Glas Šumadije

Radnički i dalje u igri

Glas Šumadije pre 3 minuta
Vaterpolisti Radničkog izborili su „majstoricu“. Nakon poraza u Kragujevcu, u drugom meču polufinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, Radnički je na gostovanju ekipi Šapca, pobedio rezultatom 8:5. O finalisti će se zato odlučivati u trećem… »

Jeremić: Vučićev duševni vihor zabrinjava, Srbija ide u izuzetno opasnom pravcu – Doktor Delić u odboru NS za zdravstvo…

Glas Šumadije pre 6 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas (subota, 15. maj) u Kragujevcu da je jučerašnji televizijski nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazao da „Srbija ide u izuzetno opasnom pravcu” i da bez organizovanog otpora neće… »

PSG – Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje

Glas Šumadije pre 11 sati
Pokret slobodnih građana zahteva hitnu reakciju od nadležnih organa zbog tekstova portala Novosti, Informer, Alo i Pink u kojima je Armin Ašimi, Goranac iz Kraljeva, proglašen za „islamskog fanatika”, samo zbog toga što je objavio fotografiju sa… »

Muzej 21.oktobar ostaje u Kragujevcu

Glas Šumadije pre 3 minuta
Muzej “21. Oktobar” ne izmešta se i ne seli za Beograd, baš kao ni jedna jedina njegova instalacija, niti postavka. Ovo je za Glas Šumadije potvrdila direktorka Spomen parka “Kragujevački oktobar“, Marijana Stanković. Zahvaljujući jednom… »

Učenici Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ osvojili 34 nagrade

Glas Šumadije pre 4 sati
Učenici Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ iz Kragujevca osvojili su 34 nagrade na upravo završenom Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom ove godine u Beogradu i Novom Sadu. Uspeh kragujevačkih… »

Međunarodni dan preminulih od AIDS-a – Vratiti infektivne klinike njihovom redovnim pacijentima

Glas Šumadije pre 10 sati
Na međunarodni dan preminulih od AIDS-a, koji se ove godine obeležava 16. maja, sećamo se onih koji su svoju bitku izgubili i odlučni smo da pomognemo svima koji se i dalje bore. Pozivamo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, direktore infektivnih… »

Postavka o legendarnim epskim junacima braći Musić u Konaku kneza Mihaila

Glas Šumadije pre 12 sati
Gostujuća izložba, „Braća Musić” biće otvorena danas, u subotu 15. maja u prostoru Konaka kneza Mihaila kragujevačkog Narodnog muzeja. Spada u red propagandno-edukativnih izložbi, čiji je cilj upoznavanje publike sa rezultatima… »

Hapšenje sinoć kod „Perona” – Da li je uhapšen drugi pljačkaš pošte u Divostinu? (VIDEO)

Glas Šumadije pre 13 sati
Kako čitaoci Portala „Glas Šumadije” javljaju, sinoć (petak, 14. maj) se kod lokala „Peron” dogodilo hapšenje. Po priči očevidaca koji su nam poslali i fotografije, nešto posle 20 sati munjevito su se pojavili policijski džip i marica a… »

Stevanović i Stamatović: Pristupanje SNS-u ne može biti ni predmet razgovora

Glas Šumadije pre 13 sati
Nije tacno! I nemam komentar, odgovor je predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića na pitanje Glasa Šumadije – da li je tačna informacija koju su pojedini mediji preneli, da će i ta politička grupacija… »

Za danas zakazana vakcinacija preko 200 građana Šumadijskog okruga sa kineskom, ruskom i američkom vakcinom

Glas Šumadije pre 14 sati
Prema zvaničnim podacima, juče, u petak, 14. maja 2021. godine: – Prvu dozu Kineske vakcine primilo je 644 lica koji nisu zakazani preko e-uprave. – Drugu dozu Kineske vakcine primilo je 31 licе koji su zakazani preko e-uprave. – Prvu dozu Ruske… »

Glas Šumadije, najnovije vesti »