Nova ekonomija » Vesti dana

http://www.novaekonomija.rs

Nova ekonomija

Vučić: Trgovinski rat Kine i SAD će pogoditi ceo svet, pa tako i Srbiju

Nova ekonomija pre 10 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju. Vučić je kazao da se nada da će posle izbora u SAD nastupiti neka nova klima. "Stara poslovica kaže 'kad se slonovu tuku, trava strada'. Mi smo toliko mali, naša... »

Severna i Južna Koreja žele zajedničku organizaciju Olimpijskih igara 2032.

Nova ekonomija pre 10 sati
Dve Koreje već postigle dogovor o zajedničkom učestvovanju na OI 2020. Severna i Južna Koreja su postigle sporazum o zajedničkoj kandidaturi o organizaciji Olimpijskih igara 2032. godine, saopšteno je posle susreta južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina i severnokorejskog lidera Kim Džon... »

NBS: 24 banke u Srbiji imale dobit, a njih pet uknjižile minus

Nova ekonomija pre 7 sati
Ukupan neto dobitak pre oporezivanja svih 29 banaka u Srbiji za prva tri meseca 2018. godine iznosio je 17,6 milijardi dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Taj rezultat je približan ostvarenom u istom periodu prošle godine. U izveštaju NBS se navodi da su 24 banke imale dobit, a pet je... »

Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi

Nova ekonomija pre 10 sati
Organizacija Save the Children upozorila: Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi, upozorava organizacija Save the Children. Cene hrane rastu, a vrednost jemenske valute opada zbog konflikta, pa je veliki broj porodica nije u stanju da obezbedi hranu, prenosi BBC na... »

U Australiji uhapšen dečak osumnjičen za stavljanje igala u jagode

Nova ekonomija pre 8 sati
U Australiji uhapšen dečak osumnjičen za stavljanje šivaćih igala u jagode, prenose tamošnji mediji. Kako prenosi Index.hr, dečak je priznao da je stavio igle u jagode, a kao razlog je naveo - šalu. Nije poznato koliko ima godina. Iako vlasti za ovakav zločin propisuju kaznu zatvora do 10... »

Dačić: Plašim se da Priđtina nije u stanju da postigne dogovor

Nova ekonomija pre 9 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da rešenje za pitanje Kosova i Metohije nije na stolu i njega treba strpljivo tražiti. Ideja koja je izneta o razgraničenju je opcija koju je Aleksandar Vučić javno istakao i tek treba da bude predmet razgovora, jer objektivno razgovori nisu... »

Ponudili smo sindikatima da sve razredne starešine uđu u devetu grupu

Nova ekonomija pre 6 sati
Mladen Šarčević, ministar prosvete: Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su sindikati u prosveti dobili fer ponudu - da sve razredne starešine uđu u devetu platnu grupu. On je pojasnio da matrica za platne razrede podrazumeva i razliku u kvalitetu rada, a da su sindikati dobili... »

Još dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila na jugu Srbije

Nova ekonomija pre 10 sati
Na području Nišavskog i Topličkog okruga od groznice Zapadnog Nila od avgusta do sada registrovano je dvoje obolelih od groznice Zapadnog Nila i oni se nalaze na lečenju na Klinici za infektivne bolesti u Nišu. "Sumnja na oboljevanje od te bolesti se prijavljuje Institutu, već samo slučajevi... »

Poljski predsednik: Tramp bi mogao da zaustavi Severni tok 2

Nova ekonomija pre 13 sati
Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da američki predsednik Donald Tramp može da donese odluku koja bi zaustavila projekat gasovoda Severni tok 2. - Odluka je u američkim rukama. Nadam se da će predsednik doneti tu odluku - rekao je Duda odgovarajući na pitanje poljske televizije o... »

Skeptični smo prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije

Nova ekonomija pre 8 sati
Hajko Mas, nemački ministar spoljnih poslova: Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je Berlin skeptičan prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije. Mas je u Tirani rekao da postoji strah od domino efekta, preneo je AP. "Skeptični smo i diskretni po tom... »

©2018 Netmark d.o.o.