RTV Novi Pazar

Um caruje, snaga klade valja: Gvozdena kupola poklekla pred jeftinim palestinskim raketama

RTV Novi Pazar pre 1 sat
Poslednja ratna epizoda između Izraela i Hamasa dovela je u pitanje efikasnost izraelskog višegodišnjeg ponosa, protivvazdušnog sistema kratkog dometa zvanog Gvozdena kupola (Iron Dome), koji se smatrao za najveću vojno-tehnološku inovaciju u… »

Novi Pazar: Na liječenju 74 kovid pacijenta

RTV Novi Pazar pre 14 sati
U novopazarskoj Opštoj bolnici preminuo je jedan pacijent iz Sjenice, a zbog posljedica izazvanih koronavirusom. Broj novih prijema 4 Broj otpusta 0 Broj transportovanih pacijenata 0 Broj pacijenata na respiratorima 3 Broj pacijenata na high-flow je 4… »

Novi Pazar: Nastavljena imunizacija BiH novinara

RTV Novi Pazar pre 14 sati
U Novom Pazaru nastavljena je imunizacija novinara iz BiH. U Novom Pazaru danas su vakcinu protiv koronavirusa primili zaposleni u medijima, “Hajat”, “Fena” i “TV Sarajevo”. Do sada je u Novom Pazaru imunizovano više od 150 medijskih… »

Biševac obišao radove: Sanacija Kule motrilje i nedjeljom

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac obišao je ove nedelje radove na sanaciji i revitalizaciji Kule motrilje. Radovi na revitalizaciji tog važnog spomenika kulture trebalo bi da traju četiri meseca, a za te namene Ministarstvo trgovine, turizma… »

Novi Pazar: Inficirano još 18 osoba

RTV Novi Pazar pre 8 sati
Prema podacima sa sajta Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), u Novom Pazaru koronavirus PCR testom potvrđen je kod još 18 osoba iz ovog grada. ZZJZ Novi Pazar od izbijanja pandemije testirao je 37.521 uzorak, broj potvrđenih inficiranih je 6.485 a samo u… »

Izraelska vojska izvela napade na bolnicu u Gazi

RTV Novi Pazar pre 11 sati
Palestinsko Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da su izraelske snage izvele napad na zdravstveni centar koji je pogođen s dva projektila. U saopćenju se navodi da je na objektu Zdravstvenog centra “Derc Šehida“ pričinjena veća materijalna… »

U izraelskim napadima na Gazu ubijena 174 Palestinca, među njima 47 djece i 29 žena

RTV Novi Pazar pre 14 sati
U izraelskim napadima na Pojas Gaze život su izgubila 174 Palestinaca, među kojima je 47 djece i 29 žena. Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i sinoć nastavio žestoke napade na… »

U izraelskim napadima na Gazu poginula 181 osoba, među njima 52 djece i 31 žena

RTV Novi Pazar pre 13 sati
U izraelskim napadima na Pojas Gaze život je izgubila 181 osoba, među njima 52 djece i 31 žena. Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i tokom noći nastavio žestoke napade na Gazu. U… »

Podrška narodu Palestine iz Novog Pazara

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Danas je u organizaciji Sandžačke demokratske partije održan skup podrške narodu Palestine pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapaskoj nesolidarnosti prema palestinakom narodu”. Obraćajući se prisutnima predsednica Foruma žena SDP-a… »

Palestinci u Srbiji došli na skup podrške koji je organizovao SDP

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Bračni par iz Nove Varoši, palestinac Samir Khuitar i njegova supruga Gordana Khuitar došli su na današnji skup u Novi Pazar, a koji je Sandžačka demokratska partija organizovala kako bi palestinskom narodu uputili podršku. Želeli su, kažu, da… »

RTV Novi Pazar, najnovije vesti »