Nova energija » Vesti dana

http://novaenergija.net

Nova energija

8 visokotehnoloških gradova budućnosti

Nova energija pre 14 sati
Uveliko se planira izgradnja novih gradova ne bi li se sa postojećih skinulo breme. Idealno, oni bi trebalo da obezbede poslove i stanovanje, ali i da budu održivi i istovremeno klimatski neutralni. Da li je ovo realan cilj? Neom – budućnost pustinje Ako sve bude teklo kako bi to saudijski... »

Dok vi gledate pametni televizor – on gleda vas

Nova energija pre 15 sati
Istraživače američke organizacije za zaštitu potrošača Consumer Reports posebno je zabrinula činjenica da u pametnim televizorima nisu korišćene ni osnovne bezbednosne prakse. Na tržištu je sve više pametnih televizora, naprednih uređaja koji uz redovan televizijski program korisnicima... »

Evropska komisija nezadovoljna radom Facebooka i Twittera

Nova energija pre 15 sati
Evropska komisija izrazila je nezadovoljstvo jer pojedine društvene mreže nisu još ažurirale mere koje se odnose na bolju zaštitu privatnosti korisnika. Facebook, Twitter i Google plus danas su saopštili da su sproveli izmene po tom pitanju u skladu sa zahtevima evropskih vlasti, ali Komisija... »

Srbi više vole stvarnu povezanost s ljudima od virtuelne

Nova energija pre 16 sati
Velikoj većini građana Srbije više znači stvarna povezanost s bliskim ljudima u odnosu na virtuelnu, budući da bi se 73 odsto njih radije odrekli mobilnog telefona nego izlaska sa prijateljima, pokazalo je istraživanje kompanije “Huawei” – “Odnosi prema telefonu”, sprovedeno u 12... »

Saradnja Google i Getty Images u poštovanju autorskih prava fotografa

Nova energija pre 4 dana
Kompanija Google najavila je saradnju sa agencijom Getty Images, na osnovu koje će se formirati višegodišnje partnerstvo u vezi sa licenciranjem fotografija, a dve godine pošto je ova fotografska agencija Evropskoj komisiji podnela pritužbu zbog zloupotrebe autorskih prava u okviru Google-ovih... »

Policija u Kini koristi naočare za prepoznavanje kriminalaca

Nova energija pre 4 dana
Kina sve više računa na tehnologiju u borbi protiv kriminala. Kineska policija ove nedelje počela je da koristi posebne naočare za prepoznavanje lica na železničkim stanicama, koje mogu da identifikuju potencijalne sumnjive osobe u masi ljudi. Naočare, proizvedene upravo za potrebe policije,... »

Putujte sigurno uz AMS Osiguranje

Nova energija pre 5 dana
Spremate se za odlazak na skijanje? Činjenica je da su povrede na skijanju veoma česta pojava, a samo lekarski pregled u inostranstvu može da vas košta preko 50 evra. Odaberite pravo osiguravajuće društvo, zaključite polisu Putnog zdravstvenog osiguranja i krenite na zimovanje potpuno... »

Twitterov novi limit od 280 simbola nije preterano popularan

Nova energija pre 5 dana
Prošle godine Twitter je predstavio izmenu u okviru svoje platforme, koja korisnicima omogućava da objavljuju tvitove sa do 280 simbola. Ovo je predstavljalo dupliranje prethodnog limita, koji je iznosio 140 znakova. Na početku je delovalo kao da će ovaj potez biti veoma popularan, ali izgleda... »

Ovako su kamere za telefone napredovale u poslednjih pet godina

Nova energija pre 5 dana
DxOMark je objavio zanimljiv osvrt na to kako su kamere za telefone evoluirale tokom poslednjih pet godina, počevši od trenutka kada je poznata laboratorija za testiranje kamera počela sa testovima telefona u 2012. godini. Grafikon iz priloga pokazuje koliko su ukupni rezultati Photo i Video... »

Facebook testira opciju od koje mnogi strepe

Nova energija pre 6 dana
Facebook je počeo sa testiranjem „down-vote“ opcije, potvrđuje “Tech Crunch”. Ipak, postoji bojazan da će to samo još više dati vetar u leđa internet nasilnicima. Facebook je navodno počeo sa testiranjem „down-vote“ opcije, tačnije prijavljivanja neadekvatnih komentara. Mala... »

©2018 Netmark d.o.o.