. Dokaz za to je Bugarska, trenutno predsedavajuća EU koja i deset godina pošto je ušla u Uniju ima ozbiljne probleme poput slabih demokratskih institucija,... »

Protesti zbog imena Makedonije

EurActiv pre 10 sati
Spor između Grčke i Makedonije oko imena bivše jugoslovenske republike traje 27 godina i glavna je prepreka makedonskom putu u NATO i Evropsku uniju. Grčka, članica oba saveza, blokira suseda za čije ime tvrdi da pokazuje teritorijalne pretenzije prema provinciji istog imena u severnoj... »

EBRD: Srbija konkurentna za Balkan ali ispod standarda EU

EurActiv pre 3 dana
Po svih šest tranzicionih kvaliteta ekonomija Srbija se može uporediti sa zemljama Zapadnog Balkana ali u odnosu na razvijene ekonomije, poput nemačke ili američke, postoji veliki jaz, ocenila je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Srbija posebno zaostaje po pitanju konkurentnosti, dobre... »

Povezivanje gradova Zapadnog Balkana i Velike Britanije kroz digitalnu tehnologiju

EurActiv pre 3 dana
Britanski savet (British Council) i Vlada Velike Britanije pokrenuli su projekat "Digitalni gradovi", sa željom da se povežu privrede i gradovi Zapadnog Balkana sa onima u Velikoj Britaniji kroz digitalnu tehnologiju. "Cilj projekta je povezivanje kreativnih centara, odnosno habova, startapova,... »

Pritisci na medije postoje, novinarstvo da ojača svoju poziciju

EurActiv pre 3 dana
Potpredsednik Nezavisnog udruženja novnara Srbije (NUNS) Dragan Janjić ocenio je 19. januara u Beogradu da su formalni (fizički) pritisci na novinare smanjeni, ali da oni postoje u drugim oblicima. Na skupu "Sloboda medija i bezbednost novinara u 2017. godini" Janjić je rekao da su protiv... »

Razmatranje stanja ljudskih prava u Srbiji u UN

EurActiv pre 3 dana
Radna grupa za Univerzalni periodični pregled (UPR) pri Savetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija po treći put će razmatrati stanje ljudskih prava u Srbiji, u sredu 24. januara, na sastanku koji će biti uživo prenošen preko interneta. Srbija je jedna od 14 zemalja koje će Radna grupa za UPR... »

Prava NVO ugrožena širom Evrope

EurActiv pre 3 dana
Borba protiv terorizma, mere za sprečavanje pranja novca, smanjeni budžeti i pretnje ograničavaju rad organizacija za zaštitu ljudskih prava, a civilno društvo u celini, kao ključni stub demokratije, ugroženo je u mnogim delovima Evropske unije, kaže se u novom izveštaju Agencije EU za... »

Provladini mediji protiv nezavisnih novinara vode kampanje blaćenja

EurActiv pre 4 dana
U Srbiji je tokom 2017. godine ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije između obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je međunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human rights watch – HRW) u najnovijem godišnjem izveštaju objavljenom... »

Tri ponuđača za šine na Mostu na Adi

Danas  pre 43 minuta  još 1 povezana

Slovenija će priznati Palestinu

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Dobrićevo veče karijere

Danas  pre 25 minuta  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.