EurActiv » Vesti dana

http://www.euractiv.rs

EurActiv

Albanska opozicija na antivladinim protestima traži nove izbore

EurActiv pre 18 sati
Hiljade demonstranata, pristalica albanske opozicije, opkolile su 21. februara zgradu parlamenta u Tirani tražeći ostavku vlade za koju tvrde da je korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalom. Stotine policajaca i kolutovi bodljikave žice štite zgradu parlamenta od demonstranata a sednica... »

U Bosilegradu otvoren rekonstruisani Prihvatni centar za migrante

EurActiv pre 17 sati
Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić otvorili su 21. februara rekonstruisane prostorije Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu. Rekonstrukcija je koštala 465.000 evra, a završena je u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.... »

Češka kontroliše poljsku govedinu, Varšava preti kontrolom češkog piva

EurActiv pre 19 sati
Češka je 21. februara počela obavezne kontrole govedine uvezene iz Poljske nakon skandala sa prodajom mesa od bolesnih krava i najnovijih 700 kilograma mesa sa salmonelom. Poljski ministar poljoprivrede zapretio je odmazdom - da će Poljska uvesti obavezne kontrole češkog piva. Nasumične... »

Ka odgovornom STEM obrazovanju

EurActiv pre 18 sati
Centar za promociju nauke organizuje međunarodnu konferenciju "Ka odgovornom STEM obrazovanju", u petak, 22. februara, u 12.00 u Hotelu Zira (Ruzveltova 35, Beograd). Dvodnevna konferencija je posvećena nastavi STEM predmeta, odnosno prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike.... »

Raskol Amerike i EU menja svetski poredak

EurActiv pre 21 sat
Minhenska konferencija o bezbednosti je potvrdila da su duboka razmimoilaženja Amerike i Evropske unije oko trgovine, rešavanja ključnih međunarodnih problema i lebdeće pretnje Vašingtona da može dovesti u pitanje i savezništvo u NATO, već faktički dovela do promena u samom svetskom... »

Analitičar kaže da je razgraničenje sa Kosovom nemoguće bez priznanja

EurActiv pre 1 dan
Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je da je nemoguće razgraničenje bez priznanja Kosova, navodeći da se teritorija jedne zemlje može menjati samo uz dopuštenje građana odnosno na referendumu i da je protivustavan način na koji je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić... »

EBRD od Srbije očekuje snažnije reforme

EurActiv pre 1 dan
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) smatra da su Srbiji potrebne snažnije reforme, jer se očekuje da će u ovoj godini rast biti usporen na 3,5%, pokazao je najnoviji Izveštaj o tranziciji koji je 20. februara predstavljen u Beogradu. U izveštaju koji je predstavio glavni ekonomista te... »

Majkrosoft otkrio sajber napade na evropske tink-tenkove

EurActiv pre 1 dan
Kompanija Majkrosoft otkrila je niz koordinisanih sajber napada na evropske tink-tenkove i neprofitne organizacije koje su fokusirane na pitanja "demokratije, izbornog integriteta i javne politike" i blisko sarađuju sa vladinim zvaničnicima. Tehnološki džin je 20. februara saopštio da je... »

Rumunija zainteresovana da se nastavi proširenje EU

EurActiv pre 1 dan
Ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana-Kristina Popa ocenila je da je 2018. bila godina u kojoj je Zapadni Balkan vraćen u fokus Eropske unije, dok je 2019. za kandidate godina u kojoj treba da ispune obaveze, pokažu napredak i ubrzaju reforme. Popa, čija zemlja trenutno predsedava Unijom, rekla je... »

EU u prilici da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

EurActiv pre 1 dan
Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapadnog Balkana predstavljaju zdravstveno i ekonomsko opterećenje za celu Evropu, pri čemu većinu zdravstvenih posledica i troškova podnose građani Evropske unije - zaključak je novog izveštaja koji su zajednički predstavile organizacije... »

©2019 Netmark d.o.o.