Srbija danas

Prvi put nakon šest meseci dozvoljeno piti kafu u baštama kafića: Slovenija kreće sa popuštanjem mera

Srbija danas pre 2 sata
U Sloveniji danas počinje popuštanje mera zbog povoljnije epidemiološke situacije. Slovenija polako popušta mere, pa je od danas na snazi odluka vlade da se na otvorenom može okupiti do 100 ljudi, a takođe će prvi put nakon šest meseci biti… »

Regionalna metropola: Do kraja godine u Beogradu počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka

Srbija danas pre 1 sat
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja godine početi izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka. Očekuje i početak izgradnje Nacionalnog stadiona kao i svih pratećih sadržaja, ali i jednog broja fakulteta i… »

"Epidemija još nije gotova, zabrinuti smo za BiH" Direktor SZO otkrio i koliko je tačno vakcina dato u Evropi

Srbija danas pre 4 minuta
SZO brine veliki broj pacijenata koji u BiH završavaju u bolnicama. Sve vakcine protiv kovid-19 koje su odobrene za upotrebu ispunjavaju standarde bezbednosti, efikasnosti i kvaliteta, izjavio je regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za… »

Horor u Kragujevcu: Devojčica (15) pronađena obešena u kući, našli je brat i majka

Srbija danas pre 58 minuta
Devojčica (15) izvršila je noćas samoubistvo vešanjem u porodičnoj kući u naselju Vinjište u Kragujevcu, potvrđeno je za medije u kragujevačkoj Hitnoj pomoći. Hitna pomoć primila je poziv nekoliko minuta pre ponoći, ekipa je brzo izašla na… »

Pun je Srba, SAD su ga pritisli nezaposlenost i stečajevi: Jedna evropska prestonica na kolenima!

Srbija danas pre 46 minuta
Nezaposlenost pritisla glavni grad Austrije. Austrija je već odavno ušla u treći talas epidemije kovid-19, a kod nezaposlenosti ona bi mogla uslediti, čim državna pomoć bude popustila. Grad Beč se nizom milionskih paketa na to pripremio, tvrdi… »

Drama na novom Beogradu: Jedna osoba pretila da će skočiti sa osmog sprata, pa potom prerezala vene

Srbija danas pre 46 minuta
U ulici Studentska, GO Novi Beograd jedno lice pretilo da će skočiti sa 8. sprata. Na lice mesta poslata su dva vozila sa sedam vatrogasaca. Vatrogasci su postavili vazdušni jastuk ispred zgrade. VSJ je uz pomoć hidrauličnog alata otvorila ulazna… »

Nije samo Partizan: Još jednan klub iz ABA lige dobio je licencu Evrolige

Srbija danas pre 46 minuta
Zagarantovano mesto. Evropska košarka se restruktuira i evropska takmičenja se se u potpunosti zatvaraju. Po ugledu na NBA prave se takmičenja u kome će ekipe imati zagarantovana mesta. Za Evrokup se dele trogodišnje licence, a jedan od klubova koji… »

Nestabilna epidemiološka situacija: Osaka će tražiti proglašenje vanrednog stanja

Srbija danas pre 34 minuta
Japanska prefektura Osaka zatražiće od vlade da proglasi vanredno stanje. Takva odluka doneta je u nastojanju da preokrene situaciju sa porastom broja slučajeva korona virusa, izjavio je danas guverner treće najnaseljenije prefekture u toj zemlji… »

Stigle ponude za udžbenike: Poznato koliko će roditelje koštati kompleti knjiga za narednu školsku godinu

Srbija danas pre 34 minuta
Roditelji su ovih dana dobili ponude da preko škole kupe deci udžbenike za narednu školsku godinu. Cene se kreću između 8.000 dinara za prvi razred osnovne škole, oko 15.000 za peti, a cena je veća za svaki naredni razred jer se dobijaju novi… »

Auto se zabio u drvo, dvoje mrtvih: Policija u šoku shvatila da nikog nije bilo za volanom (video)

Srbija danas pre 28 minuta
Policija našla dvoje mrtvih, jednog muškarca na suvozačevom sedištu, drugog na zadnjem sedištu. Dva muškarca poginula su u saobraćajnoj nesreći u Teksasu nakon što se automobil "Tesla" u kom su se vozili zabio u drvo i zapalio. Zvaničnici su… »

Srbija danas, najnovije vesti »