Ritam grada Kg » Vesti dana

http://www.ritamgrada.rs/kragujevac/

Ritam grada Kg

„Ah, taj zmaj“ u Pozorištu za decu

Ritam grada Kg pre 3 sata
Sutra od 18 sati, na repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac naći će se predstava „Ah, taj zmaj“. „Ovo je bajka o kralju i kraljici. Ne, ovo je bajka o princezi Klari i kuvaru Jovi. Ne, ovo je bajka o čarobnjaku koji slavi 999 rođendan. Ne, ovo je bajka o jednom zmaju…“ . Ovo je bajka... »

Predstavljanje zbirke pesama „Bela kuća“, Zorana Antonijevića

Ritam grada Kg pre 3 sata
Sutra od 19 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, biće predstavljena zbirka pesama „Bela kuća“, Zorana Antonijevića. O knjizi iz recenzije Milana Dobričića: „Ako je belo – onda je bolničko. Ako je belo – onda je led. Ako je belo – onda je okrečeni grob. Beli se duša zvezde, ali... »

Uručeni sertifikati o završenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

Ritam grada Kg pre 22 sata
U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, danas su svečano uručene potvrde o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi. Studentima završnih godina osnovnih, integrisanih i master studija fakulteta u Kragujevcu, potvrde su uručili Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za... »

Izložba „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“

Ritam grada Kg pre 1 dan
Večeras od 18 časova, u Konaku kneza Mihaila, biće otvorena multimedijalna izložba reproduktivnih fotografija i kadrova filmova „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“, koji prikazuju Srbiju i srpski narod u Prvom svetskom ratu. Autori izložbe su Aleksandar Erdeljanović, upravnik... »

Gornja i Donja Sabanta, Gruža i Kutlovo u finalu Zimskih igara

Ritam grada Kg pre 22 sata
Polufinale desetih jubilarnih zimskih igara “Susreću se sela Šumadije“ održano je minulog vikenda u Domu kulture u Gruži. Pored domaćina, u polufinalu su učestvovale ekipe sela Dobraća, Županjevac, Gornja Sabanta, Kutlovo, Sugubina, Donja Sabanta i Resnik. Pored starih igara – ubaci... »

„Ko nema u vugla, gugla“ sutra u Teatru

Ritam grada Kg pre 22 sata
Sutra od 20 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru, igra se tinejdž predstava „Ko nema u vugla, gugla“, koju najstarije srpsko pozorište realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“. Ovaj komad po tekstu Petre Cicvarić, režirala je Slađana Kilibarda, a premijerno je... »

Izložba „Lako je biti…“, Bojane Stamenković

Ritam grada Kg pre 22 sata
Sutra od 20 časova, u Galeriji SKC-a, biće otvorena izložba „Lako je biti…“, Bojane Stamenković. Izložbu će otvoriti Marija Radoš, istoričarka umetnosti. „Lako je biti…” -Vizuelno promišljanje o javnom i privatnom, u brdovitim i ruralnim delovima Balkana- „Lako je biti... »

Remi Radničkog i Sinđelića

Ritam grada Kg pre 1 dan
U derbiju 22. kola Prve lige Srbije, Radnički 1923 i Sinđelić iz Beograda odigrali su nerešeno na „Čika Dači“ – 1:1. Kragujevčani su bili znatno konkretniji rival u prvom poluvremenu, a posle nekoliko propuštenih prilika poveli su u 36. minutu, pogotkom glavom Mileta Vujasina, posle... »

Džez ponedeljak – Milan Petković trio

Ritam grada Kg pre 1 dan
Večeras od 22 sata, u Kontakt galeriji SKC-a, u okviru džez ponedeljka nastupiće „Milan Petković trio“. Ovaj bend postoji od 2007. godine, a trenutno svira u sastavu Ivan Cvetković – bubanj, Nebojša Despotović – gitara i Milan Petković – klavijature. Repertoar ovog džez sastava... »

GV: Novine u ostvarivanju prava povlašćeni prevoz

Ritam grada Kg pre 1 dan
Gradsko veće Kragujevca utvrdilo je predlog odluke o ostvarivanju prava na prevoz povlašćenih kategorija građana i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Pravo na prevoz povlašćenih kategorija građana uz posedovanje personalizovane mesečne odnosno godišnje karte... »

©2018 Netmark d.o.o.