EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Proizvođači mesa i mleka imaju veću emisiju od naftnih kompanija

EurActiv pre 6 sati
Najveće korporacije u sektorima mleka i mesa - JBS, Tajson, Kargil, Daeri farmers ov Amerika i Fontera, zajedno su odgovorne za veću emisiju gasova sa efektima staklene bašte na godišnjem nivou nego vodeći naftaši poput EksonMobajla, Šela i kompanije BP, upozorava se u novoj studiji. Ukupna... »

Evropska ekonomija gubi 1,5% BDP bez sporazuma o Bregzitu

EurActiv pre 8 sati
Članice EU pretrpeće štetu od oko 1,5% bruto domaćeg proizvoda do 2030. ako velika Britanija 2019. napusti blok bez sporazuma o slobodnoj trgovini sa EU, upozorio je Međunarodni monetarni fond. Šteta po Britaniju mogla bi pak da bude mnogo veća, gotovo 4% BDP. Britanija tvrdi da je... »

Britanija pravi lovca rivala francusko-nemačkom avionu

EurActiv pre 5 sati
Velika Britanija predstavila je model elegantnog lovca pod imenom Tempest i tako otvorila pitanje budućnosti evropske saradnje u odbrani, s obzirom da su Nemačka i Francuska pre godinu dana pokrenule zajednički program razvoja novog borbenog aviona. Britanija planira da novi avion bude u upotrebi... »

Kosovo ispunilo uslove za ukidanje viza

EurActiv pre 1 dan
Evropski komesar za migracije i unutrašnje poslove Dimitris Avramopulos saopštio je da je Evropska komisija zaključila da je Kosovo ispunilo sve uslove za viznu liberalizaciju i da sad to treba da potvrde Evropski parlament i članice. Vlasti u Prištini su obavile težak posao, i po rečima... »

Lideri svih makedonskih partija, sem VMRO DPME, za uspešan referendum

EurActiv pre 1 dan
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da su se lideri makedonskih parlamentarnih partija, sem opozicionog VMRO DPMNE, izjasnili za uspešan referendum o imenu zemlje i za EU i NATO. Nakon sastanka lidera parlamentarnih stranaka u proširenom sastavu, koji je predsednik VMRO DPMNE Hristijan... »

EU će rasporediti graničare u Makedoniji da zaustave migrante

EurActiv pre 1 dan
EU je postigla dogovor sa Makedonijom o raspoređivanju evropskih graničara koji će pomoći toj zemlji da zaustavi priliv migranata a o sličnim aranžmanima se razgovara sa Srbijom i BiH. EU pojačava zaštitu spoljnih granica, uključujući sa trećim zemljama, od kako je migrantska kriza 2015.... »

Radio Slobodna Evropa se vraća u Bugarsku i Rumuniju

EurActiv pre 1 dan
Radio Slobodna Evropa/Radio sloboda (RSE/RS) najavio je planove za povratak u Bugarsku i Rumuniju kako bi se ojačala medijska scena u tim zemljama. Za vreme komunizma program RSE na kratkim talasima bio je jedini izvor necenzurisanih infromacija u obe zemlje u kojima su komunistički režimi... »

Evropska komisija kaznila Gugl sa 4,34 milijarde evra

EurActiv pre 2 dana
Evropska komisija saopštila je 18. jula da je sa 4,34 milijarde evra kaznila kompaniju Gugl zbog kršenja antimonopolskih pravila EU. Gugl je, kako je navela Komisija, od 2011. nezakonito nametnuo ograničenja proizvođačima android uređaja i operatorima mobilnih mreža kako bi učvrstio poziciju... »

Šabić: Nacrt zakona o zaštiti podatka o ličnosti ugrožava zaštitu ljudskih prava

EurActiv pre 2 dana
Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je nedavno na svom sajtu objavilo Ministarstvo pravde, ignoriše primedbe iz javne rasprave, a njegovo usvajanje bi ozbiljno ugrozilo zaštitu ljudskih prava, ocenio je 18. jula poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o... »

Konkurs za mlade: "Zapadni Balkan za 20 godina - izazovi i mogućnosti"

EurActiv pre 2 dana
Evropski pokret u Srbiji organizuje nagradni konkurs za eseje na temu "Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti". Poziv se odnosi na mlade iz Srbije, od 19 do 30 godina starosti i otvoren je do 31. jula 2018. godine. Bira se pet najboljih eseja čiji će autori učestvovati na Letnjoj... »

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu EP

Politika  pre 8 sati  još 19 povezanih

Haradinaj: Podela Kosova za mene znači rat

Politika  pre 9 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.