Jug press

Turnir u mačevanju „Memorijal Miodrag Miša Pavićević“

Jug press pre 3 sata
LESKOVAC U hali „Partizan“ održan je peti međunarodni turnir „Memorijal Miodrag Miša Pavićević“ u mačevanju. Ivan Zdravković u ime organizatora, MK „Dubočica“, kaže da učestvuju takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Severne… »

Žena ubijena kod Vladičinog Hana, uhapšen osumnjičeni suprug

Jug press pre 15 sati
VLADIČIN HAN Ubijena je žena u selu Repincu kod Vladičinog Hana. Više javno tužilaštvo u Vranju saopštava da je osumnjičeni nožem ubo u predelu vrata svoju suprugu, koja je podlegla povredama, prenosi RTS. Izvršilac S. D. (1962) je pronađen na… »

Košarkaši Zdravlja pobedom započeli novu sezonu

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC U utakmici 1. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije košarkaši „Zdravlja“ na svom parketu pobedili su ekipu „Metalca“ iz Valjeva rezultatom 101:92 (26:25, 20:22, 24:25, 31:20). Gosti su bolje počeli utrakmicu, vodili u par navrata i… »

Tri udruženja Srba sa KIM uputila proglas narodu: Nalazimo se u katastrofalnoj situaciji, dovedeni smo na rub tragedije

Jug press pre 1 dan
GRAČANICA-KOSOVSKA NITROVICA Tri udruženja koja okupljaju Srba na Kosovu i Metohiji, Srpski nacionalni Forum Kosova i Metohije, Narodni pokret Kosova i Metohije „Otadžbina“ i Odbor Sabora Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, uputili su… »

Održan Festival folklorne i tradicionalne muzike

Jug press pre 2 sata
LESKOVAC Leskovačkli crkveni ansambl (LCA) ,,Branko” je u čast presvete Bogorodice i praznika Male Gospojine po drugi put održao Festival folklorne i tradicionalne muzike međunarodnog karaktera. Festival je održan 21.septembra u crkvi Odžakliji… »

Vožnja kvadova i moto kros motora kod Manojlovca

Jug press pre 2 sata
LESKOVAC U Manojlovcu je održan skup – Vožnja kvadova i moto kros motora u organizaciji Moto tima Gorski princ iz Manojlovca i Moto tima iz Vlasotinca, učesnici su se tokom dvodnevne manifestacije provozali Babičkom Gorom i Suvom planinom. Učesnike… »

Više javno tužilaštvo: Osumnjičenom za ubistvo supruge određeno zadržavanje

Jug press pre 15 sati
VRANJE-VLADIČIN HAN Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je S.D.(61) osumnjičen za ubistvo supruge u selu Repince kod Vladičinog Hana, uhapšen i da mu je određeno zadržavanje. U saopštenju se navodi da je 29.9.2023 oko 21.00 u selu… »

Obeležena Evrospka noć istraživača

Jug press pre 16 sati
LESKOVA Već sedmi put u Leskovcu je obeležena Evropska noć istraživača, koju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović naglasivši pritom da je ovogodišnji slogan Noći istraživača „Svetlost nauke“, te da ima misiju da osvetli zabavno lice… »

U Medveđi održan koncert

Jug press pre 16 sati
MEDVEĐA U Kulturnom centru Medveđa,održan je koncert muzičkog sastava “Strings on the Wind” iz Beograda u ukviru projekta “Umetnička muzika na jugu -Medveđa 2023-črtvrta sezona” koji je podržan od Ministarstva kulture. Ovaj neobičan… »

U Vranje stigle vakcine protiv gripa

Jug press pre 1 dan
VRANJE U Vranje su stigle vakcine protiv gripa. Iz Zdravstvenog centra je saopsteno da je Dom zdravlja u ovom gradu dobio je 2.600 doza vakcine protiv gripa, tzv. četvorovalentne (Influvac tetra) proizvođača Abbott Biologicals, saopšteno je iz… »

Jug press, najnovije vesti »