iKragujevac

Danas je Tomindan, velika slava kod Srba: Jednu stvar ne smete raditi

iKragujevac pre 14 sati
Pravoslavni vernici danas slave Tomindan, praznik posvećen Svetom Tomi, jednom od 12 velikih apostola Isusa Hrista. Neke porodice u Srbiji danas slave Tomindan i kao svoju krsnu slavu. Inače, Svetog Tomu obeležavaju i drvodelje, bačvari, kolari… »

Nova generacija dostojno čuva sećanje na kragujevačku tragediju

iKragujevac pre 7 sati
Kragujevačka tragedija 1941. godine odvela je u smrt nedužne civile, građane i učenike Prve gimnazije. Streljanje u Šumaricama 21. oktobra trajalo je od sedam ujutru do dva popodne. Tragediju je preživelo svega šezdesetak ljudi od tri hiljade… »

Nedeljni horoskop: Pokušajte da se uzdržite od svađa, neće se dobro završiti

iKragujevac pre 7 sati
Nedeljni horoskop za poslednju nedelju oktobra donosi velike promene i obilje prilika na ljubavnom i poslovnom planu. Budite spremni za nove izazove. OVAN Očekuje vas nepovoljan period u kojem biste mogli da budete skloni poslovnim problemima u većoj… »

Na Oplenačkoj berbi ozvaničena ljubav: Ovako je Kragujevčanin zaprosio devojku

iKragujevac pre 17 sati
Topola – Ovogodišnja 56. Oplenačka berba u Topoli počela je uz tonove tradicionalne numere „Obraše se vinogradi, dole kraj Topole, došlo vreme da se uzme koji koga vole“. I upravo tu, u Topoli na Oplenačkoj berbi ozvaničena je ljubav dvoje… »

Most srpsko-ruskog prijateljstva u školi ''Sveti Sava''

iKragujevac pre 13 sati
Ruska delegacija u kojoj su bile javne i ličnosti iz kulture, je u školi „Sveti Sava“ je za učenike organizovala olimpijadu iz ruskog jezika, majstorski čas slikarstva i dekorativno-primenjene umetnosti slikanja na metalu, ali i koncert ruske i… »

Edukacija u okviru programa Ambrozija – opasnost po zdravlje

iKragujevac pre 13 sati
Uokviru implementacije programa javnog zdravlja ”Ambrozija – opasnost po zdravlje” koji pod pokroviteljstvom lokalne samouprave realizuje Institut za javno zdravlje Kragujevac, za predstavnike mesnih zajednica, resornih gradskih uprava, zdravstvenih… »

Od prestonice do industrijskog centra Srbije-Kragujevac sredinom 19. veka

iKragujevac pre 15 sati
U okviru Oktobarskih svečanosti grada Kragujevca, Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu u saradnji sa Istorijskim institutom iz Beograda danas je održan okrugli sto na temu Od prestonice do industrijskog centra Srbije –… »

Potpisan Memorandum o razumevanju o primeni novih pametnih sistema saobraćaja

iKragujevac pre 18 sati
Gradska agencija za saobraćaj i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine potpisali su danas Memorandum o razumevanju koji će omogućiti pregovore o razvoju i primeni inteligentnih (smart) sistema saobraćaja u Kragujevcu. Memorandum su u… »

Jutro sveže i maglovito, tokom dana sunce greje: Temperatura do 27 stepeni

iKragujevac pre 1 dan
U Srbiji jutro sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab vetar, južnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od 4 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni, saopštio je RHMZ. U Kragujevcu će… »

Radionice za osnaživanje žena koje imaju više od 45 godina

iKragujevac pre 1 dan
Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji – projekat je kojim kroz seriju radionica namenjenih nezaposlenim ženama „Udruženje žene na prekretnici“ iz Beograda u saradnji sa Udruženjem „Putokaz Kragujevac“ želi da umanji rodni jaz… »

iKragujevac, najnovije vesti »