Nova energija » Vesti dana

http://novaenergija.net

Nova energija

Facebook najavio novi sistem za proveravanje činjenica

Nova energija pre 10 sati
Facebook je najavio sistem za proveravanje činjenica koje se dele na ovoj platformi, te ga već predstavio u Velikoj Britaniji. Osnovni cilj nove funkcije je da se stane na put web-stranicama koje dele lažne vesti kojih je sve više. Sistem će funkcionisati u saradnji sa Full Fact organizacijom... »

Zavisnost od društvenih mreža ima slične osobine kao alkoholizam

Nova energija pre 11 sati
Poslednja istraživanja ukazuju na to da oni koji postanu zavisni od društvenih mreža često donose pogrešne odluke, slično kao oni koji su zavisni od alkohola ili opojnih supstanci. Istraživanje sprovedeno na Državnom univerzitetu u Michiganu pokazalo je da oni koji preterano koriste... »

U Novom Sadu postavljen prvi dvosmerni automat za kriptovalute

Nova energija pre 1 dan
U poslednje vreme među Novosađanima, došlo je do povećanog interesovanja za trgovinu kriptovalutama, što je rezultiralo i postavkom prvog dvosmernog automata u gradu, na kojem je moguća kupovina najpopularnijih kriptovaluta u svetu. Nakon Beograda i Novi Sad od nedavno pruža mogućnost... »

Fotografija jajeta oborila rekord i postala najpopularnija na Instagramu

Nova energija pre 1 dan
Fotografija jajeta oborila je dosadašnji rekord Kajli Džener koja je imala najviše lajkova na jednoj objavi na Instagramu. Džener je držala lidersku poziciju sa 18 miliona lajkova, a sada je jaje broj jedan. Neverovatna kampanja pokrenuta je na ovoj društvenoj mreži pre 10 dana nakon što su... »

IMDb pokrenuo servis za emitovanje filmova

Nova energija pre 1 dan
IMDb je već dugo poznat kao mesto koje nudi odgovore na sva filmska pitanja, te informacije o bilo kojem filmu koji je napravljen pod kapom nebeskom, a sada usluge koje pruža idu još dalje, budući da je pokrenuo sopstveni servis za emitovanje filmskih sadržaja. Naime, radi se o servisu Freedive... »

Novi ciklus IT prekvalifikacija za zaposlene

Nova energija pre 2 dana
Nedavno nam je stigla vest o tome da se prekidaju IT prekvalifikacije za nezaposlene. Sa druge strane, obuka se nastavlja za one koji već imaju posao. Ugovori sa deset izvođača koji će vršiti obuke u programu Prekvalifikacija za IT sektor namenjene zaposlenim kandidatima koji sprovodi... »

Kako da zaštitite pametni telefon od hakera?

Nova energija pre 2 dana
Možda na svom pametnom telefonu ne čuvate državne tajne, ali sigurno držite informacije koje bi mogle da posluže hakerima za krađu identiteta ili novca sa bankovnog računa. Ako želite da se zaštitite od hakera, instalirajte ažuriranja softvera čim postanu dostupna. Ali kada instalirate... »

Prodaja pametnih telefona pala u 2018. prvi put u istoriji

Nova energija pre 3 dana
Globalno tržište pametnih telefona zabeležilo je u 2018. prvi godišnji pad ikada, izveštava tv mreža Si-En-En (CNN) dodajući da su dva najveća igrača u toj industriji, Epl i Samsug, pretrpela snažne udarce. I Epl i Samsung su izvestili o padu prodaje u poslednjem kvartalu 2018, dok je... »

IT prekvalifikacija “na pauzi”: Od 700 programera samo 17 odsto našlo posao

Nova energija pre 3 dana
Digitalizacija – prioritet je Vlade Ane Brnabić. Zato je od 2017. država u prekvalifikaciju radno sposobnih za rad u IT sektoru uložila oko dva miliona evra. Ipak, posao programera je za sada dobilo manje od 20 odsto prekvalifikovanih, pa je Nacionalna služba za zapošljavanje odlučila da... »

Spavanje na poslu postaje obavezno u Japanu

Nova energija pre 4 dana
Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mestu postane deo radnih obaveza svakog zaposlenog. Tu se ne misli da će zaposleni dobiti nekoliko minuta da sklope oči ispred svog računara, već će na raspolaganje dobiti sobu za spavanje. Odlučili su to nakon što je novo istraživanje... »

Vladi Mejove izglasano poverenje

RTV  pre 27 minuta  još 59 povezanih

Vučić: Srbija je pouzdan partner Rusiji, ja ne lažem

RTV  pre 8 sati  još 43 povezane

AO - Nadal "kosi" Australijance, neka se spremi sledeći

Sportske.net  pre 7 sati  još 54 povezane
©2018 Netmark d.o.o.