Moj kvadrat

Jagma na tržištu nekretnina u Srbiji - Tokom marta obim prometa za četvrtinu veći nego u februaru

Moj kvadrat 14.04.2021
Na tržištu nepokretnosti Srbije tokom marta zabeležen je obim prometa za četvrtinu veći nego u februaru. Vrednost sklopljenih ugovora je veća za skoro 40 odsto, saopštio je Republički geodetski zavod. U poređenju sa martom 2020. godine može se… »

Kuća za 500 evra u Srbiji?

Moj kvadrat 03.03.2021
Neverovatan raspon cena nekretnina zabeležen je u Srbiji prošle godine. Kuće su prometovane kao kuća sa parcelom, kuća sa parcelom i drugim objektima i kao mešovit promet - kuća sa okućnicom (više parcela i više objekata). Kako se navodi u… »

Kako je tržište nekretnina u Srbiji podnelo koronu?

Moj kvadrat 01.03.2021
U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine. Na osnovu registrovanih ugovora u Registru cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod… »

Kolika je prosečna površina stanova koji se grade u Srbiji?

Moj kvadrat 19.02.2021
U decembru prošle godine izdate su 2.172 građevinske dozvole. To je za 8,3 odsto više nego u istom mesecu 2019, objavio je danas Republički zavod za statitistiku. Skoro četiri petine, preciznije 79,1 odsto izdatih dozvola odnosi se na zgrade, a 20,9… »

Potražnja za stanovima drastično smanjena - kako to može doneti povoljnije uslove za kupce?

Moj kvadrat 29.10.2020
Prošlo je četiri meseca otkako je Narodna banka preporučila da se učešće za stambene kredite smanji na 10%, a pozivu se odazvala samo Poštanska štedionica. Kriza izazvana pandemijom koronavirusa učinila je da su na oprezu osim banaka i građani… »

Šta diktira cene nekretnina po Beogradu?

Moj kvadrat 22.09.2020
Najveći promet nepokretnosti u Srbiji je u glavnom gradu, i prošle godine ovo tržište vredelo je 2,2 milijarde evra. A koliko na brzinu i uspeh prodaje stana ili kuće utiče lokacija na kojoj se nalazi? I ako nije lokacija - šta prodaje nekretnine u… »

Javni beležnici će direktno iz baze uzimati podatke o nepokretnosti

Moj kvadrat 26.06.2020
Javni beležnici će pri overi ugovora u vezi sa prenosom nepokretnosti podatke o nepokretnosti uzimati direktno iz baze geodetsko-katastarskog sistema. Javni beležnici će pri overi ugovora u vezi sa prenosom nepokretnosti podatke o nepokretnosti… »

Koronavirus promenio tržište nekretnina - pojavio se novi trend

Moj kvadrat 26.05.2020
Posle pandemije koronavirusa kuće sa dvorištem nedaleko od grada postale su novi trend na tržištu nekretnina Srbije. Građani su, kako ističu stručnjaci, tokom vanrednog stanja očigledno shvatili prednosti života na periferiji i sada se sve više… »

Koronavirus – da li je ovo kraj života kakav poznajemo?

Moj kvadrat 17.04.2020
Početak 2020. godine bio je vrlo izazovan za čitavu svetsku populaciju, a kako vreme prolazi, izazovi i neizvesnosti sa kojima se čovečanstvo suočava su sve veći i veći. Svesni smo činjenice da će pandemija koronavirusa u veliko meri sigurno… »

Prodata najskuplja kuća u Srbiji: Evo gde se ona nalazi

Moj kvadrat 02.03.2020
Najskuplja nekretnina u Srbiji prodata u prošloj godini bila je kuća na Dedinju u Užičkoj ulici. Nju je novi vlasnik platio 4.500.000 evra, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). "Ova ulica koja decenijama važi za simbol moći… »