Sandžak haber

Ljajić: Približavamo se magičnoj cifri od 10 miliona noćenja

Sandžak haber pre 7 sati
Srbija će ove godine ispuniti ciljeve iz strategije turizma, a to znači više od 3,6 miliona turista i više od 9,6 miliona noćenja, tako da se približava magičnoj cifri od 10 miliona noćenja, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar… »

Počela vakcinacija protiv gripa

Sandžak haber pre 1 dan
Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je danas u novopazarskom Domu zdravlja, a građanima će na raspolaganju biti 1.800 doza ove vakcine što je za 200 više u odnosu na prošlu godinu, rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu… »

Sjenica: Uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava

Sandžak haber pre 1 dan
Komanda 2. brigade kopnene vojske obaveštava stanovništvo Opštine Sjenica, da će se u kompleksu aerodroma „Dubinje“ kod Sjenice u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine od 10 do 12 časova vršiti uništavanje do sada pronađenih neeksplodiranih… »

Prvi avion će sa Aerodroma “Morava” poleteti 1. decembra

Sandžak haber pre 1 dan
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić potvrdio je za RTS da će prvi avion sa Aerodroma “Morava” poleteti 1. decembra. Prvi let biće za Beč, a Grad Kraljevo je podneo zahteve za još nekoliko destinacija. Predrag Terzić je rekao da su tražili da… »

SAD pojačavaju sankcije Turskoj, Erdoan ne odustaje od ofanzive

Sandžak haber pre 1 dan
Sjedinjene Države su uvele sankcije za dva turska ministarstva i trojici ministara kao odgovor na vojnu ofanzivu te zemlje na sjeveru Sirije, kao i druge kaznene mjere, saopšteno je u Vašingtonu. Međutim, predsjedavajuća Predstavničkog doma… »

Huseinu Kavazoviću novi mandat reisu-l-uleme

Sandžak haber pre 4 dana
Novi reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je Husein ef. Kavazović. To je odlučeno današnjim tajnim glasanjem Izbornog tijela Islamske zajednice u BiH koje je završeno u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu. Kavazovićev jedini… »

LJAJIĆEVA SDP POSTAJE JEDINA ČLANICA SOCIJALISTIČKE INTERNACIONALE! Ajala: SDPS uskoro punopravni član SI

Sandžak haber pre 4 dana
BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajich razgovarao je danas u Beogradu s generalnim sekretarom Socijalisticcke internacionale (SI) Luisom Ajalom o unapredjenju saradnje izmedju SI, kao najveche organizacije partija… »

Masovna podrška Turskoj u operaciji u Siriji! Muslimani širom svijeta pod jedin haš tagom ‪ #TurkeyIsNotAlone‬

Sandžak haber pre 4 dana
Širom svijeta je počeo masovno da se koristi hash tag #TurkeyIsNotAlone u znak podrške operacijama Turske vojske u Siriji. Sandžakhaber se pridružio podršci našoj braći! 1915. smo bili sa Turskom u borbama za Cannakale i sada smo sa njma. Nasa… »

Komšić: Poslaćemo protestnu notu Nobelovom komitetu

Sandžak haber pre 5 dana
Za svaku osudu je dodjela Nobelove nagrade čovjeku koji je negirao ratne zločine a pogotovo genocid, kazao je danas u Beču predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Govoreći o odluci da se austrijskom autoru Peteru Handkeu dodijeli… »

Ukrasu posao uređenja plaže na Ribarićkom jezeru

Sandžak haber pre 5 dana
Akcionarsko društvo “Ukras” iz Novog Pazara dostavilo je najpovoljniju ponudu na tender za prvu fazu uređenja plaže na Ribarićkom jezeru, na potesu Vitkoviće, saznaje radio Sto plus. Ova kompanija ponudila je da radove izvede za oko 19,7 miliona… »

Sandžak haber, najnovije vesti »