Nova ekonomija

Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja APR-u

Nova ekonomija pre 4 sati
Rok za dostavljanje redovnih finansijskih izveštaja za 2022. godinu APR-u ističe sutra, u ponoć 31. marta, saopštila je Agencija za privredne registre (APR). Zaključno sa jučerašnjim danom, izveštaje je dostavilo u skladu sa Zakonom o… »

Besplatne obuke Udruženja poslovnih žena Srbije

Nova ekonomija pre 9 sati
Udruženje poslovnih žena Srbije održaće besplatne obuke za pripadnice romske zajednice i druge teže zapošljive kategorije žena tokom 2023. godine. Obuke imaju za cilj podršku inkluziji, ekonomskom osnaživanju i samozapošljavanju žena, navodi se… »

Inflacija u Nemačkoj počela da usporava

Nova ekonomija pre 4 sati
Međugodišnji rast potrošačkih cena u Nemačkoj u martu će iznositi 7,4 odsto, ukazuje fleš procena tamošnjeg Federalnog zavoda za statistiku (Destatis). U odnosu februar ove godine, očekuje se da rast cena iznosi 0,8 odsto. Nakon što je u januaru… »

Jedinstveni tim bilding na snegu okupio preko 120 učesnika iz 18 kompanija

Nova ekonomija pre 6 sati
Prva Ski biznis Liga u Srbiji, poseban koncept tim bildinga na snegu, održan je ovog vikenda na Kopaoniku u organizaciji kompanije Kvantum sport. Liga je koncept tim bildinga na snegu i namenjena je zaposlenima u firmama i kompanijama sirom naše zemlje… »

Smanjene subvencije za osiguranje useva u pet upravnih okruga

Nova ekonomija pre 2 sata
Poljoprivredni proizvođači iz Užica i okoline nezadovoljni su uredbom kojom je Vlada Srbije, bez prethodne najave smanjila subvenciju za osiguranje useva sa 70 na 40 odsto u pet okruga. Pored toga nastavili su da poskupljuju troškovi proizvodnje. Kako… »

Čačak raspisao tender za izgradnju „Vidikovca Kablar“

Nova ekonomija pre 4 sati
Grad Čačak raspisao je tender za radove na izgradnji objekta „Vidikovac Kablar“ na području Ovčarsko-kablarske klisure. Objekat će se graditi na katastarskoj opštini Rošci. „Konačna vrednost radova iz predmeta ovog ugovora utvrdiće se na… »

Malinari u utorak pregovaraju sa Ministarstvom poljoprivrede

Nova ekonomija pre 2 sata
Malinari okupljeni u Udruženje „Naše voće Srbija“ će se u utorak, 4. aprila, sastati sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede. Njihovi predstavnici očekuju rešenje nagomilanih problema u tom sektoru poljoprivrede, koji su se preneli iz… »

Fejsbuk razmatra ukidanje političkog oglašavaj u Evropi

Nova ekonomija pre 4 sati
Menadžeri kompanije Meta raspravljaju o potpunoj zabrani političkog oglašavanja u Evropi. Metu brine da njene društvene mreže (Fejsbuk i Instagram) neće biti u stanju da se pridržavaju predstojećih propisa EU koji se odnose na onlajn kampanje… »

Nikola Vukelić, ugostitelj iz Inđije: Inspektori nas zatvorili zbog „kvačice“ u potpisu pevača

Nova ekonomija pre 4 sati
Nikola Vukelić, preduzetnik Iz Inđije, kaže da su poreski inspektori zatvorili njegov restoran „Maria Partel“ na dve nedelje početkom marta ove godine, samo zbog greške u potpisu jednog ugovora sa jednim estradnim umetnikom. „U zapisniku… »

Naučnici traže pauziranje razvoja veštačke inteligencije

Nova ekonomija pre 9 sati
Desetine naučnika, stručnjaka i tehnoloških lidera, uključujući izvršnog direktora kompanija Tviter i Tesla Ilona Maska, nedavno su potpisali apel u kojem pozivaju da se razvoj veštačke inteligencije uspore, kako bi mogli da se prouče… »

Nova ekonomija, najnovije vesti »