Ritam grada Kg

Počinje ARSENAL FEST

Ritam grada Kg 28.06.2023
Muzički rok festival ARSENAL FEST će biti otvoren večeras u Kragujevcu koncertom hrvatske grupe Parni valjak na sceni Kneževog arsenala na Glavnoj bini (Main Stage), i ove godine će trajati četiri dana, do 2. jula. Selekcija ove godine će biti… »

SZK: Poplavljena domaćinstva osloboditi poreza na imovinu

Ritam grada Kg 28.06.2023
Nameru vlasti da obešteti građane koji su pretrpeli štetu u nedavnim poplavana Pokret “Složno za Kragujevac” smatra ispravnom, “ali ne i dovoljnom”. Saopštenje SZK prenosimo u celosti: – Prvo, malo toga, gotovo ništa, nije učinjeno da se… »

Zaposleni u Zavodu za zaštitu spomenika kulture dežuraće na Arsenal festu

Ritam grada Kg 28.06.2023
Dimnjak je malo nagnut, a stepenice u Čaurnici su prošle godine izgorele, pa su, između ostalog, i to razlozi što će zaposleni u kragujevačkom Zavodu za zaštitu spomenika kulture dežurati u Kneževom arsenalu tokom trajanja Arsenal festa. Reč je… »

U Domu omladine diskusija o bezbednosti u javnom prostoru

Ritam grada Kg 28.06.2023
Rezultati istraživanja o osećaju bezbednosti u javnim prostorima, sa posebnim fokusom na žene, omladinu i sve osetljive grupe građana koje je obavljeno u saradnji sa više od 250 građanki i građana Kragujevca, biće predstavljeni sutra, u Domu… »

Zatvoreni bazen neće raditi 1. i 2. jula

Ritam grada Kg 28.06.2023
Na zatvorenom bazenu SPD Radnički, 1. i 2. jula održava se državno prvenstvo u plivanju. Zbog rasporeda takmičenja u tom periodu bazen neće biti dostupan za građanstvo. Prvi radni dan biće 3. jul, kada će bazen raditi po već ustaljenim terminima.… »

JKP Šumadija: Počeli radovi na “Tržnici”

Ritam grada Kg 27.06.2023
Posle sprovedene javne nabavke i potpisivanja ugovora sa izvođačem radova, predstavnici JKP “Šumadija” održali su radni sastanak na kome je konstatovano da su utvrđeni svi neophodni tehnički uslovi za izvođenje radova za završetak izgradnje… »

Izložba ručno pravljenih gitara u Domu omladine

Ritam grada Kg 27.06.2023
U Domu omladine će od 28. juna do 1. jula biti izloženo najmanje 15 unikatnih, ručno izrađenih električnih i akustičnih gitara Tomislava Bogdanića. Kragujevac ima i svog majstora gitare, koji je već godinama zaslužan za dobar zvuk i raznolike… »

Rok za izradu projektno tehničke dokumentacije UKC Kragujevac 300 dana

Ritam grada Kg 27.06.2023
Nakon prošlonedeljnog potpisivanja ugovora o početku izrade projektno – tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, između Ministarstva zdravlja i privrednog društva AG… »

SPD Radnički i “Trnava promet” proširili saradnju

Ritam grada Kg 27.06.2023
Šumadijski brend, “Trnava promet” odavno je uplovio u sportske vode kao dugogodišnji sponzor rukometnog kluba Radnički, a sada se otišlo i korak dalje, pa će ta kompanije postati važan šraf u daljem razvoju i napretku SPD Radnički. Povodom… »

Izmenjena trasa linije 612

Ritam grada Kg 27.06.2023
Iz JKP “Šumadija” obaveštavaju korisnike javnog transporta putnika u Kragujevcu da se, na osnovu rešenja Gradske uprave, uvodi privremeni režim saobraćaja na delu ulice Oktobarskih žrtava od srede, 28. juna, do završetka sanacije oštećenog… »