Nova ekonomija

Srbija prvi put popisala poreske obveznike i stoku 1824. godine

Nova ekonomija pre 5 sati
Srbija ima dugu tradiciju organizovanja i prikupljanja statističkih podataka, a prvi popis, i to poreskih obveznika i stoke, urađen je 1824. godine, kazali su za Novu ekonomiju u Republičkom zavodu za statistiku (RZS) povodom Evropskog dana statistike… »

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Nova ekonomija pre 5 sati
Jabuka se u Srbiji gaji na oko 15% ukupne površine voćnjaka što je svrstava na drugo mesto, posle šljive. Vodeća sorta jabuke još uvek je Ajdared sa učešćem od 20-25% u strukturi proizvodnje, mada poslednjih nekoliko godina postoji primetan trend… »

BSF: Kredibilitet EU će biti doveden u pitanje ako ne ispunjava data obećanja

Nova ekonomija pre 1 dan
Evropska unija neće biti potpuna bez Zapadnog Balkana, a integracija regiona je u njenom bezbednosnom, političkom i ekonomskom interesu. Globalni kredibilitet EU ipak može biti doveden u pitanje u slučaju da obećanja koje je Unija dala nekim zemljama… »

Niko ne zna koliko tačno ima državnih preduzeća u Srbiji

Nova ekonomija pre 2 dana
U Srbiji ne postoji jedinstvena lista sa državnim preduzećima na republičkom i lokalnom nivou, uključujući i ona u kojima je država manjinski suvlasnik. Zato je Vlada Srbije letos obećala MMF-u da će do kraja oktobra napraviti jedinstvenu listu… »

N1: Uzbunjivač iz Krušika ostaje u kućnom pritvoru

Nova ekonomija pre 1 dan
Postupajući tužilac za visokotehnološki kriminal nije se saglasio sa predlogom branioca radnika „Krušika" Aleksandra Obradovića za ukidanje kućnog pritvora, javlja N1. U Višem sudu u Beogradu objašnjavaju da ova mera može da traje dok za to… »

Prva 3DEXPERIENCE laboratorija otvorena na "Mašincu"

Nova ekonomija pre 1 dan
Na Mašinskom fakultetu otvorena je 3DEXPERIENCE laboratorija koja omogućava studentima i nastavnicima da da u virtuelnoj realnosti isprobaju ideje i koncepte za industrijske proizvode, to jest da kroz jednu platformu sagledaju ceo životni vek proizvoda… »

Dan agilnih ljudi po drugi put u Beogradu

Nova ekonomija pre 2 dana
Kompanija Agile Humans drugu godinu zaredom organizuje Dan agilnih ljudi, ove godine na temu agilne organizacione kulture. Događaj će biti održan 24. i 25. oktobra u beogradskom ICT Hub-u, s početkom u 18h. Organizatori navode da će predstaviti… »

Šljiva i dalje glavna, ali je manje ima

Nova ekonomija pre 1 dan
Šljiva je u Srbiji i dalje najzastupljenija vrsta voća, ali su od 2013. do 2018. godine površine pod šljivom smanjene sa 76 805 ha na 72 224 ha, pokazuje analiza Republičkog zavoda za statistiku. Ukupna proizvodnja šljive je sve manja u posmatranom… »

Trgovina finansijskim instrumentima - Booming Business

Nova ekonomija pre 1 dan
Trgovanje stranim valutama steklo je ogromnu popularnost u poslednjoj deceniji nakon što je mnoštvo trgovaca prešlo iz sveta trgovine akcijama i drugih investicija na trgovanje na deviznom tržištu, kako bi testirali svoje veštine u okršaju sa… »

Kompanija Tesla dobila dozvolu za početak proizvodnje u Kini

Nova ekonomija pre 1 dan
Američka kompanija Tesla dobla je dozvolu za početak proizvodnje u Kini, nakon što ga je Ministarstvo za industriju i informacione tehnologije te države dodala na listu odobrenih proizvođača. Citirajući lokalne tržišne analitičare, Rojters… »

Nova ekonomija, najnovije vesti »