Radio sto plus

Kineski predsednik pozvao Putina da poseti Kinu tokom godine

Radio sto plus pre 20 sati
“Pozvao sam predsednika Putina da dođe u Kinu ove godine, kada bude mogao”, rekao je Si tokom sastanka sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom u Moskvi. Kineski predsednik je rekao da će Peking nastaviti da rusko-kineski odnosi budu prioritet. Si… »

Rusija planira sastanak Saveta bezbednosti UN o ukrajinskoj deci prebačenoj u Rusiju

Radio sto plus pre 23 sata
To pitanje je u centru pažnje posle odluke Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina zbog ratnih zločina u vezi sa odvođenjem dece iz Ukrajine u Rusiju. Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzija… »

Demostat: Banke prosečnu kamatu na zajmove u Srbiji za godinu dana podigle za 4,39 odsto

Radio sto plus pre 23 sata
Istraživačko-izdavački centar Demostat dodao je da najveći deo povećanja zarade na razlici između kamata na kredite i kamata na štednju bankama došao od građana, a ne od privrede, i da su banke su borbu monetarnih vlasti sa inflacijom iskoristile… »

BIRN: Sud oslobodio Kuluvijinog advokata, Zorić kaže da je to institucionalno gušenje medija

Radio sto plus pre 21 sat
Prema navodima iz optužnice, Bojić je krajem decembra 2020. godine uputio je pretnje Jeleni Zorić, poručujući joj da “niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio”. Obrazlažući oslobađajuću presudu, sudija Dragana Branković rekla je da… »

Kurti: Implementacija sporazuma trebalo je da počne u ponedeljak

Radio sto plus pre 19 sati
“Sprovođenje ovog sporazuma trebalo je da počne još juče, jer i u planu implementacije stoji da postoji rok kada sporazum treba da počne da se primenjuje. I osnovni sporazum i plan implementacije su već usaglašeni. Za nas je ovo dogovor, ali… »

Čikago posle dva produžetka bolji od Filadelfije, Rendl postigao 57 poena u porazu Niksa

Radio sto plus pre 24 sata
Filadelfija je početkom drugog produžetka ostala bez najboljeg strelca Džoela Embida, koji je napravio šesti prekršaj na tri minuta i 54 sekunde pre kraja. Poslednji koš za domaći tim postigao je Tobajas Heris dva minuta i 36 sekundi pre kraja za… »

Opre Roma Srbija: Krivična prijava protiv Šapića, inicijativa za dijalog u društvu

Radio sto plus pre 19 sati
Kako su iz organizacije Opre Roma najavili na konferenciji za novinare, protiv Šapića podneće krivičnu prijavu jer je prekršio Ustav i brojne domaće i međunarodne propise i time počinio krivično delo izazivanja rasne, nacionalne i verske mržnje… »

Gasprom najavio velike dnevne isporuke Kini preko gasovoda Sibirska sila

Radio sto plus pre 20 sati
“Gasprom je u ponedeljak isporučio tražene količine i postavio novi istorijski rekord za dnevne isporuke gasa Kini”, navedeno je u saopštenju, ali nije precizirana količina isporučenog gasa. To saopštenje ruskog gasnog giganta dolazi drugog… »

Od tri autobusa koja su krenula iz Leskovca, samo jedan stigao u Beograd na protest opozicije

Radio sto plus pre 19 sati
Predsednik Gradskog odbora Zavetnici Nikola Lazarević istakao je na konferenciji za novinare da su prvo imali problem da nađu prevoznika koji hoće da ih vozi, te da su morali da kriju do zadnjeg dana da bi mogli da odu za Beograd. “Svi autobusi su… »

Elzan Bibić i Teodora Simović pobednici 24. Ramazanske ulične trke

Radio sto plus pre 12 sati
Osvajač bronze na nedavnom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, Bibić je osmi put pobedio na toj manifestaciji, ispred Uroša Gutića iz banjalučkog Borca i trećeplasiranog Novopazarca Aldina Ćatovića. Simović je vezala drugi trijumf u… »

Radio sto plus, najnovije vesti »