Nova ekonomija

U Beogradu održan protest Ekološki ustanak

Nova ekonomija pre 1 dan
Uz učešće više hiljada građana i velikog broja govornika, u Beogradu je održan Ekološki ustanak, protest čiji je inicijator pokret "Odbranimo reke Stare Planine" (ORSP). Na skupu je zatraženo da se poštuju Ustav i zakoni iz oblasti zaštite… »

Društvo za zaštitu ptica: Hitno zaustaviti seču šuma na Fruškoj Gori

Nova ekonomija pre 1 dan
Neophodno da se u potpunosti zaustavi višegodišnji proces seče šuma na Fruškoj gori, jer ugrožava brojne vrste životnjia, upozoravaju u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. "Najveću pometnju stvara činjenica da je pomenuta ostrvska… »

Može li Sud u Stazburu da propiše obaveznu vakcinaciju?

Nova ekonomija pre 1 dan
Nova presuda Evropskog suda za ljudska prava "Vavřička protiv Češke" ne znači da će vakcina protiv koronavirusa postati obavezna, niti za to još uvek ima uslova, objašnjava Marina Mijatović iz "Pravnog skenera". Ona je za Novu ekonomiju kazala da… »

Norveškoj premijerki kazna od 2.300 evra zbog kršenja mera

Nova ekonomija pre 2 dana
Norveška policija je u petak saopštila da je kaznila premijerku Ernu Solberg zbog toga što je prilikom porodične proslave svog rođendana prekršila protivepidemijske mere socijalnog distanciranja, piše Rojters. Kazna iznosi 20.000 norveških kruna… »

Pošta upozorava da ne stoji iza mejlova sa njihovim simbolima

Nova ekonomija pre 2 dana
JP Pošta Srbije upozorava građane da budu dodatno oprezni kada dobiju imejl ili drugu poruku na internetu sa simbolima ovog preduzeća, kao i da ne otvaraju linkove koje su dobili. „Obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti… »

Proceureli podaci sa 500 miliona Linkedinovih naloga

Nova ekonomija pre 2 dana
LinkedIn nije saopštio da li će i kako obavestiti korisnike koji su ugroženi poslednjim curenjem podataka sa te društvene mreže, za kojie se sumnja da je ugrozilo podatke sa 500 miliona naloga, prenosi portal Cyber News. Napad se dodio nakona… »

U okolini Valjeva se istražuje litijum, isplativost rudnika za sada upitna

Nova ekonomija pre 2 dana
Predstavnici kompanije Euro Lithium Balkan, srpske podružnice kanadske kompanije Euro Lithium, potvrdili su za Novu ekonomiju da u okolini Valjeva istražuju prisustvo litijuma u tlu. Objašnjavaju da se još ne zna da li bi otvaranje rudnika bilo… »

Vremenski uslovi nepovoljni, ali malinari ove sezone očekuju veću zaradu

Nova ekonomija pre 2 dana
U malinjacima Zapadne Srbiji uglavnom je obavljeno prolećno vezivanje, iako su snežne padavine i zahlađenje mnogima zaustavili radove, objašnjavaju za Novu ekonomiju u udruženju "Srpska malina". Prema njihovim saznanjima prodata je skoro sva… »

Infostud traži najbolje IT poslodavci u Srbiji

Nova ekonomija pre 2 dana
Sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud i najveći sajt za IT kandidate u Srbiji helloworld.rs, sprovešće tokom aprila istraživanje kako bi saznali ko su najpoželjnije IT kompanije u Srbiji i kako izgleda idealan poslodavac u toj industriji, javlja… »

Industrija čipova postaje jedna od najvećih zagađivača

Nova ekonomija pre 2 dana
Potražnja za poluprovodnicima raste kako život postaje sve digitalizovaniji, a čipovi su postali ključna komponenta za proizvode od veš mašina pa do veštačke inteligencije. Izrada čipova je tako postala grana industrije koja zahteva sve više… »

Nova ekonomija, najnovije vesti »