EurActiv

Vučić kaže da Srbija prihvata novu metodologiju u pregovorima o članstvu u EU

EurActiv pre 5 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija odlučila da prihvati novu metodologiju u pristupnim pregovorima s EU, i da je ona povoljnija i daleko konkretnija za Srbiju. Posle sastanka s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu… »

Za EU ključan brzi sporazm o paketu za oporavak

EurActiv pre 1 dan
Brzo postizanje sporazuma o evropskom paketu za oporavak od korona virusa najviši je prioritet EU u narednim nedeljama, složili su se visoki evropski zvaničnici, učesnici mini-samita čiji je cilj bio da se podstakne dogovor o paketu. Sastanku u… »

Vučić: EU su potrebni barem neki od nas sa Zapadnog Balkana

EurActiv pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa premijerima Mađarske i Slovenije rekao da nije samo regionu potrebna Evropa, već da su i Evropi potrebni barem neki sa Zapadnog Balkana. Vučić, Viktor Orban i Janez Janša razgovarali su o pretnji… »

Grenel: Nema brzog dogovora Beograda i Prištine u izbornoj godini

EurActiv pre 1 dan
Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel pozdravio je najavljeni virtuelni sastanak dve strane koji je sazvala EU za 10. jul. Grenel je rekao i da ne očekuje brz dogovor u izbornoj godini. "Drago nam je što… »

Najava policijskog časa izvela Beograđane pred Skupštinu

EurActiv pre 2 dana
Više od 10.000 ljudi, kako se procenjuje, okupilo se u večernjim satima 7. jula ispred Skupštine Srbije nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio uvođenje policijskog časa u Beogradu zbog pandemije korona virusa. Demonstranti su se… »

Češka ne vidi razlog za zabranu kretanja i karantin lokalnih žarišta Kovid-19

EurActiv pre 2 dana
Češki epidemiolozi i vlada ne vide razlog i odbijaju da uvode zabranu kretanja i stave u karantin lokalno žarište Kovid-19 u rudarskoj oblasti oko Karvine na istoku Češke koje velikim brojem novoozaraženih kvari opštu statistiku Češke… »

Višegradska grupa vidi pandemiju kao argument za ubrzano proširenje EU na Zapadni Balkan

EurActiv pre 3 dana
Šefovi diplomatije Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske su na sastanku u Vadovicama na jugu Poljske na početku poljskog predsedavanja Višegradskom grupom istakli da pandemija i kriza povodom nje daju nove argumente u prilog ubrzanom proširenju… »

Pandemija lakmus test za demokratiju na Zapadnom Balkanu

EurActiv pre 3 dana
Reakcije vlasti na Zapadnom Balkanu na korona virus pokazale su pravo stanje i kvalitet upravljanja i želju da se pandemija upotrebi za političku korist, navodi se u analizi Instituta za saradnju i razvoj (CDI) i ističe da je epidemija otkrila i… »

Savet Evrope pozvao na zabranu rasnog profilisanja

EurActiv pre 3 dana
Komisija Saveta Evrope za borbu protiv rasizma i netolerancije (ECRI) pozvala je zemlje članice da preduzmu odlučne mere protiv policijske prakse rasnog profilisanja, upozorivši da ona može da dovede do "institucionalizovanog rasizma" i da zato mora… »

Upozorenja na opasni proizvod najčešća za igračake

EurActiv pre 3 dana
Reagovanja na upozorenja na opasne proizvode u EU iz godine u godinu je sve više a najčešće se upozorenja odnose na igračke, pokazao je 7. jula objavljeni izveštaj o radu sistema Evropske komisije za sprečavanje ili ograničavanje prodaje opasnih… »

EurActiv, najnovije vesti »