Jug press

Danas je Sveti Ilija Gromovnik

Jug press pre 5 dana
NIŠ Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog proroka Iliju za koga se vezuju brojni običaji i verovanja, a smatra se jednim od najvećih proroka. Smatra se da je prelaskom na hrišćanstvo srpski narod osobine starog slovenskog boga… »

Raste broj pozitivnih na koronu u Pčinjskom okrugu

Jug press pre 5 dana
VRANJE-SURDULICA-PREŠEVO-BUJANOVAC-BOSILEGRAD-VLADIČIN HAN-TRGOVIŠTE Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na virus korona testirane su 424 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Evidentirano je 151 lice pozitivno… »

U manastiru Sveti Prohor Pčinjski susrele se delegacija Srbije i Severne Makedonije

Jug press pre 5 dana
VRANJE-BUJANOVAC Povodom Ilindena koji se u Severnoj Makedoniji obeležava kao Dan Republike, danas su u manastiru Sveti Prohor Pčinjski boravile državno-crkvene delegacije ove susedne države i Srbije. U svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije… »

Stigla DNK analiza, potvrđeno da je Ivan Stojanović zazidan u buretu

Jug press pre 5 dana
LESKOVAC DNK analizom utvrđen je identitet NN leša, koji je dana 28.06.2022. godine pronađen u selu Veliko Trnjane, u pomoćnom objektu porodične kuće sada pokojne Biljane Stojanović i rezultati su pokazali da se radi o Ivanu Stojanoviću, suprugu… »

Završni radovi na rehabilitaciji puta Badince-Guberevac-Mala Grabovnica

Jug press pre 5 dana
LESKOVAC U selu Guberevac u toku je izvođenje završenih radova na ugradnji drugog sloja asfalta na deonici puta ukupne dužine 1120 metara, za šta je namenjeno 17,4 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obilazeći radove je rekao da… »

Kako NVO “I ja se pitam” shvata komunikaciju sa medijima koji objave nešto što im ne odgovara , najbolje da sami…

Jug press pre 6 dana
LESKOVAC I pored kvalifikacija , optužbi i spinovanja a i bavljenje temama o kojima JUGpress nije pisao ni u tekstu “Koalicioni partner DS, PSG i NVO “I ja se pitam” u Leskovcu poziva preko fejsbuka na hapšenje Aide Ćorović” (što je dovoljan… »

Bez struje u sredu dve ulice

Jug press pre 5 dana
LESKOVAC Leskovačka Elektrodistribucija obaveštava korisnike distributivnog sistema da će biti bez električne energije u sredu, 03.08.2022. godine, u vremenu : · od 08.00 h pa do završetka radova, a najkasnije do 12.00 h, ulice u Leskovcu… »

Prvog dana od uvođenja kazni samo 50 prekršaja

Jug press pre 5 dana
NIŠ Od 1.avgusta dva specijalna vozila Komunalne milicije opremljena sistemom za snimanje „oko sokolovo” evidentiraju i sankcionišu prekršaje prilikom parkiranja, a prvog dana zabeleženo je samo 50 prekršaja dok je tokom jula kada su građani… »

U „knjižari pod vedrim nebom“ kompleti knjiga upola cene

Jug press pre 5 dana
NIŠ Do početka nove školske godine ostalo je još mesec dana, a ulični prodavci polovnih udžbenika već su se pojavili na Keju kod Tvrđavskog mosta. Doduše malo ih je jer, kako kažu, još traju godišnji odmori pa veći broj kupaca ali i svojih… »

U Leskovcu bez većih problema zbog subotnjeg nevremena

Jug press pre 5 dana
LESKOVAC Olujni vetar koji je duvao u subotu u Leskovcu, nije naneo veću štetu, kaže Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove. „Bilo je nekih tri naleta udara vetra i kiše, a tokom drugog naleta u centru grada je došlo… »