InfoKG » Vesti dana

http://www.infokg.rs

InfoKG

Studenti iz Kragujevca pokušaće da stignu do Amsterdama, umesto novcem sve se plaća Red Bull-om

InfoKG pre 15 sati
Studenti pete godine farmacije sa FMN u Kragujevcu, Dušan Milanović, Nikola Jovanović i Stefan Stojanović, čine jedan od tročlanih timova koji se prijavio za takmičenje "Can you make it?" kompanije koja proizvodi Red Bull i koje se održava u aprilu ove godine. Oni će se boriti za to da budu... »

Predavanje “Rodna ravnopravnost” na Pravnom fakultetu

InfoKG pre 10 sati
Predavanje na temu “Rodna ravnopravnost” biće održano u ponedeljak, 19. februara, od 14 časova na Pravnom fakultetu kragujevačkog Univerziteta, u učionici b117. Na predavanju će o ovoj temi govoriti gradski ombudsman Zoran Ignjatović i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže,... »

Gimnazijalci pišu: Sofija Rogan - Brutalnost zlostavljanja nevine dece i opasnosti koje to nosi

InfoKG pre 11 sati
Gostujući kolumnisti portala InfoKG su učenici Prve kragujevačke gimnazije, članovi Lingvističke sekcije, koja je nedavno osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju. Oni vam, na zanimljiv način, predstavljaju svoje radove na teme koje su bile predmet njihovog istraživanja, radove iz... »

Kragujevčani nerešeno sa Kruševljanima

InfoKG pre 9 sati
Fudbaleri “Radničkog 1923” odigrali su nerešeno šestu pripremnu utakmicu pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije sa ekipom “Trayala” iz Kruševca, rezultatom 4:4. Za kragujevački tim po dva gola su postigli Jovan Lukić i Igor Vićentijević, u kruševačkoj ekipi u listu strelaca... »

Ćuretove pustolovine po Kubi – osmi deo (FOTO)

InfoKG pre 14 sati
Kragujevčanin Dušan Đurić Ćure, poznat kao strasni ljubitelj putovanja, otisnuo se u još jednu pustolovinu, a ovoga puta njegovo odredište je bila Kuba. U celosti i verodostojno Vam prenosimo Ćuretov putopis napisan u jednom dahu, a on Vam se unapred izvinjava na greškama. Santa Clara je... »

Miši Janketiću uručena Statueta Joakim Vujić: "Nagrade su najkaloričnija hrana za sujetu"

InfoKG pre 1 dan
Glumcu Mihailu Miši Janketiću uručena je Statueta "Joakim Vujić" na svečanosti povodom Dana teatra, Sretenja. Statueta se svake godine (od 1985.) svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. Janketić kaže da su mu sve nagrade koje je dobio značajne,... »

Šumadijska regija i Pokret za budućnost Gornjeg Milanovca potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu

InfoKG pre 1 dan
Šumadijska regija i Pokret za budućnost Gornjeg Milanovca potpisali su Sprazum o strateškom partnerstvu, koji su nazvali "ulaganjem u budućnost Šumadije". Sporazum su potpisali predsednik Šumadijske regije i član Predsedništva pokreta slobodnih građana, Saša Milenić i dr Milan Petrović,... »

Miloševa varošica prva srpska prestonica: Kragujevac dobio prelep mural povodom jubileja

InfoKG pre 1 dan
U godini jubileja - dva veka od kako je Kragujevac postao prva prestonica moderne Srbije, naš grad je juče, na Sretenje, dobio mural na kome se nalazi knez Miloš Obrenović. Mural sa natpisom "Miloševa varošica prva srpska prestonica" nalazi se u Lepeničkom bulevaru, preko puta sada već... »

Komedija "Džast merid" u Knjaževsko-srpskom teatru

InfoKG pre 1 dan
Komedija "Džast merid", po tekstu Dunje Petrović i u režiji Vojina Vasovića, biće izvedena sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra. „Džast merid“ je priča koja se dešava sada i ovde. U vremenu, u kome se više živi od snalažlјivosti nego od novca,... »

“Ah, taj zmaj” u Pozorištu za decu

InfoKG pre 1 dan
Predstava “Ah, taj zmaj” biće odigrana sutra u 12 časova u Pozorištu za decu. "Ovo je bajka o kralјu i kralјici. Ne, ovo je bajka o princezi Klari i kuvaru Jovi. Ne, ovo je bajka o čarobnjaku koji slavi 999 rođendan. Ne, ovo je bajka o jednom zmaju ...". Ovo je bajka o jednom zmaju koji... »

©2018 Netmark d.o.o.