Organ vlasti

Kako stvoriti zdravu rutinu rada od kuće?

Organ vlasti 20.02.2021
Neka vaš radni dan radi za vas Svakog meseca odvojite vreme da ponovo procenite svoj raspored Proverite svoje lične navike Da li radite od kuće, kako se nosite sa tim izazovom i koje navike vam pomažu da ostanete prisebne i svoje? Rad od kuće nije… »

Jesam li manje žena ako ne želim decu?

Organ vlasti 19.02.2021
„Pa, kada planirate da imate decu?“. Pa makar ga postavila i samo jedna, dovoljan je razlog da se ozbiljnije pozabavimo ovom temom i razbijemo predrasude kojima smo, zbog ovog stava, izložene. Povod za ovaj tekst je, u stvari, članak pronađen na… »

Besplatni ulošci i tamponi u svim školama na Novom Zelandu!

Organ vlasti 19.02.2021
Vest je potvrdila je premijerka Novog Zelanda, Jacinda Arden, što predstavlja krunu dugogodišnje borbe da se jedno od osnovnih prava za ženski pol, pravo na pristup osnovnoj higijeni. Naime, u ovoj zemlji (a ne sumnjamo i širom sveta), hiljade… »

Korona virus tema 3. sezone serije ISLEDNICA

Organ vlasti 17.02.2021
Treća sezona serije se vraća u Toronto, gde islednica Dženi Kuper prevazilazi svoje traume i prihvata sebe. U procesu isceljenja, ona i njen dečko Liam više nisu zajedno, a smrt joj “kuca na vrata” uz mnoštvo novih slučajeva povezanih sa korona… »

Kiko Milano Ray of Love: kolekcija u boji ljubavi

Organ vlasti 09.02.2021
SIJATE… …BLISTAJU VAM OČI… …NE MOŽETE DA PRESTANETE DA SE OSMEHUJETE… IZGLEDA DA STE SE ZALJUBILI ❤️. U čast najromantičnijeg dana u godini, KIKO Milano lansirao je kolekciju proizvoda Ray of Love koja predstavlja pravu poslasticu… »

Raspisan konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa u 2021. godini

Organ vlasti 02.02.2021
U okviru ovog programa biće podržana dva stripska projekta u vidu umetničke rezidencije strip autorke/autora iz Srbije u Angulemu (Francuska) tokom juna i jula 2021. godine, kao i francuske strip autorke/autora koji će boraviti u Pančevu (Srbija) u… »

Slučajevi Gospođice Marpl samo na Epic Drama!

Organ vlasti 02.02.2021
Pored veoma popularnih serija kao što su „Mladi inspektor Mors“ i „Detektiv Murdok“, koje svojim brojnim gledaocima pružaju vrhunsku zabavu u vidu misterija i ubistava, kanal Epic Drama je odlučio da je pravo vreme da se njegovoj postavi… »

Bela kraljica, istorijska serija po istinitom događaju

Organ vlasti 02.02.2021
Radnja je smeštena u Engleskoj u 15. veku iako je snimana na lokaciji u Belgiji. Ova kompleksna epska saga zasnovana je na istorijskom romanu Filipe Gregori “Rat rođaka” (The White Queen, The Red Queen, and The Kingmaker’s Daughter). Serija je… »

Šta spada u poštovanje granica i kako da znate kad je vreme za uzbunu?

Organ vlasti 02.02.2021
Kad bismo imale mrvu više vremena, tačno bismo odredile deo dana da sedimo, sakupljamo, uobličavamo i objavljujemo sve objave Neposlušne sa Twittera jer upravo to što ona radi jeste ono što je našem društvu u celini neophodno. U nedostatku… »

Zašto žrtve ćute? I zašto su žrtve te koje su krive, a ne napasnik?

Organ vlasti 17.01.2021
Zatečeni slučajem koji od juče ne prestaje da deli srpsku i ex-Yu javnosti, o tome da je Mika Aleksić uhapšen zbog zlostavljanja i silovanja, a po prijavi glumice Milene Radulović i još nekoliko žrtava, odlučile smo da sa vama podelimo… »