iKragujevac

Naglo skočio broj zaraženih korona virusom u Srbiji, 54 nova slučaja: Još jedna osoba umrla

iKragujevac pre 17 sati
U Republici Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 5.215 osoba od kojih je 54 pozitivno, a jedna osoba je preminula. Na respiratorima još 8 osoba. Do sada je ukupno registrovano 11.354 potvrđenih slučajeva COVID 19. Ukupan broj preminulih od početka… »

Matursko veče ipak se slavi

iKragujevac pre 22 sata
Škole u Srbiji mogu da organizuju matursko veče za maturante osnovnih i srednjih škola. To se navodi u dopisu koje je Ministarstvo prosvete prosledilo direktorima osnovnih i srednjih škola. Matursko veče za učenike osnovnih škola može biti… »

Uručene zahvalnice donatorima Kliničkog centra

iKragujevac pre 16 sati
U Kliničkom centru Kragujevac danas su uručene zahvalnice donatorima koji su pomogli radu i funkcionisanju ove zdravstvene ustanove u toku pandemije virusa Kovid 19. Prema rečima doc. dr Predraga Sazdanovića, v.d. kragujevačkog Kliničkog centra… »

Rezultati analiza životnih namirnica na kragujevačkim pijacama

iKragujevac pre 18 sati
Metodom slučajnog uzorka, Institut za javno zdravlje Kragujevac, obavio je analizu hemijske ispravnosti sezonskog voća i povrća. Rezultati analize mladog belog luka, mladog krompira i jagoda uzetih sa Kvantaške pijace i zelene salate i mladog kupusa… »

Kišovito popodne i danas u celoj zemlji: Temperatura neće preći 21 stepen

iKragujevac pre 22 sata
U Srbiji promenljivo oblačno sa kišom, sredinom dana i poslepodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak… »

Danas počinje Sajam hortikulture u Kragujevcu

iKragujevac pre 21 sat
Šumadija sajam u periodu od 29. do 31. maja 2020. godine organizuje tradicionalni Sajam hortikulture. Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje- Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Kragujevac, sajam organizujemo samo na spoljašnjem prostoru… »

Od ponedeljka otvoreni vrtići za svu decu

iKragujevac pre 19 sati
Na osnovu odluke gradonačelnika Radomira Nikolića, od ponedeljka 1. juna sve predškolske ustanove, kako javne tako i privatne, biće otvorene za svu decu. Odluka je doneta u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog… »

Novi smer u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

iKragujevac pre 20 sati
U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji otvoren je novi smer za scenske i audio-vizuelne umetnosti koji će moći da upiše 20 učenika. Prijemni ispit biće održan 10. juna. Za novi smer već sada vlada veliko interesovanje đaka koji žele da se bave… »

U Šumadijskom okrugu nema novozaraženih koronom

iKragujevac pre 19 sati
Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, u Šumadiji je do sada uzorkovano 6.062 pacijenta. Od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva iz Kovid laboratorije Kraguj Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu i Nacionalne… »

Dobićete 100 evra iako nemate važeću ličnu kartu: Samo treba da uradite jednu stvar

iKragujevac pre 18 sati
Presednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dobre vesti za sve one kojima su dokumenta istekla, a to je da oni ipak imaju pravo na pomoć od 100 evra. - Svi oni koji nisu mogli da izvade dokumenta tokom krize, mi prihvatamo ta dokumenta po zakonu. Ali… »

iKragujevac, najnovije vesti »