Nova ekonomija » Vesti dana

http://www.novaekonomija.rs

Nova ekonomija

Prosečna beogradska plata prošle godine iznosila 60.142 dinara

Nova ekonomija pre 14 sati
Prosečna beogradska plata lane je iznosila 60.142 dinara, a novosadska 54.357 dinara. Beogradska opština Surčin godinama je lider po visini zarada u Srbiji, a to se nije promenilo ni u 2017. godini. Prvo mesto po platama među opštinama i gradovima drže zahvaljujući prosečnoj neto plati od... »

Zašto je Finska jedna od najboljih država u Evropi

Nova ekonomija pre 13 sati
Britanski list Gardijan odlučio je da prikaže jednu od najboljih država u Evropi, ali i svetu - Finsku. Novinar lista Džon Henli detaljno je analizirao šta se to toliko dobrog krije na severu Evrope. Prošle godine Finska je prema merodavnim međunarodnim telima, bila ocenjena najstabilnijom,... »

Brnabić: Zigmar Gabrijel nije doneo u Beograd nikakav dokument

Nova ekonomija pre 1 dan
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel nije u Beograd doneo nikakav dokument i dodala da je pravno obavezujući sporazum pitanje koje je u isključivoj nadležnosti srpskih vlasti. "Gabrijel nije doneo nikakav dokument. Razgovarali smo o dijalogu... »

Mesec dana prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, a ubice i nalogodavci nisu uhapšeni

Nova ekonomija pre 1 dan
Mesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici navršava se danas, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni. Ivanovićeva glavna saradnica Ksenija Božović u izjavi za agenciju Beta izrazila je razočaranje tokom istrage i poručila da je potrebno... »

Premijerka: Vlada će pratiti stav NBS o kreditima u švajcarskim francima

Nova ekonomija pre 1 dan
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije pratiti stav Narodne banke Srbije (NBS) po pitanju građana koji su uzimali kredite u švajcarskim francima. "To je do nadležnih institucija. NBS je dala stav. Vlada će pratiti taj stav", rekla je Brnabić upitana o presudi kojom... »

Đilas pisao Evropskoj federaciji javnih emitera zbog RTS-a

Nova ekonomija pre 1 dan
Nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas uputio je pismo Evropskoj federaciji javnih emitera (EBU), čiji je član i Javni servis Srbije, u kojem je naveo da su se Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio-televizija Vojvodine (RTV) pretvorili u propagandno glasilo vladajuće... »

Odbijena lista Narodne stranke zbog slogana 'Bolji od ostalih'

Nova ekonomija pre 1 dan
Opštinska izborna komisija u Smederevskoj Palanci odbila je da proglasi listu Narodne stranke, zato što pored imena stranke stoji i slogan "Bolji od ostalih", saopšteno je. Prema tumačenju Opštinske izborne komisije u tom gradu, stranke koje samostalno izlaze na izbore, u svom nazivu ne bi... »

Pokret Janisa Varufakisa podržao Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd na izborima

Nova ekonomija pre 1 dan
Pokret DiEM25, čiji je jedan od osnivača grčki političar Janis Varufakis, podržao je Pokret Ne da(vi)mo Beograd na predstojećim izborima za Skupštinu grada Beograda, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju inicijative, taj pokret je u četvrtak većinom glasova podržao Ne da(vi)mo... »

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Nova ekonomija pre 1 dan
Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila učešće s 51 odsto na 25 odsto u korist generalnog direktora Alekseja Krivoručka, koji je... »

U EU se baci mnogo hrane zbog pogrešnog tumačenja roka trajanja

Nova ekonomija pre 1 dan
Evropska komisija objavila je veliku studiju o uticaju oznaka rokova trajanja na bacanje hrane u EU, prema kojoj se godišnje u EU baci oko 90 miliona tona hrane, od čega se 10 odsto baci zbog oznaka trajnosti prehrambenih proizvoda, saopšteno je iz kabineta hrvatske evroposlanice Biljane Borzan... »

©2018 Netmark d.o.o.