Nova ekonomija » Vesti dana

http://www.novaekonomija.rs

Nova ekonomija

'Leoni' danas otvara novi pogon, posao za 1.125 radnika

Nova ekonomija pre 2 sata
Otvaranje novog proizvodnog pogona nemačke kompanije Leoni u Nišu trebalo bi da obezbedi posao za 1.125 radnika. Posle Niša, sledi i nova fabrika u Kraljevu, četvrta u Srbiji, čime će ovaj proizvođač kablova za auto-industriju imati najviše zaposlenih u našoj zemlji – više od 11.000.... »

Kao osnovni prihod od 560 evra mesečno dobija 2.000 nezaposlenih Finaca

Nova ekonomija pre 3 sata
Finska vlada odlučila je da ne produži pilot projekat isplate osnovnog dohotka, koji je privukao veliku pažnju svetske javnosti. Trenutno 2.000 nezaposlenih Finaca mesečno dobija isplatu od 560 evra kao osnovni prihod "Želja valde da nastavi finansiranje nestaje. Odbili su da to dodatno... »

'E reciklaža' iz Niša: Odlažemo fabriku zbog dugova države

Nova ekonomija pre 2 sata
Kompanija "E reciklaža" iz Niša saopštila je da odlaže za ovu godinu planirano otvaranje novog pogon za reciklažu i zapošljavanje još 100 radnika. Investicija firme za reciklažu električnog i elektronskog otpada se odlaže dok joj država ne isplati dugovanje i, kako je istaknuto, kreira... »

Možda će biti potreban novi gasovod za isporuke gasa iz Rusije

Nova ekonomija pre 3 sata
Gasprom ne isključuje mogućnost da će Evropi možda biti potreban novi gasovod za isporuke gasa iz Rusije, kaže potpredsednik te kompanije Aleksandar Medvedev "Ako Evropa iskaže svoje potrebe i bude spremna da potpiše neophodne ugovore, onda ne isključujem mogućnost da će biti potrebni novi... »

Kragujevac duguje više od 30 miliona evra bankama

Nova ekonomija pre 3 sata
Grad Kragujevac i lokalna javna preduzeća poslovnim bankama duguju više od 30 miliona evra. Do ovog podatka se dolazi kada se saberu cifre iz javno dostupnih i dokumenata koje je portal Presek dobio na osnovu zahteva za dostupnost informacija od javnog značaja.. Dug grada Kragujevca prema... »

Jagodina odlučila da poljoprivrednicima plaća iz budžeta kamate i obradu kredita

Nova ekonomija pre 1 sat
Skupština grada Jagodine donela je odluku da poljoprivrednicima koji podižu kredite za unapređenje proizvodnje plaća iz budžeta kamate i obradu kredita. Odluka je doneta "u cilju razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje”, a odnosi se na kredite podignute kod dve banke, rečeno je... »

Prvi nepalski milijarder u Srbiji: Idealna zemlja za razvoj biznisa

Nova ekonomija pre 2 sata
Binod Čodri, nepalski milijarder i vlasnik korporacije CG Corp Global Srbiju vidi kao idealnu zemlju za razvoj biznisa i najavljuje širenje poslovanja ovde Čodri je počeo kao ulični prodavac na Katmanduu, a završio na Forbsovoj listi najbogatijih na planeti, prošle godine je otvorio fabriku... »

Grad Palma planira zabranu izdavanja stanova turistima

Nova ekonomija pre 2 sata
Grad Palma na ostrvu Majorka planira da zabrani izdavanje stanova turistima i tako postane prvi španski grad koji će uvesti ovu meru. Gradonačelnik ovog grada Antoni Noguera rekao je danas da će gradske vlasti glasati za tu odluku, jer "nema ničeg goreg nego imati stanovnike koji ne mogu da... »

Sredstva za podizanje i rekonstrukciju ribnjaka u Vojvodini

Nova ekonomija pre 2 sata
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka na teritoriji AP Vojvodine, za 2018. godinu. Bespovratna sredstva se dodeljuju za ribnjake na površini od 1 do 50 ha. Maksimalna podrška na ovom konkursu iznosi... »

'Putevi Srbije' raskinuli ugovor: Nepunih devet kilometara završiće drugi izvođač

Nova ekonomija pre 1 sat
"Putevi Srbije" odlučuju da li će najjužniju deonicu Koridora 10 poveriti izvođaču sa kojim su raskinuli ugovor, jer su se jedino oni odazvali na javni poziv. Raskinut ugovor između "Puteva Srbije" i domaćeg konzorcijuma angažovanog na izgradnji deonice Koridora 10, od Srpske kuće do... »

Klop: Nismo Barselona, Salah je najbolji na svetu

B92  pre 2 sata  još 21 povezana

Šalja: ZSO tek posle sporazuma Kosova i Srbije

Danas  pre 14 sati  još 12 povezanih

Vučić: Poseta Tuska dobra vest za Srbiju

Politika  pre 1 sat  još 10 povezanih

Navijači Rome uhapšeni zbog pokušaja ubistva (VIDEO)

Beta  pre 27 minuta  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.