Pressek

Kraljevo: Osumnjičeni za pranje novca i poresku utaju

Pressek pre 1 dan
Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeno je 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja i oštetile budžet Republike Srbije za 39.801.120… »

Kragujevac prvi u Srbiji gasi kotlarnice na ugalj

Pressek pre 1 dan
Kragujevac će biti prvi grad u Srbiji u kom će zahvaljujući podršci EBRD, gradska toplana u potpunosti preći na gas. Uz saniranje deponije pepela što je takođe predviđeno u ovoj godini, ukupna vrednost projekta iznosi 18 miliona evra. Evropska… »

Jedno razmišljanje na temu iseljenja Muzeja žrtava genocida iz Kragujevca

Pressek pre 1 dan
Pred Noć muzeja Kragujevčani su se uzjogunili odlukom Narodne skupštine da se Muzej žrtava genocida u Srbiji izmesti iz Kragujevca u Beograd. Kako je uz ovu vest plasirana fotografija Muzeja „21. oktobar”, mnogi Kragujevčani su se uplašili da se… »

Koncert za Gavrila danas u Velikom parku

Pressek pre 1 dan
Studenti kragujevačkog Filološko umetničkog fakulteta održaće u subotu, 15. maja, humanitarni koncert za lečenje Gavrila Đurđevića. Studenti sa Odseka za muzičku umetnost sviraće klasičnu i filmsku muziku, a njihove kolegame sa Odseka za… »

Kragujevac: Promocija knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP”

Pressek pre 1 dan
„Kako je jedna ceduljica srušila MUP” naziv je publikacije koja će u ponedeljak 17. maja biti predstavljena u Kragujevcu. Višegodišnje istraživanje fenomena korupcije i vladavine prava, autor Siniša Janković pretočio je u studiju intigantnog… »

DS: Premeštanjem „Muzeja žrtava genocida” u Beograd država unižava Kragujevac

Pressek pre 2 dana
Odlukom Skupštine Republike Srbije „Muzej žrtava genocida” premešten je iz Kragujevca u Beograd. - Ovim činom ne samo da je još jedanput vlast Srpske napredne stranke pokazala da ne namerava da u Kragujevcu zadrži bilo koju instituciju… »

Poziv penzionerima za besplatan boravak u banjama

Pressek pre 2 dana
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas poziv penzionerima da se prijave za odlazaka na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima u Srbiji. Pravo da se jave na oglas Republičkog fonda za penzijsko i… »

SSP: Novi stadion u Kragujevcu je samo lažno predizborno obećanje

Pressek pre 2 dana
Svesna je vlast koliko Kragujevčani vole fudbal. U duhu predizbornih ubiranja glasova obećali su stadion koji će biti završen do 2021. godine. - Najpre ga je Marko Blagojević najavio pre dve godine ispred Vlade republike Srbije. Zatim su pre izbora… »

Sutra izvlačenje u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Pressek pre 2 dana
Prvo izvlačenje u novom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“ biće održanou subotu, 15. maja, u 18 sati, uz direktan prenos na prvom programu RTS-a, saopšteno je iz Vlade Srbije. U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije uz podršku… »

Nastavak saradnje grada Kragujevca i Centra za promociju nauke

Pressek pre 2 dana
Predstavnici grada Kragujevac, Centra za promociju nauke Beograd i Centra za obrazovanje potpisali su u zgradi Gradske uprave Memorandum čime su, u narednih pet godina, ozvaničili nastavak postojeće uspešne saradnje. U ime grada Kragujevca Memorandum… »

Pressek, najnovije vesti »