Nova energija » Vesti dana

http://novaenergija.net

Nova energija

Nove opcije na Viber aplikaciji

Nova energija pre 3 sata
Gotovo po pravil, ne ažuriramo redovno svoje aplikacije i odlažemo ovaj potez sve dok ne dođe poslednji momenat za to, a čini se da nikada nije pravi trenutak. U Viberu kažu da u poslednje vreme, svako ažuriranje Viber aplikacija donosi više alata za efikasnu, jednostavnu i besplatnu... »

Google Maps prikazuje najbližu lokaciju punjača električnih vozila

Nova energija pre 4 sata
Pronalaženje mesta za brzo punjenje baterije električnog automobila možda će od sada biti malo lakše, s obzirom da je Google objavio na svom zvaničnom blogu da dodaje opciju za prikazivanja lokacija za punjenje električnih vozila u Google Maps. Najbliži punjači za punjenje baterija na... »

Android aplikacije ubuduće će se naplaćivati?

Nova energija pre 1 dan
Američki IT gigant menja način izdavanja dozvola za korišćenje Android aplikacija u Evropi. Preciznije, Google će proizvođačima Androida naplaćivati aplikacije. Tako, kao što je ranije najavio njegov izvršni direktor Sander Pičai, planira prvi put da naplati Play Store i druge Google... »

Srbija nije na crnoj listi Google-a

Nova energija pre 1 dan
Juče je medije i internet preplavila informacija o tome da je Srbija stavljena na crnu listu Google-a, nakon što je korisnicima iz Srbije postalo nemoguće da registruju nalog za G Suite. Pretpostavka je bila da je Srbija sklonjena sa spiska zemalja u kojima je G Suite dostupan zbog preporuka... »

Winamp dobija mobilnu aplikaciju

Nova energija pre 2 dana
Četiri godine nakon što je Winamp prešao u ruke kompanije Radionomy, legendarni muzički plejer iz prošlosti dobija novi život, budući da kompanija već radi na verziji Winamp 5.8, te se odnedavno spekuliše i o tome da bi fokus u okviru neke sledeće varijante mogao da bude na mobilnoj... »

Kako da lako dođete do besplatnog Wi-Fi signala?

Nova energija pre 2 dana
Koliko ste puta bili u situaciji da vam treba internet, potrošili ste sve megabajte, a niste kod kuće? Pokušajte s besplatnim Wi-Fi-jem. Naravno, spajanje na prvu dostupnu mrežu bez lozinke nikad nije dobra ideja, ali, na sreću, postoje metode koje ceo proces olakšavaju i čine barem malo... »

Microsoft uvodi opciju za diktiranje u Office aplikacije

Nova energija pre 3 dana
Microsoft je još početkom 2018. počeo da uvodi opciju za diktiranje u Word desktop aplikacije, da bi sada za lansiranje spremio i verziju za Office web aplikacije. Tako bi opcija koja izgovoreno pretvara u kucani tekst na Word i OneNote trebalo da pristigne tokom sledeće nedelje, a kao deo... »

Veliki potencijal za unapređivanje poljoprivrede leži u digitalizaciji njenih alata

Nova energija pre 3 dana
Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva – ICT Hub, nastavio je sa organizacijom AgTech skupova, a u trećem događaju ovog tipa, domaći stručnjaci predstavili su svoje viđenje ovog aktuelnog fenomena. Kako navode organizatori, cilj ovih okupljanja je promovisanje inovativnih tehnologija i... »

APR uveo onlajn osnivanje DOO

Nova energija pre 3 dana
Agencija za privredne registre uvela je novu elektronsku uslugu za privredna društva – osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO) elektronskim putem. Osim što više nije potrebno dolaziti na šalter ili slati dokumenata poštom, e-registracija je i jeftinija. Naknada... »

Facebook uvodi opciju brisanja poslatih poruka

Nova energija pre 4 dana
Kompanija Facebook počela je da testira opciju “unsend” za aplikaciju Messenger, koja omogućava korisniku da izbriše poslatu poruku, kako bi ona u potpunosti bila uklonjena iz chata. Ranije ove godine Facebook je tajno izbrisao stare poruke koje je putem Messengera poslao osnivač i direktor... »

©2018 Netmark d.o.o.