Nova ekonomija » Vesti dana

http://www.novaekonomija.rs

Nova ekonomija

Srbija će vraćati kredite Kosova do 2041. godine

Nova ekonomija pre 10 sati
Srbija je dosad otplatila 750 miliona evra kredita Kosova, a po osnovu glavnice ostalo je još 198 miliona evra koje će Beograd vraćati do 2041. godine. Naime, zaduženja KiM potiču iz perioda između 70-tih i 90-tih godina 20. veka, a novac se koristio za izgradnju puteva i železenice, za... »

Đukić Dejanović: Bespovratna sredstva na lokalu za mere populacione politike

Nova ekonomija pre 10 sati
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović pozvala je rukovodstva gradova i opština u Srbiji da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019.... »

Uskoro jeftiniji roming za zemlje zapadnog Balkana

Nova ekonomija pre 10 sati
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da je dogovoreno da regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana bude potpisan u aprilu u Beogradu, na drugom Digitalnom samitu zapadnog Balkana. Tatjana Matić je, kako se navodi u... »

“Plazma” u “Kosta kofi” kafeterijima?

Nova ekonomija pre 7 sati
Čuveni plazma keks mogao bi se naći na tacnama uz kafu u svetskom lancu kafeterija "Kosta kofi” nakon što je Koka-Kola kupila proizvođača plazma keksa konditorsku kompaniju Bambi za 260 miliona evra, piše Blic. Koka-Kola je nedavno kupila "Kosta kofi", jedan od najvećih lanaca kafe na... »

Čuvena leskovačka fabrika Nevena prodaje se za dva miliona evra

Nova ekonomija pre 9 sati
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika po drugi put prodaje hemijsku industrije Nevena iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015. godine. Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem objavljen je na osnovu Rešenja o bankrotstvu stečajnog sudije Privrednog suda... »

Osnivač Huaveij-a: Amerika nas neće slomiti

Nova ekonomija pre 6 sati
Ren Žengfei, osnivač kompanije Huavei komentarisao je hapšenje njegove ćerke Meng Vanžu, glavnog finansijskog direktora Huaveija, napominjući da je ono politički motivisano. U svom prvom intervjuu od hapšenja ćerke, Ren je optužio SAD da vrše pritisak na druge zemlje da se priključe... »

Na rad izvršitelja stiglo 3.500 pritužbi

Nova ekonomija pre 5 sati
Tokom protekle tri godine javni izvršitelji u Srbiji radili su na tri miliona predmeta, a u tom periodu, na njihov rad je stiglo 3.500 pritužbi. Predsednica Komore javnih izvršitelja Aleksandra Trešnjev kaže za Tanjug da su poverioci najčešće nezadovoljni predugim postupkom, dok dužnici, s... »

Merkel: Evropa će možda morati da razmotri propise o konkurenciji

Nova ekonomija pre 4 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da će Evropa možda morati da razmotri svoje propise u domenu konkurencije ako želi da stvori kompanije koje mogu igrati značajnu ulogu na globalnoj sceni. Merkel je to izjavila na konferenciji o digitalnom poslovanju u Berlinu, dve nedelje nakon što su... »

Nemačka kompanija otkupiće potraživanja banaka u stečaju

Nova ekonomija pre 3 sata
Nemačka kompanija EOS Matriks (Matrix) dala je najbolju ponudu u iznosu od 11,29 miliona evra za otkup prvog paketa spornih i nenaplativih potraživanja (NPL) iz portfelja kojim u ime države i banaka u stečaju upravlja Agencija za osiguranje depozita (AOD), saopštilo je Ministarstvo finansija... »

Zrenjaninsko pivo ponovo se proizvodi posle 15 godina

Nova ekonomija pre 3 sata
Izlaskom prvih flaša Zrenjaninskog piva sa proizvodne linije pivare u Čelarevu, nakon više od 15 godina ponovo je krenula njegova proizvodnja Projekat je rezultat saradnje grada i kompanije Carlsberg Srbija, a kako bi se obnovila pivarska tradicija Zrenjanina. Dva dinara od svake prodate flaše... »

©2019 Netmark d.o.o.