Peščanik » Vesti dana

http://pescanik.net

Peščanik

Velika šizma 2018.

Peščanik pre 6 sati
Sa značajnim datumima kao što su 16. jul 1054. kada se hrišćanstvo podelilo na istočno i zapadno i 31. oktobar 1517. kada se zapadno podelilo na katolike i protestante, 15. oktobar 2018. će možda ući u istoriju kao početak trećeg Velikog raskola. Toga dana je održana vanredna sednica... »

Devica za bezgrešno začeće

Peščanik pre 8 sati
Tragao sam, kao i uvek što činim, za šampionskim poduhvatom prošlonedeljne bizarnosti. To mi je omiljena mučna zabava u obilju ponude takve robe na ovdašnjoj tržnici. Ovaj sasvim iščašeni svet sa uklještenim nervima uvek iznova traži sebi javnu potrebu nastrane osobenosti. Nema dvojbe da... »

Sajam knjiga u Beopolisu

Peščanik pre 9 sati
Od 22. do 31. oktobra, u knjižari Beopolis u Domu omladine i ove godine možete naći sva izdanja Fabrike knjiga sa sajamskim popustom. Između dva sajma Fabrika je objavila sledeće naslove: Viktor Ivančić, ROBI K. I. 1984-2000, ROBI K. II. 2000-2005, ROBI K. III. 2005-2009, ROBI K. IV.... »

Media freedom in Serbia today

Peščanik pre 9 sati
We wish to inform you about the key issues, problems and processes related to media and media freedom in Serbia today and to explain our views and attitudes, as well as arguments we based them on. The information provided here will help you fully understand the complexity and stratification of the... »

Dekada dekadencije

Peščanik pre 9 sati
Vladajuća stranka je svečano proslavila deset godina od osnivanja. Šest i po godina od dolaska na vlast nije. Ne zato što vlast nema šta da slavi već zato što joj pominjanje dužine vladanja ne ide u prilog. Jer za sve svoje neuspehe i dalje krivi prethodnu vlast. Koje već sedmu godinu nema... »

O limunu i mafiji

Peščanik pre 2 dana
Za danas najslavniju kriminalnu organizaciju na svetu zna se bar od 1870-ih, kada je jedan sicilijanski gazda zapisao da mu je lokalna banda mafijaša toliko ugrozila posao da je morao da pobegne sa ostrva. Koza nostra i njeni severnoamerički izdanci opisani su u mnogim knjigama, filmovima i delima... »

Prva među neznalicama

Peščanik pre 2 dana
Premijerka Ana Brnabić je juče nastupila na Beogradskom bezbednosnom forumu. Ovo je bila retka prilika da predsednicu vlade čujemo u manje kontrolisanim uslovima nego obično. Publika je bila brojna i ne nužno probrana u vladi Srbije. Samim tim su se povećavale šanse da Brnabić bude upućeno... »

Promena smera

Peščanik pre 2 dana
Vest da je predsednica skupštine najavila borbu protiv „preletača“ u javnosti je dočekana sa zasluženim podsmehom, jer je upravo predsednica skupštine jedan od najpoznatijih primera prakse protiv koje je najavila borbu. Postoji međutim i drugi aspekt ove vesti, koji nije adekvatno... »

Mimo i magarci

Peščanik pre 3 dana
Domeniko/Mimo Lukano, gradonačelnik gradića Riače (ili lokalno Riači) u Kalabriji je u kućnom pritvoru i biće mu suđeno. Salvini, italijanski ministar unutrašnjih poslova, dao ga je uhapsiti pod sumnjom da je nekoj izbeglici savetovao da se uda za italijanskog građanina i tako skrati duge... »

Opereta na vodi

Peščanik pre 3 dana
Kulturna javnost tumara od slučaja do slučaja, kao što prvi čovek kulture Vladan Vukosavljević ide od rijalitija do rijalitija, bilo da najavljuje njihovu restrikciju ili tako što ih sam proizvodi. Ovoga puta reč je o Narodnom pozorištu u Beogradu, njegovoj unutrašnjoj kadrovskoj politici,... »

©2018 Netmark d.o.o.