Ist media

Motociklista i vozač automobil nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći

Ist media pre 3 dana
Dve osobe izgubile su život u saobraćajnoj nesreći koja se ovog popodneva dogodila na putu Zaječar – Zvezdan, dok se lekari bore za život treće osobe koja je u teškom stanju. U sudaru su učestvovali motorcikl i vozilo marke opel, a za sada nije… »

Očekujete pomoć države za zamenu stolarije i fasade? Neće moći lako – trgovci podigli cene

Ist media pre 6 dana
Nakon informacije da će Ministarstvo rudarstva i energetike subvencionisati zamenu stolarije i uređenje fasada stambenih zgrada, ali i porodičnih kuća, Ist Media je istraživala kako se kreću cene materijala. U više trgovina u Boru koje se bave… »

Od početka epidemije covid-19 preminulo 178 Borana

Ist media pre 9 dana
Od marta 2020. godine i izbijanja edpidemije virusa korona, u Boru je od posledica infekcije preminulo 178 građana, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Oni su preminuli jer nisu imali priliku da se vakcinišu, niti su njihovi… »

U JP „Putevi Srbije“ zaboravili na put Bor – Selište. Na ranije asfaltiranoj deonici uočljive pukotine

Ist media pre 18 dana
Planirano asfaltiranje oštećene deonice puta Bor – Selište, koji izlazi na magistralni put ka Paraćinu, ni do danas nije urađeno uprkos najavi „Puteva Srbije“ da će posao biti završen u 2020. godini. Iako su našoj redakciji u aprilu 2020. iz… »

[VIDEO] Ventilaciono okno, potresi, miniranja. Da li su zauvek prestale muke u Homoljskoj ulici?

Ist media pre 20 dana
Strah i uznemirenje meštana iz Homoljske ulice u Boru, gde su na nekim objektima napukli zidovi zbog miniranja na ventilacionom oknu kompanije Ziđin, za sada su prestali. Oni mogu da odahnu, jer je ta kompanija, na zahtev rudarske inspekcije, zaustavila… »

LIDLOV sladak put čokolade

Ist media pre 19 dana
Za sve čokoholičare prva pomisao na čokoladu navodi na razmišljanja o uživanju u slatkim zalogajima i osećaju zadovoljstva. Ipak, kada pogledamo put ovog omiljenog proizvoda iz daleke Afrike do naših stolova potrebno je zapitati se kako se kakao… »

[VIDEO DEBATA] Sa čime se suočavaju nekovid pacijenti u Boru tokom pandemije

Ist media pre 20 dana
U live stream debati, koja je emitovana na Facebook strani Ist media, učestvovali su dr Tatjana Žikić, neurolog, dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru i odbornik SNS u Skupštini grada i dr Ljubinko Todorović, predsednik Saveza… »

Ziđin u 2020. uložio oko 5,55 miliona dolara. Procenjene rezerve – 340.000 tona bakra i 12 tona zlata

Ist media pre 23 dana
foto: Rudnik Veliki Krivelj Kompanija Serbia Zijin Copper saopštila je da je prošle godine u geološka istraživanja uložila oko 5,55 miliona američkih dolara. Investicija joj se isplatila, jer je Kompanija na putu da svoje resurse uveća za dodatnih… »

Borska toplana pred penzijom. U planu izgradnja nove na zemljištu Centroistoka

Ist media pre 24 dana
Ovogodišnja grejna sezona je, po oceni direktora JKP „Toplana“ Milutina Simića, bila uspešna, ali jedino dugoročno rešenje je izgradnja nove toplane. Prema njegovim rečima, ove godine bilo je samo šest zahteva građana za proveru temperature u… »

Gradonačelnik traži ostavke u pravobranilaštvu. Pravobranilaštvo: Neutemeljene optužbe, ovo je udar na nas

Ist media pre 24 dana
foto: Bosa Janaćković Gradsko pravobranilaštvo našlo se na udaru gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića na poslednjoj sednici gradskog Veća, kada je javno od pravobraniteljke Bose Janaćković i njene zamenice zatražio ostavku. U 2020. godini… »