Novi magazin » Vesti dana

http://www.novimagazin.rs

Novi magazin

Merkel iznela nemački stav o odlaganju Bregzita

Novi magazin pre 13 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da bi lideri EU mogli da odobre kratko odlaganje datuma Bregzita ukoliko britanski parlament sledeće nedelje usvoji dva puta odbijeni sporazum o istupanju. Prema njenim rečima, ako se to ne desi možda će biti potreban još jedan samit šefova... »

Srpski fudbaleri: Pokazali smo sami sebi da možemo

Novi magazin pre 13 sati
Fudbalski reprezentativci Srbije rekli su da su u prijateljskoj utakmici protiv Nemačke, koja je završena nerešeno, sami sebi pokazali da mogu da pariraju najjačim selekcijama. "Pokazali smo sami sebi da možemo. Liga nacija nam je dobro došla jer je veliki broj mladih igrača tu iskoristio... »

Gojković: Ova sednica bila prilika da se poslanici vrate u salu i iznesu svoj stav o Vojvodini

Novi magazin pre 5 sati
Predsednica Skupštine Srbije i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da nije u pitanju farsa, ni političko potkusurivanje to što je na dnevni red sednice stavljen Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezoluciji o Vojvodini na zahtev Lige... »

Novi bilans: 83 žrtve na trajektu koji je potonuo u Iraku

Novi magazin pre 3 sata
U nesreći trajekta koji je potonuo na reci Tigar kod Mosula stradale su 83 osobe, saopštile su danas iračke vlasti novi bilans žrtava. Vlasti su u prvom bilansu navele da je stradalo najmanje 40 ljudi, a u kasnijem izveštaju je navedena 71 žrtva. U trajektu je bilo više od 100 ljudi, među... »

DS o presudi Karadžiću: Vlast u Srbiji da prestane da predstavlja ratne zločince kao heroje

Novi magazin pre 11 sati
Demokratska stranka (DS) osudila je danas "svaku relativizaciju" presude u Hagu kojom je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u BiH i pozvala aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "prestanu sa kampanjom... »

Ministarstvo: Kineska LGNEA ispunila uslove da postane većinski vlasnik Ikarbusa

Novi magazin pre 2 sata
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je danas da je kineska kompanija "Landžu Guangdong nju enerdži automobile" (LGNEA) ispunila sve uslove da postane većinski vlasnik srpskog preduzeća Ikarbus. "Kinezi su dali garanciju da će Ikarbus biti ponos Srbije",... »

Identifikovane žrtve napada u Krajstčerču

Novi magazin pre 15 sati
Novozelandska policija saopštila je danas da je identifikovano svih 50 žrtava dvostrukog napada na džamija u Krajstčerču. "Pre nekoliko minuta završen je proces identifikacije svih 50 žrtava i sve porodice su obaveštene", rekao je policijski zvaničnik Majk Buš. Napad na dve džamije u... »

Brnabić: Vlast ničim nije izazvala radikalizaciju protesta

Novi magazin pre 3 sata
Premijerka Srbije Ana Branbić izjavila je danas da vlast ničim nije izazvala radikalizaciju protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu. "Nasilnim upadom u Radio televiziju Srbije za mene su mirni protesti završeni", rekla je Brnabić za RTS i dodala "to što sam ovde, to je moja podrška RTS-u".... »

Šešelj: Presuda Karadžiću predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa

Novi magazin pre 10 sati
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da je presuda kojom je bivši predsednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić osuđen u Hagu na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH, "u potpunosti neodrživa sa aspekta pravničke struke"... »

Selektor Nemačke ljut zbog opasnog starta Pavkova

Novi magazin pre 13 sati
Selektor reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je njegov fudbaler Leroj Sane imao sreće, nakon opasnog starta igrača Srbije Milana Pavkova u prijateljskoj utakmici. Nemačka i Srbija odigrale su sinoć u Volfsburgu nerešeno 1:1. Pavkov je debitovao za reprezentaciju Srbije, a u nadoknadi... »

©2019 Netmark d.o.o.