EurActiv

Borel: EU i Zapadni Balkan moraju zajedno da se bore protiv dezinformacija

EurActiv pre 3 sata
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je da EU i Zapadni Balkan dele odgovornost za izgradnju mirne, prosperitetne i ujedinjene Evrope, ali i za komunikaciju o njoj. Borel je kazao da su gradjani Zapadnog Balkana sada… »

Počinje novi ciklus WWF akademije za prirodu

EurActiv pre 5 sati
WWF, svetska organizacija za zaštitu prirode, započela je novi ciklus Akademije za prirodu i ove godine okuplja 15 osnovnih i srednjih škola iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i sedam zaštićenih područja iz obe zemlje. Učesnici će kroz rad sa našim… »

Švajcarci glasali za legalizaciju istopolnih brakova

EurActiv pre 1 dan
Građani Švajcarske su dvotrećinskom većinom glasali za legalizaciju istopolnih brakova. Bračni partneri istog pola će sad imati ista prava kao i heteroseksulni, pa će moći i da usvajaju decu. Prema zvaničnim rezultatima referenduma održanog 26… »

Tesna pobeda SPD, demohrišćani se ne predaju

EurActiv pre 1 dan
Nemačke socijaldemokrate predvođene kancelarskim kandidatom Olafom Šolcom osvojile su tesnu većinu glasova na savetnim izborima u Nemačkoj i poručile da imaju pravo na mandat za sastav nove vlade. Ipak, zemlja koja je bila stub stabilnosti u eri… »

Predsednici parlamenata Slovenije i Zapadnog Balkana pozvali EU da regionu da jasan signal

EurActiv pre 1 dan
Predsednik slovenačkog parlamenta Igor Zorčič izjavio je na sastanku s predsednicima parlamenata Zapadnog Balkana da EU tim zemljama mora dati jasan signal kada mogu očekivati ulazak u EU. Na sastanku na Brdu kod Kranja, 27. septembra, predsednici… »

Građani San Marina izglasali legalizaciju abortusa

EurActiv pre 1 dan
Građani San Marina su ubedljivom većinom izglasali legalizaciju abortusa. Birači su na referendumu odbacili zakon iz 1865. godine koji je zabranjivao abortus, čime je San Marino postao još jedna većinski katolička zemlja koja je dozvolila prekid… »

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa Betina fotografija godine

EurActiv pre 4 dana
Pobednicima ovogodišnjeg konkursa "Betina fotografija godine" 23. septembra uveče uručene su nagrade, a izložba najboljih radova po tom regionalnom konkursu za novinsku fotografiju otvorena je u beogradskom Dorćol placu. Prema oceni žirija, prva… »

EUobzerver: Konzervativni lideri Centralne Evrope protiv novog liberalnog virusa buđenja

EurActiv pre 4 dana
Konzervativni lideri iz centralne Evrope ponovo su iskoristili samit o demografiji koji se održava svake druge godine u Budimpešti da se izjasne protiv migracija, da pozovu žene da rađaju više dece i za napad na političke protivnike, piše briselski… »

Nemački izbori neizvesni, postizborni savezi još neizvesniji

EurActiv pre 4 dana
Oko 60,4 miliona Nemaca u nedelju, 26. septembra ima mogućnost da na saveznim izborima odluči o budućem sastavu parlamenta i posredno i o budućem kancelaru, koji će naslediti Angelu Merkel. Savezna izborna komisija odobrila je kandidaturu ukupno 54… »

Obavezna vakcinacija za albanske poslanike

EurActiv pre 4 dana
Albanski parlament izglasao je obaveznu vakcinaciju za sve poslanike, u nadi da će povećati stopu vakcinacije. Vakcinu protiv kovida-19 do sada je primila petina albanskog stanovništva. Vladajuća Socijalistička partija i opozicione stranke saglasile… »

EurActiv, najnovije vesti »