Nedeljnik

Baltičke zemlje zbog Lavrova bojkotuju sastanak OEBS-a

Nedeljnik pre 12 sati
Ministri spoljnih poslova Estonije, Letonije i Litvanije saopštili su danas da neće prisustvovati sastanku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju ove nedelje u Skoplju zbog očekivanog prisustva šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova… »

Snežna blokada u Srbiji: Probijanje zatrpanih puteva, vanredna situacija u nekoliko gradova

Nedeljnik pre 20 sati
Ove zime sneg nije iznenadio putare. Ne jer ih stvarno nije iznenadio nego jer već krajem novembra nema mesta za šalu. Delovi Srbije su snežnim nanosima zavejani i blokirani. Vanredna situacija od juče je proglašena u Babušnici, Novoj Varoši i… »

Lek za „decu leptire“ od početka sledeće godine i u Srbiji

Nedeljnik pre 15 sati
U Srbiji od bulozne epidermolize boluje 39 osoba, njih 17 su deca. Ta teška i retka bolest, obolelima pravi još teže rane, koje se javljaju po celom telu. Nedavno je u Americi odobren i prvi lek – gel, koji na godišnjem nivou košta više od 660… »

Skupština Crne Gore usvojila izmene i dopune Zakona o popisu

Nedeljnik pre 1 dan
Poslanici u Skupštini usvojili su izmene i dopune Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, prenosi RTCG. Crnogorski parlament je time podržao i izmene člana 2 Zakona koji se odnosi na datum popisa, pa će, u skladu sa ranijom odlukom… »

Kako su tekli pregovori oko oslobađanja talaca na Bliskom istoku

Nedeljnik pre 13 sati
Kada je katarski emir Tamim bin Hamid al Tani 12. oktobra posetio Berlin, njegovi razgovori s predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom i kancelarom Olafom Šolcom izazvali su pažnju javnosti, ali i kritike. Hamasov teroristički napad na Izrael dogodio… »

Šta nas čeka u 2024: napadi na gejmere, humanitarne prevare i glasovni deepfake

Nedeljnik pre 12 sati
Tim stručnjaka za sajber bezbednost kompanije Kaspersky predstavio je detaljnu prognozu za 2024. godinu iz izveštaja Kaspersky Security Bulletin (KSB). Ovaj segment KSB-a, zasnovan na stalnoj analizi sajber bezbednosnog okruženja, donosi detaljan… »

Nežnost, poslednja reč sveta: Dnevnik zajednice o ekstremizmu u Novosadskom pozorištu

Nedeljnik pre 17 sati
Šta je danas ekstremno? Da li događaji oko nas redefinišu ekstremizam? Kako se sačuvati od sopstvenih ekstremnih misli? Da li je suprotnost ekstremizma umerenost… ili nežnost? Gde je nestala nežnost? Šta je najnežnija stvar koju ste uradili… »

Huawei Facts 2811

Nedeljnik pre 14 sati
Dronovima i veštačkom inteligencijom protiv požara na Kipru Na jednoj od omiljenih destinacija za odmor turista iz Srbije, prelepom Kipru, topla i suva leta su i ove godine donela povećanu opasnost od šumskih požara. Međutim, zahvaljujući… »

Karcinom pankreasa danas

Nedeljnik pre 17 sati
Adenokarcinom pankreasa je jedan od najčešćih i najagresivnijih maligniteta, i danas ostaje primer bolesti sa brzim razvojem kliničke slike i lošom prognozom. Na globalnom nivou, zauzima dvanaesto mesto po učestalosti i sedmo po smrtnosti. Ova… »

Dela Paje Jovanovića i Gustava Klimta prvi put u Srbiji uz podršku UNIQA osiguranja

Nedeljnik pre 19 sati
U okviru izložbe neobičnog formata Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja u Galeriji Matice srpske, predstavljena su tri ženska portreta iz tri muzeja: Galerije Matice srpske, Umetničko-istorijskog muzeja u Beču i… »

Nedeljnik, najnovije vesti »