Nova ekonomija

Lekari u novopazarskoj bolnici dobijali manju platu od zakonom propisane

Nova ekonomija pre 8 sati
Opšta bolnica Novi Pazar isplaćivala je zaposlenima manje plate od zakonom propisanih jer je pogrešno izračunavala naknade za dežurstva i minuli rad, sledi iz najnovijeg izvešaja Državne revizorske institucije (DRI). Opšta bolnica Novi Pazar nije… »

Danas odluka o sudbini Aja Sofije

Nova ekonomija pre 8 sati
Vrhovni sud Turske danas će verovatno saopštiti da je pretvaranje istanbulske Aja Sofije u muzej nezakonito, i planira se da ona bude pretvorena u džamiju uprkos strahovima međunarodne zajednice, prenosi Al Jazeera. Predsednik Erdogan predložio je… »

Zaposleni dužni da prijave ako je neko u porodici zaražen

Nova ekonomija pre 9 sati
Ministarstvo za rad donelo je pravilnik za poslodavce i zaposlene sa preventivnim merama za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, koji će stupiti na snagu 11. jula, objavio je Službeni glasnik. Poslodavci do 10. avgusta da donesu plan primene… »

Studenti u Parizu: Ne želimo da mirno sedimo na uništavanje demokratije u Srbiji

Nova ekonomija pre 28 minuta
U trenutku dok su se u centru Beograda dešavali protesti, srpski studenti u Parizu su takođe organizovali skup ispred rezidencije Ambasadorke Srbije u Parizu, a uoči posete Aleksandra Vučića Francuskoj. Studenti su kao glavni razlog protestnog… »

NBS: Devizne rezerve na kraju juna 14 milijardi evra

Nova ekonomija pre 2 sata
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju ovog juna iznosile 14 milijardi evra, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Deviznim rezervama na tom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 147 odsto i više od šest meseci uvoza… »

Od svih odeljenja za darovite jedino su sportska popunjena

Nova ekonomija pre 2 sata
Od svih specijalizovanih odeljenja za darovite učenike, jedino su sportska „planula“ u prvom roku gde ni jedno od planiranih 280 mesta na republičkom nivou nije ostalo slobodno, saznaje Politika. Najviše nepopunjenih mesta za talente ostalo je u… »

Kada će evro zameniti kunu i lev?

Nova ekonomija pre 2 sata
Hrvatska i Bugarska očekuju da uđu u preliminarnu fazu usvajanja evra kao svoje valute u naredne tri godine, jer su, kako je javio Rojters, zvaničnici Evro zone spremni na taj korak. Uvođenjem Hrvatske i Bugarske u ERM-2 mehanizam deviznog kursa… »

Zelena arhitektura: U Kini se gradi bolnica sa hiljadu biljaka

Nova ekonomija pre 4 sata
U gradu Šendženu, na jugoistoku Kine, u naredne tri godine gradiće se poseban centar za rehabilitaciju koji bi trebalo da bude potpuno otvoren ka zajednici i integrisan u urbano tkivo četvrti prenosi portal Gradnja.rs. Autor rešenja je arhitekta… »

Zaposleni u Fordu traže da kompanija prestane da pravi policijska vozila

Nova ekonomija pre 3 sata
Zaposleni u Fordu zatražili su od rukovodstva kompanije da prestane sa proizvodnjom i prodajom policijskih vozila, prenosi The Verge. Nacionalni protesti su naterali neke Fordove zaposlene da preispitaju odnos kompanije sa policijom. Pitanje je… »

Grčka: Brine broj zaraženih turista, rano za zatvaranje granica

Nova ekonomija pre 3 sata
Napore Grčke da zaustavi širenje koronavirusa i istovremeno otvori granice za strane turiste, zbog svoje ekonomije, komplikuje porast "uvezenih" slučajeva Covida-19, posebno iz balkanskih zemalja, piše Katimerini, uz vest da vlasti razmatraju neka… »

Nova ekonomija, najnovije vesti »